Ipari megoldások

Vízen, szárazföldön és levegőben: sokoldalúság egy kézből

Tengeri utasszállító hajóktól vonatokon keresztül a szállítókig és repülőgépekig: a GEZE több évtizede megbízható partner testreszabott, kiváló minőségű közlekedéstechnológiai megoldásokkal. A vevő követelményeitől függően testreszabott, speciális megoldásokat tudunk biztosítani az ajtó-, ablak- és biztonságtechnika, valamint az automata ajtórendszerek területén. Termékeink az utas- és személyzeti kényelem javítása mellett a biztonságot is növelik.

Kényelem, biztonság és esztétikum a fedélzeten

AIDALuna

AIDALuna

A tengeri utasszállító hajókon vagy magánhajókon a GEZE automata nyíló- vagy tolóajtó megoldásai lehetővé teszik, hogy az utasok könnyen és akadálymentesen mozogjanak egyik helyről a másikra. A kiszolgálás higiénikus és zökkenőmentes az egyedi tolóajtó megoldásoknak köszönhetően, amelyeket például a konyha és az étkező között használnak. Ugyanakkor a bejárati területeken az automata ajtórendszerek – például köríves tolóajtók – valóban szemet gyönyörködtetők. A kézi nyílóajtók, amelyek lehetnek például üvegesek, tetszetős és egyéni megjelenést kölcsönöznek, különösen a kis hajóknak. Ahol előnyben részesítik a fényárban úszó helyiségeket, elektromos ablakmozgató motorral ellátott felülvilágítók biztosítják a világosságot, a hívogató légkört, például az úszómedencében vagy a wellness területen.

A GEZE megoldásokat kínál a kabinokkialakítására is: egyedi automata tolóajtók biztosítják a könnyű és akadálymentes kilépést a kabinok erkélyére. Egyedi megoldások, például automatizált erkély tolóajtók is beszerelhetők önállóan, kifejezetten a vevő igényeinek megfelelően. A tengeri és fuvarozási alkalmazásoknál fontos, hogy az automata tolóajtók motorjai korrózió- és tengervízálló minőségben tervezhetők.

A fülkék és hálószobák ajtóinak automata nyílóajtó-mozgatói emellett akadálymentes belépést biztosítanak mozgáskorlátozottak számára.

Tovább a GEZE AIDAluna esettanulmányához

Rugalmas ajtókialakítás kézi tolófalrendszerekkel (MSW)

AIDAdiva

AIDAdiva © GEZE GmbH

A kézi tolófalrendszerek (MSW) a kényelmet átlátható, esztétikus megjelenéssel ötvözik. Használatukkal könnyedén lehet kisebb vagy nagyobb területeket létrehozni például „bolt a boltban” koncepciók esetében nagyobb hajókon, vagy báltermek rugalmas használatának biztosítására. További előny, hogy az MSW kellemes helyiségklímát hoz létre a térelválasztó fal mellett, miközben mindkét oldalon tömítések csökkentik a huzatot. Az AIDAdiva is GEZE megoldásokat használ: üvegtáblákból készült, ellipszis alakú, kézi tolófalrendszer veszi körbe a DJ konzolt a felső fedélzeten. Ez szükség szerint lehetővé teszi az egész terület teljes manuális elzárását vagy megnyitását nagy erőkifejtés nélkül.

Tovább a GEZE AIDAdiva esettanulmányához

Optimális biztonság a peronon

A Bécsi Westbahnhof

A Bécsi Westbahnhof © Sigrid Rauchdobler / GEZE GmbH

Évente nő azoknak a száma, akiket gyorsan és biztonságosan kell szállítani tömegközlekedéssel, különösen a városi területeken. GEZE megoldásokat használnak vasútállomásokon: automata tolóajtó rendszerekkel ellátott üveges térelválasztó falak garantálják az optimális biztonságot a peronon, amikor a vonatok érkeznek. Ezek elektromosan zárnak, és manuálisan oldhatók fel vészhelyzetben. Ha különösen a jövőben megvalósuló, vezető nélküli tömegközlekedési rendszereket nézzük, ezek az automatizált rendszerek további biztonsági tényezőt kínálnak.

Ugyanez érvényes a siklóvasutak állomásaira. Annak érdekében, hogy az utasok biztonságos és rendezett módon érhessék el a siklóvasutat, teljes mértékben automata tolóajtók gondoskodnak a megbízható nyitásról és csukásról szükség szerint. A nagyobb utasbiztonság lehetővé teszi, hogy a vonatok gyorsabban álljanak be az állomásra vagy a terminálra, ami csökkenti a várakozási időt az utasok számára.

TOVÁBB A BÉCSI NYUGATI PÁLYAUDVAR GEZE ESETTANULMÁNYÁHOZ

GEZE ajtórendszerek vonatokon

A GEZE ajtórendszerek kényelmes mozgást biztosítanak a vasúti szerelvényeken belül, például átjárást a kocsiszakasz ajtókon, a térelválasztó falak kétszárnyú ajtórendszerein, vagy az egyszárnyú oldalsó ajtókon, például útközben a mosdók felé. Akár automata tolóajtóról, akár manuális nyílóajtóról van szó, a GEZE megoldások nagyfokú, akadálymentes kényelemmel, minimális szerelési helyigénnyel és megbízható nyitással-csukással nyűgöznek le.

Az egyéni igények teljes mértékben a vevői szükségletek szerint elégíthetők ki.