Ipari megoldások

Lélegzetelállító, mégis biztonságos

A sportesemények színterei és a kulturális létesítmények a közösség vagy régió arcaként jelennek meg: ezért összpontosítanak gyakran az emlékezetes esztétikum létrehozására tervezésük során. Emellett az épületirányítási rendszert úgy kell megtervezni, hogy nagyszámú tömeget lehessen biztonságosan és kényelmesen mozgatni az épületen keresztül.

A látogatók állandó fogadása és kiléptetése – még csúcsidőben is

Forgóajtók biztosítják, hogy az üveghomlokzat nyitva maradjon.

Forgóajtók biztosítják, hogy az üveghomlokzat nyitva maradjon.

Mozik, színházak, múzeumok, koncerttermek és sportesemények színterei: a bejárati területnek ajtó-, ablak- és biztonságtechnikával kapcsolatos igényeket kell kielégítenie. Ez határozza meg az épület képét, és ezért bizonyos esztétikai elvárásokat is kell teljesítenie. Az emberek emellett gyorsan és kényelmesen szeretnének belépni és távozni az épületből. A menekülési és mentési útvonalakat egyértelműen kell jelölni, és csúcsidőkben, például koncert vagy futballmérkőzés elején és végén is akadálymentesnek kell lenniük. A break-out szárnyú forgóajtók és kiegészítő nyílóajtók kombinációja tökéletes megoldás: a fekete-erdei fürdőparadicsom, a német Badeparadies Schwarzwald területén ilyenek kezelik a látogatók folyamatos áramát befelé és kifelé. Ezenkívül az ajtók biztosítják az üveghomlokzat átjárhatóságát, amely így megőrzi esztétikus megjelenését. A forgóajtók a menekülési és mentési útvonal részét képezik. A break-out szárnyak manuális működtetésével lehet szabaddá tenni a vészkijáratot, betartva a tűzvédelmi előírásokat.

A GEZE megoldások emellett korszerű vezérlési technológiát is kínálnak a bejárati területen, így például a Lascaux-i barlangok bejáratánál, ahol két nagy szélfogó fogadja a látogatókat. Slimdrive SL ajtómozgató rendszerrel ellátott automata tolóajtó rendszerek használatosak mind a külső, mind a beltéri ajtókon. Az ajtók vezérlőtechnológiával vannak ellátva, ami lehetővé teszi a nyitási szélesség, a nyitva tartási idő és a csukási sebesség külön beállítását. A nyitva tartás automatikusan állítható be a látogatók árama szerint. Emellett a redundáns motort és vezérlőtechnológiát alkalmazó kialakítás segíti a látogatók evakuálását vészhelyzetben.

Tovább a GEZE Badeparadies Schwarzwald esettanulmányához

Lenyűgöző ajtómegoldások

A sanghaji EXPO „zöld szimbóluma”

A sanghaji EXPO „zöld szimbóluma”

A dizájn és a kényelem fontos szerepet játszik az olyan épületek tervezésében, amelyek már önmagukban is látványosságnak számítanak. Az ilyen épületek kivételes, akár pompás esztétikai megjelenést igényelnek, ugyanakkor kényelmet és funkcionalitást kell biztosítaniuk. Pontosan ilyen lenyűgöző kombinációt kínálnak a GEZE megoldások a Zugspitze-nél: a Panorama Étterem bejárata Németország legnagyobb forgóajtóján vezet át, amit a GEZE gyártott. Az ajtó irányítja az étterembe érkező vendégeket, emellett egyfajta szélfogóként is működik, miközben nagyon kevés helyet foglal, és megakadályozza, hogy huzat érje az éttermet.
Az ajtótechnika a sanghaji EXPO „zöld szimbólumában”: a Kínai Pavilon ugyanígy lenyűgöző. A GEZE TSA 160 NT nyílóajtó-mozgató használatos a bejárati területen, mivel különböző tokanyagú ajtókhoz alkalmas. Nem csupán kivételesen modern és helytakarékos a formatervezése, hanem látványos is: a teljes bejárati terület egyetlen LED-falból áll. A GEZE motor erős és robosztus, és akár 250 kg súlyú, 1400 mm széles ajtókat is képes erőfeszítés nélkül nyitni, illetve megbízható módon zárni nagy forgalom mellett is. Ez fontos szerepet játszik a Kínai Pavilonban, mivel ez a Világkiállítás leglátogatottabb része.

Tovább a sanghaji Expo nemzeti pavilon GEZE esettanulmányához