Ipari megoldások

Ajtó-, ablak- és biztonságtechnika

Mindenkor a vendég jólléte a legfontosabb a szálloda- és vendéglátóiparban: az élmények és a kényelem, az ízléses környezet és a gördülékeny kiszolgálás, valamint a higiénia és a biztonság minden szálloda számára fontos szempontok, ha biztosítani akarják, hogy vendégeik jól érezzék magukat, nagyszerű élményeik maradjanak ott tartózkodásukról vagy éttermi élményeikről.

Bármelyik szálloda előcsarnoka a meghatározó

Slimdrive SCR a Mövenpick Hotelben

Slimdrive SCR a Mövenpick Hotelben

A szálloda vendégei és látogatói kellemes fogadtatásban részesülnek az előcsarnokban. A hallt szintén védeni kell huzatok és zavaró külső zajok ellen. Végső soron az előcsarnok határozza meg a szálloda képét, és tükröznie kell az épület általános tervezési koncepcióját. A GEZE több megoldást kínál ezekre a nagy forgalmú területekre, amelyek az építészeti stílusnak megfelelően testre szabhatók. Ide tartoznak: automata tolóajtók, köríves és íves tolóajtók, sarok tolóajtók, forgóajtók vagy üveges ajtók alsó ajtócsukóval.

Átlátszó, ragyogó és nyílt előcsarnok területek lettek kialakítva például a Mövenpick Hotel Hamburg számára – beleértve a GEZE megoldásokat. A mindössze 7 cm teljes magasságú Slimdrive kiváló választási lehetőségnek bizonyult, ami tökéletesen illeszkedik a homlokzathoz. A GEZE IGG integrált teliüveg rendszerei fényt és átlátszóságot biztosítanak.

Ha azt szeretnénk, hogy a bejárat ezen felül még impozáns benyomást is keltsen, a Revo.PRIME forgóajtónkat ajánljuk. Mivel a keresztmagasság csak 75mm, a profilrendszer pedig csupán 60mm széles, maximális átláthatóságot biztosít a bejáratnál.  Azt az érzést kelti a látogatókban, hogy szívesen látja őket, megvéd a huzat ellen, és hozzájárul az épület energiahatékonyságához is.

Hagyja, hogy a Revo.PRIME elvarázsolja!
 

Gyors működés az automatikus ajtómozgatóknak köszönhetően

Gyors kiszolgálás automata ajtókkal

Gyors kiszolgálás automata ajtókkal © Stefan Dauth / GEZE GmbH

Akár étterembe látogatnak, akár a szállodában tartózkodnak, a vendégek annak örülnek, ha zökkenőmentesen és könnyedén zajlik le az ottlétük, és ebbe beletartozik a gyors kiszolgálás. A GEZE Slimdrive EMD sorozata magasabb szintre emeli mindezt: A konyha és az étterem közötti nyílóajtók és tolóajtók gyorsan és megbízható módon nyílnak, biztosítva az akadálytalan kiszolgálást. Az ajtópánt oldalán vagy a pánttal ellentétes oldalon végzett rugalmas beszerelés komoly előnyt jelent. Sőt, az elektromos motor finoman és csendesen működteti az ajtókat a mindössze 7 cm teljes magasságával, amelynek köszönhetően tökéletesen beleolvad a szoba kialakításába.

Az automatikus ECdrive T2 tolóajtó mozgató megalkuvás nélküli megbízhatóságot kínál. Különösen azokon a helyeken, ahol a személyzetnek gyorsan és zökkenőmentesen kell kiszolgálnia, az ECdrive T2 gazdaságos megoldást kínál: A tolóajtó finom és csendes futásáról az öntisztító görgőskocsi és a kiváló minőségű anyagok gondoskodnak – így ideálisak például a konyha és az étterem közötti forgalmas ajtóknál. A fenntarthatóság területén ECdrive T2 modellünk energiahatékony profiljával tűnik ki, amely által optimalizálni lehet az épületek energiahatékonyságát.

A vendéglátóipar elengedhetetlen eleme: Menekülési út biztosítása

A szállodák és éttermek menekülési és mentési útvonalait kötelező érvényű előírások szabályozzák. A menekülési út biztosítása (FWS) garantálja, hogy vészhelyzet esetén a vendégek gyorsan és biztonságosan hagyhassák el az épületet. A GEZE megfelelő, tanúsított menekülési útvonal rendszermegoldásai, például az ajtóvezérlő készülékek, vészkijárati zárak és pánikzárak, amelyek az egyéni igények és vészkijárati rendszerkoncepciók szerint alakíthatóak.

MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ A MENEKÜLÉSI ÚT BIZTOSÍTÁSÁRÓL

Az éttermek és szálláshelyek tűzvédelme

A tűzgátló ajtók, valamint a füst- és hőelvezető rendszerek (természetes módon működő füst- és hőelvezető berendezések) a megelőző tűzvédelem részét képezik. Vészhelyzet esetén ezek gondoskodnak róla, hogy a tűz és a füst ne terjedhessen tovább. A tűzvédelmi intézkedések emellett biztosítják, hogy biztonságosan lehessen közlekedni a mentési útvonalakon.

MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ A TŰZGÁTLÓ AJTÓKRÓL

Ízléses környezet funkcionális kényelemmel

Hotel Schloss Elmau Retreat

Hotel Schloss Elmau Retreat © Robert Sprang / GEZE GmbH

A szállodai kiszolgálás mellett a belső tér gyakran játszik fontos szerepet a vendég benyomásait illetően. Az esztétikai tudatosság és a funkcionális kényelem együttesen teszik egyértelművé a szálloda valódi, egyedülálló jellegét. A GEZE számos megoldást kínál, hogy segítséget nyújtson az ízléses környezet létrehozásában. A helyiség térelválasztó rendszerei például ideális módon teszik lehetővé a különböző területek tetszetős kialakítását. Az anyagok vagy egyedi, szitanyomással készült motívumokkal ellátott dekorációs üvegelemek széles körének használatával lehet összevonni vagy elválasztani bármilyen kialakításban a bár és az éttermi területeket. A GEZE megoldásokat kínál a szobákon belüli térelválasztásra és designra is a privát vendégterületeken: Az üveg válaszfalakkal a helyiségek átláthatók maradnak, így elegánsan és helytakarékosan választhatja el például a fürdőt, a hálót és a nappalit.

A design és a kényelem nem feltétlenül zárja ki egymást az előcsarnokokban sem. A GEZE ajtó megoldások például ragyogó, de alábecsült támogatást nyújtanak a Hotel Schloss Elmau szélfogójában található hall designjához: két finomkeretes, lineáris Slimdrive SL NT üvegezett tolóajtó rendszer biztosít bejutást a sétaudvarra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Wetterstein-hegységre. A fix üvegezésű faelemeken álló, mindössze 70 mm magas motorokból álló szerelvény azt bizonyítja, hogy a GEZE klasszikus designjai bármilyen építészeti stílusba és környezetbe beépíthetők.

Lépjen a Hotel Schloss Elmau GEZE esettanulmányához

Szállodai és éttermi higiénia automatikus ajtórendszerekkel

© Robert Sprang / GEZE GmbH

A GEZE automatikus ajtórendszerei természetes módon biztosítják az akadálymentességet és a gördülékeny működést. Termékeink ugyanakkor hozzájárulnak a szállodák és éttermek higiéniai intézkedéseinek megvalósításához. Különösen az élelmiszerek higiéniájára vonatkoznak szigorú előírások, mint például az EHEDG-irányelvek. A higiénikus környezet azonban kulcsfontosságú szerepet játszik számos egyéb terület pozitív megítélésében is. Legyen szó akár a bejáratról, folyosókról vagy átjárókról, mosdókról, konferencia- és wellness helyiségekről, vagy akár az étteremről: a manuálisan működtetett funkcionális elemeket mindig sokan megérintik, így higiéniai szempontból problémásak lehetnek.

A GEZE automata nyílóajtói, tolóajtói és forgóajtói segítenek megteremteni az ilyen helyek higiéniai feltételeit, emellett gondoskodnak a vendégek és a személyzet biztonságáról és jóllétéről. Megbízható motorjainknak köszönhetően akadálymentes közlekedést tesznek lehetővé a szállodákban és éttermekben anélkül, hogy bármihez is hozzá kellene érni. Az érzékelőkkel és vezérlőelemekkel – például a GC 307+ érintés nélküli közelítésérzékelővel – együtt minden ajtóhoz külön megoldást kínálunk.

GEZE automata ajtók

A vendég kényelméért: Csendesen csukódó ajtók

A szállodákban és éttermekben a becsapódó ajtóknak semmi helye. A vendégek nem akarják, hogy felkeltsék vagy megzavarják őket a hangos szállodai ajtók. A GEZE ActiveStop csillapítók segítségével az ajtók csendesen csukódnak, mivel a csillapító óvatosan lelassítja még a gyorsan csukódó ajtókat is, majd zajtalanul behúzza őket. A GEZE ActiveStop csillapítók emellett további segítség nélkül nyitva is tartja az ajtót, egyedileg beállítható szögben. Nem kell például a padlóra vagy falra szerelni kiegészítő ajtóütközőket – olyan tiszta megoldást kínálva, aminek a szállodai személyzet is örülni fog. A padlócsillapító nélkül végülis egyszerűbb a padló tisztítása. A kiszolgálóterületeken pedig kényelmesen át lehet haladni az ajtókon, még teli kézzel is.

TOVÁBB A GEZE ACTIVESHOPHOZ

Az ajtók változó nyomásviszonyok mellett is biztonságosan és halkan záródnak

Ha azt szeretné, hogy az ajtók ne csak biztonságosan, hanem halkan is záródjanak, a TS 5000 SoftClose ajtócsukó a legjobb választás. A szobaajtókon túl főként a szállodákban lehet szükség olyan megoldásokra, amelyek az ajtók teljesen biztonságos, ugyanakkor a lehető leghalkabb záródását teszik lehetővé. Többek között a bejáratnál és a lépcsőházakban uralkodnak gyakran változó nyomásviszonyok a szél és a huzat következtében. Ezen adottságokhoz a speciális ajtócsukók, mint például a TS 5000 SoftClose a legmegfelelőbbek, amelyek biztosítják az erő és a csukási sebesség megfelelő arányát, amelynek eredményeként az ajtók megbízhatóan, ám lassan és halkan csukódnak.
 

TS 5000 SOFTCLOSE

Kényelmes szellőztetés az automata ablakokkal

A légutánpótlásnak és a kellemes helyiségklímának adottnak kellene lennie a jó szállodákban és éttermekben. Az automata ablakokkal biztosított természetes szellőzés hatékony és kényelmes módszer. A helyiség funkciójától és a szerelési helyzettől függően a motoros működtetésű ablakokhoz biztonsági intézkedésekre lehet szükség a biztonságos használat érdekében – akár a szakképzetlen személyek, pl. vendégek részéről is.

Érintésvédelmi szempontból megfelelő ablakvédelem

Az érintésvédelmi osztálytól függően az automata motoros működtetésű ablakok becsípődést vagy vágást okozó éleinél bizonyos védelmi intézkedéseket kell tenni. Az érintésmentes érzékelők, például a GC 342 lézerszkenner az IQ box Safety biztonsági kapcsolóval kiegészülve biztosítják a szükséges ablakbiztonságot – még a legmagasabb szintű, 4-es érintésvédelmi osztálynál is.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HELYISÉGKLÍMA-SZABÁLYOZÁSRÓL

GEZE – Biztonság tanácsadás útján

Az előírások és jogi követelmények dzsungele gyere nő. A GEZE szálloda- és vendéglátóiparért felelős globális ügyfélkapcsolata a szolgáltatás minden szakaszában tanácsot tud adni Önnek. A különböző nemzetközi régiókban az ajtó-, ablak- és biztonságtechnikát szabályozó szabványokról és törvényekről nyújtott személyes tanácsadás az általunk kínált szolgáltatás alaprészét képezi. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy egységesen feleljünk meg a szigorú biztonsági szabványoknak, nem számít, hogy hol valósul meg a projekt. Számos szálloda- és vendéglátóipari projektből szerzett tapasztalatainkat egyesítjük nemzetközi tanácsadói hálózatunk szakismereteivel minden területünkön, ami lehetővé teszi számunkra, hogy hatékony, partnerségen alapuló együttműködést kínáljunk.