Ipari megoldások

A speciális igények speciális megoldásokat követelnek, beleértve a biztonságot!

Az irodaépületekben ajtó-, ablak- és biztonsági koncepciók lettek kidolgozva a néha ellentmondásos követelmények kezelésére. Emellett jelentős igény van az esztétikus megjelenésű megoldásokra. A GEZE megoldások a különleges igényeket egységesített technológiával egyesítik.

Lenyűgöző és funkcionális előcsarnok

A napfény optimális kihasználása: vendéglő bejárata

A napfény optimális kihasználása: vendéglő bejárata

Az irodakomplexumok előcsarnokának általában lenyűgözőnek és inspirálónak, egyúttal hívogatónak kell lennie. Olyan klasszikus követelményeket kell teljesíteniük, mint például az akadálymentes ajtó kényelme, a belépésvezérlés, betörésállóság, a menekülési út biztosítása és megbízható füstelvezetés tűz esetén, illetve távműködtetés és -felügyelet. A GEZE megoldások többféle módon segítenek.

A GEZE teljesen automatikus forgóajtó rendszerei optimális megoldást kínálnak a nagy forgalom megbízható és biztonságos kezeléséhez olyan helyeken, ahol egész nap jönnek-mennek az emberek. A bázeli Roche toronyban például nagyméretű, 3 szárnyú üvegezett kialakítást alkalmaztak, amely három méter szélességben biztosítja a szabad áthaladás lehetőségét. A forgóajtók tökéletesen illeszkednek a letisztult belsőépítészetbe, hangsúlyozva az épület hívogató légkörét. A maximális átláthatóságnak köszönhetően teljes mértékben kihasználják a világos, több emeletet összekötő orsóterekből érkező napfényt. Ha egy forgóajtó nem tudja teljesíteni az elvárásokat az akadálymentesség és a menekülési út biztosítása szempontjából, a GEZE nyílóajtó megoldások ideálisabb választást kínálnak.

Ez a példa szint azt mutatja, hogyan tudja a GEZE kielégíteni a különleges igényeket: a GEZE teljesítette az összes feltételt az ajtószerkezetekbe építendő egyéni világítási megoldásokhoz. A Roche torony forgóajtóit a GEZE saját gyárában fejlesztették ki és gyártották a projektspecifikus megoldásokhoz.

Tovább a bázeli Roche torony GEZE esettanulmányához

Többfunkciós ajtók

Komplex ajtótechnika, finomkeretes és központilag vezérelhető

Komplex ajtótechnika, finomkeretes és központilag vezérelhető © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Az ajtók alapvetően fontos szerepet játszanak abban, hogy biztosított legyen az akadálymentes közlekedés, a megelőző tűzvédelem, a menekülési út biztosítása, illetve a beléptetőrendszerek működése. Gyakran merülhetnek fel velük szemben ellentmondásos igények, amelyek mindegyikét teljesíteni kell. A GEZE olyan ajtómegoldásokat fejlesztett ki irodaépületek számára, amelyek pontosan ilyen igényeknek felelnek meg, például a Vector cég stuttgarti székhelyén:

a második szinten többfunkciós biztonsági ajtó ellenőrzi a belépési jogosultságokat úgy, hogy az alkalmazottak meghatározott időpontokban léphessek be a létesítménybe és távozhassanak onnan. Emellett tűzszakaszajtóként és az akadálymentes menekülési útvonal ajtajaként is szolgál. Az összes ajtófunkció központilag felügyelhető az épületirányítási rendszeren keresztül, amely az épületüzemeltetők számára megtakarítja a hosszabb távolságok megtételét. A ragyogó ajtókialakítást olyan technika használatával tudjuk megvalósítani, amely minimális helyet foglal: a Powerturn például csak hét centiméter magas. Az ajtó állapotának megjelenítését háttérvilágítással ellátott LED-kijelző biztosítja, amely rozsdamentes acélból készült TZ 320 ajtóvezérlő készülékhez lett kiválasztva.

Összefoglalva: olyan ajtó, amely nem csak sok feladatot képes ellátni, de a vállalat székhelyének dizájnkoncepciójához is illeszkedik.

Tovább a Vector cég stuttgarti székhelyének GESE esettanulmányához

Helyiség felosztása térelválasztó rendszerekkel

A GEZE Pendulo rendszer

A GEZE Pendulo rendszer © Jochen Stüber / GEZE GmbH

Helyiségek vizuális korlátok nélkül – az üveg válaszfalrendszerek remekül használhatók egy adott szint vagy szintrész térbeli elválasztásához a világosság és átláthatóság csökkentése nélkül. A GEZE Pendulo teliüveg falrendszere több, különböző elegáns megoldás megvalósítását teszi lehetővé. A falak felhasználhatók irodatervezésben különálló helyiségek létrehozásához, vagy akár egy nagyobb területet oszthatnak fel kisebb helyiségekre újabb egységek biztosítása érdekében. Mi a különleges ebben? A GEZE rendszer az intelligens technológiát – integrált ajtócsukót – az alsó tervezői profilba rejti el. Ez azt jelenti, hogy az ajtó mindkét irányban nyitható, kiegyensúlyozott csukó mozgást biztosít, és finoman érkezik vissza a nyugvó állásba.

A GEZE teliüveg falrendszer tervezése szintén lényegre törő: az online Pendulo konfigurációs eszközzel komplett megoldások gyors és könnyű tervezését teszik lehetővé egy kézből – az Ön egyedi igényeire szabva.

Megbízható vezérlés mindenkor biztonsági zsiliprendszerrel

Üveges automata ajtók belépésvezérléssel

Üveges automata ajtók belépésvezérléssel © Annika Feuss / GEZE GmbH

A belépésvezérlés minden irodaépületben fontos szerepet játszik. A különböző csoportok, például az alkalmazottak, nyilvános felhasználók, beszállítók vagy takarító személyzet különböző jogosultságokkal rendelkeznek. Emellett néha látogatókat kell egyenként beengedni az épületbe, hogy épületbiztonsági feladatokat lássanak el, vagy érzékeny anyagokat adjanak át. Fontos azonban, hogy sohasem szabad szem elől téveszteni a kényelmet – a látogatók nem érezhetik úgy, mintha megfigyelés alatt állnának, inkább biztonságérzetet kell bennük kelteni.

A GEZE megoldások ezeket az igényeket elégítik ki a Gelsenkirchen Igazságszolgáltató Központban: Powerturn motorok használatosak Slimdrive nyílóajtó rendszerrel együtt az átrium bejáratánál. A beléptetőrendszer az egyik zsilipre korlátozza a belépést a bíróság tagjai számára. Két további ellenőrző rendszer elválasztóként szolgál, és kezeli az összes többi személycsoportot. A negyedik zsilip kijáratként szolgál, amely megakadályozza az ellenőrizetlen belépést az átriumba. A külső zsilipajtó addig nem nyílik ki, amíg a beltéri ajtó be nem csukódik. A Slimdrive EMD-F nyílóajtó rendszerek által kínált automatikus nyitás-zárás kényelme révén a használói gyorsabban tudnak belépni és távozni a biztonsági zsilipeken keresztül, ami növeli a biztonsági személyzet számára a személyazonosság-ellenőrzés hatékonyságát. Ez a biztonsági megoldás jó választási lehetőség keskeny ajtótokok és szűk terek esetén, és gyakran használatos a zsilipeknél.

Tovább a Gelsenkirchen Igazságszolgáltatási Központ GEZE esettanulmányához

Bankok terén szerzett szakértelmünk

A stuttgarti Deutsche Bank előcsarnoka © Nikolaus Grünwald / GEZE GmbH

A teljesítmény, megbízhatóság, kompetencia, rugalmasság, diszkréció, biztonság és kényelem a bankok fontos tulajdonságai. A korszerű építészet ezeket a hagyományos értékeket kellemes környezetté alakítja át, diszkréciót ötvözve az átláthatósággal, ezért hasonlítanak egyre jobban a banki előcsarnokok és ügyfélterek tetszetős szállodai hallokhoz vagy reptéri előcsarnokokhoz.

Az épületbiztonság fontos szerepet játszik azokban az épületekben, ahol sokan gyűlnek össze, vagy ahol sokan fordulnak meg, és ez nem csak jogi előírások miatt van így. Az ajtók és ablakok biztonsága döntő fontosságú, amikor tűzvédelemről, menekülőajtó vezérlőközpontról, illetve különösen bankokban lopás, rablás elleni védelemről és a belépési jogosultság ellenőrzéséről van szó. E célok elérése érdekében a GEZE egyéni megoldásokat és megoldás-koncepciókat kínál, amelyek a különböző biztonsági igényeket egyetlen intelligens rendszerben vonják össze.

A GEZE innovatív erősségeinek és a megoldások tervezésében szerzett szakértelmének köszönhetően világszerte ismertté vált, és számos országban biztosította banki épületek berendezéseit. A GEZE egy kézből kínálja az ajtók, ablakok, biztonságtechnikák és épületautomatizálási berendezések széles körét. A GEZE termékek az összes jogi követelménynek és irányelvnek megfelelnek.