Témák

Intelligens térelválasztás, stílusosan

Új vagy formabontó életterek, az irodai tér hatékonyabb kihasználása vagy az üvegfelületek rugalmas használata? A modern térelválasztó rendszerekkel nem jelenthet problémát. A helyiségek egyedileg feloszthatók majd újra egybenyithatók a rögzített vagy tolófalrendszerekkel, illetve a fa, műanyag, fém vagy üveg tolóajtókkal. A GEZE dizájnorientált ajtóvasalat megoldásokat kínál a funkcionális építészet ezen elemeire.

Vizuális térnövelés – üveg tolóajtókkal

Az üveg tolóajtók természetes fényt biztosítanak a helyiségekben.

Az üveg tolóajtók természetes fényt biztosítanak a helyiségekben.

Szép próbálkozás, de főleg...megvalósíthatatlan: a helyiségeket polcokkal, képernyőkkel vagy összecsukható térelválasztókkal a használathoz igazítani, vagy a privát szférát és zajvédelmet térelválasztó függönyökkel vagy falakkal kialakítani. A hatás általában erőltetett és sötét lesz. A belsőépítészek és építészek által kedvelt megoldás: a helyiségek gyors egybenyitása vagy elválasztása kényelmes tolóajtók vagy tolófalrendszerek segítségével. Ilyenkor az üveg használata folyamatos átláthatóságot kínál.

Nem csupán a világítás tesz tágasabbá minden helyiséget: a természetes napfény szintén nagyban hozzájárul a használók és lakók fizikai és mentális jóllétéhez. A modern üvegtechnológia lehetővé teszi, hogy akár teljes falfelületeket üvegre cseréljenek. Így újfajta, elegáns irodákat, tárgyalókat vagy laktereket kaphatunk – költséges építkezés nélkül. A funkcionális ajtóvasalatok mobilitást és rugalmasságot eredményeznek a profilba vagy futósínbe ágyazott egyedi elemekkel.

GEZE térelválasztó: stílusos elválasztás és egybenyitás

A kézi tolófalrendszerek (MSW) megnyitják, felosztják vagy elválasztják a helyiségeket, és rugalmasan az aktuális használathoz igazítják őket. Az MSW moduláris felépítése lehetővé teszi a különböző rendszerelemek változatos funkciókkal kiegészített használatát. Az oldalelemek kettős szerepet tölthetnek be: lehetnek lengő-, nyíló- és ütközőajtók vagy nem mozgó elemek. Másrészről, a vízszintesen mozgatható szárnyelemek tolóajtóként is használhatók.

Ez azt jelenti, hogy a zárt tolóajtó gyorsan átalakítható teljesen funkcionális nyílóajtóvá egy egyszerűen működtethető reteszelés segítségével. Ez tökéletes megoldást jelent, ha például egy bolt vagy kávézó MSW üvegfrontjának nem kell teljesen kinyílnia hűvös időjárás esetén. A GEZE vonzó kivitelezési lehetőségeket kínál változatos takaróprofiljaival, amelyek ferdén futnak az üveg felé vagy modern, szögletes dizájnnal rendelkeznek.

Tovább a GEZE kézi tolófalrendszerek (MSW) terméktájékoztatójához (PDF | 3.27 MB)

Tovább az ügyfélportálhoz – MSW konfigurációs eszköz

GEZE kézi tolófalrendszerek a Ronald McDonald Házban

GEZE kézi tolófalrendszer (fotó: Lothar Wels, GEZE GmbH)

GEZE kézi tolófalrendszer (fotó: Lothar Wels, GEZE GmbH) © Lothar Wels / GEZE GmbH

A legújabb tübingeni Ronald McDonald háznak köszönhetően a fiatal páciensek családjukkal együtt tölthetik a kezelések előtti és utáni időszakot az egyetemi kórházban. A ház nyitott szerkezete nem csupán hívogató és világos légkört teremt: a folyamatos, egybenyíló földszinti tér rugalmas használati lehetőségeket is kínál, például események szervezéséhez.

A GEZE kézi tolófalrendszerrel (MSW) egybe lehet nyitni vagy el lehet választani a tereket. Moduláris szerkezete lehetővé teszi, hogy a rendszer egyes elemeit különböző funkciókhoz használják. Az MSW így ideális megoldást kínál az átlátható szinttervezéshez.

A GEZE Pendulo rendszer különböző egy- és kétszárnyú, felülvilágítóval szerelt vagy anélküli lengőajtókat és nem mozgó elemeket tartalmaz, amelyeket az egyéni igényeknek megfelelően lehet egymással kombinálni.

A GEZE Pendulo rendszer

GEZE Pendulo teliüveg falrendszer

Irodák, üzletek vagy otthonok átlátható térelválasztójaként: számos különféle, elegáns megoldás megvalósítható a Pendulo rendszerrel. Mi a különleges benne? A GEZE rendszer az intelligens technológiát – a beépített ajtócsukót – az alsó, formatervezett profilba rejti el. Ez azt jelenti, hogy az ajtó mindkét irányban nyitható, kiegyensúlyozott csukó mozgást biztosít, és finoman leng vissza a pihenő állásba. A GEZE teliüveg falrendszer tervezése szintén lényegre törekvő: az online Pendulo konfigurációs eszközzel komplett megoldások gyors és könnyű tervezést tesznek lehetővé egy kézből – az Ön egyedi igényeire szabva.

Tovább az ügyfélportálhoz – Pendulo konfigurációs eszköz

A GEZE Pendulo alkalmazási területei

  • Iroda és folyosó közötti térelválasztók
  • Különböző felhasználású tárgyalótermek
  • Orvosi várótermek
  • Bevásárlóközpontok kirakatai
  • Szélfogó megoldások magán- és kereskedelmi területeken

GEZE tolóajtó-technika: okos technológia – kiemelkedő tartósság

A GEZE különféle ajtóvasalat megoldásokat kínál a funkcionálisan és vizuálisan megnyerő tolóajtó rendszerekhez, térelválasztó falakhoz és egyéb mozgatható elemekhez. Ezek egy futósínből és az abban futó görgőskocsiból állnak, amely a hozzá kapcsolódó üveg, fa vagy fém tolóajtó szárnyát mozgatja. Kiemelkedő előnyei között említhetjük az egyenletes futást és a könnyedén sikló kialakítást. A széles körű tartozékkínálat változatos megoldásokat kínál.

GEZE görgős és formatervezett vasalatok manuális tolóajtókhoz

  Tolóajtók Toló zsalugáter
  Rollan
40 NT
Rollan
80 NT
Levolan
60
Levolan
120
Perlan
140
Perlan
AUT-NT
Perlan
140 KS
Perlan
AUT 2
Szárnysúly
(max.)
40 kg. 80 kg 60 kg 120 kg 140 kg 80 kg 140 kg 120 kg
Futási kényelem ** **** ****** ****** ***** ****** ***** ******
Ajtószárny anyaga  
Fa

Műanyag

Fém

Üveg - -

Korrózióvédelem

1. osztály

1. osztály 3. osztály 3. osztály 2. osztály - 4. osztály -

● = különösen megfelelő ehhez:
○ = szintén megfelelő ehhez:
- = nem

A Rollan és a Perlan görgős tolóvasalatokat elsősorban beltéri ajtókhoz tervezték, a Perlan ugyanakkor kültéri megoldásként is megállja a helyét.

Számtalan kivitelezési és tervezési lehetőség

A GEZE tolóajtók, tolófalrendszerek és teliüveg falrendszerek széles körű megoldásokat kínálnak funkcionális, nagy teherbírású és esztétikus térelválasztók kialakítására, amelyek számos kivitelben megvalósíthatók a tervezés során.

A tervezők a kézi tolófalrendszert (MSW) és a Pendulo és Levolan 60 / 120 teliüveg rendszert a konfigurációs eszközök segítségével online konfigurálhatják.

A GEZE emellett a saját vagy a vásárló telephelyén tartott webinár képzést is kínál a rendszerek bemutatásához. A vásárló megkapja a projekthez kapcsolódó telje műszaki dokumentációt minden elkészített ajánlathoz. Tervezőknek kérésre speciális megoldások is elérhetők.

Gyors és egyszerű beépítés

A GEZE megoldásai a szerelők számára is számos előnyt kínálnak: Az MSW és a Pendulo ajtósínjének és fixelemprofiljának beszereléséhez nincs szükség az üveg kezelésére. Mindkét rendszer egyszerűen és gyorsan, a helyszínen beépíthető.

Az MSW alkalmazásánál a többrétegű biztonsági üveg rögzítő sarokeleme lehetővé teszi, hogy a VSG üveget a profil vagy az üveg további kezelése nélkül használják.

Gyors, egyszerű beépítés elölről, mindössze egyetlen szerszámmal a Levolan Smart-fix szerelőrendszernek köszönhetően.

Kényelmes működtetésű kézi tolófalrendszer

Az ívelt technológiának köszönhetően kiváló futási és csendes működési tulajdonságokkal rendelkező üvegpanelek mozgatásához minimális erőkifejtés szükséges. Például az MSW SmartGuide görgőskocsival felszerelt üzletbejáratok esetén rendkívül rugalmasan működik a rendszer.

A Perlan tolóvasalat rendszer kiemelkedően erős, ami különösen a frekventált otthoni és irodai környezetekben előnyös:

  • állandóan egyenletes futás a görgőskocsinként két belső, precíziós golyóscsapágynak, a futósín kialakításának és a nagyvonalúan méretezett hordógörgőjének köszönhetően
  • Az enyhén nyirkos beltér korrózióvédelme, és így hosszabb élettartama a belső tömítésű golyóscsapágyaknak köszönhetően. A galvanizált könnyűfém futósín csökkenti a súrlódást, és fokozott korrózióvédelmet biztosít.
  • A Perlan 140 SoftStopnak köszönhető óvatos véghelyzetbe állás védelmet nyújt az ajtónak és az ajtóvasalatoknak, valamint növeli az élettartamukat.