Ipari megoldások

Higiénia, akadálymentesség és gondoskodó környezet

Műtők, kezelő- és betegszobák, valamint várótermek: az orvosi rendelőkben és kórházakban a helyiségeket a kezelési folyamat optimális támogatása érdekében úgy kell kialakítani, hogy kényelmesek, akadálymentesek és higiénikusak legyenek.

Nagy forgalmú, mégis akadálymentes bejárati területek

A „bárka” a Stuttgarti Klinikán: hívogató és játékos

A „bárka” a Stuttgarti Klinikán: hívogató és játékos © 

A kórházak nagy forgalmú bejárati területeit gyermekek, járókerettel vagy bottal közlekedő betegek és csomagot cipelő látogatók használják. A GEZE tartós és mindenekelőtt biztonságos megoldásokat kínál ezekre a területekre. A GEZE ECdrive automatikával ellátott tolóajtók páratlan megbízhatóságot ígérnek. Öntisztuló görgőskocsik csökkentik minimálisra a súrlódást nyitás és csukás alatt az ajtószárnyak csöndes mozgása érdekében, és teszik egyszerűbbé a karbantartási munkát. A GEZE homlokzatokhoz és olyan területekhez kínálja a Slimdrive automatikát, ahol a dizájn alapvetően fontos. A rendkívül korszerű vezérlési technológián és kiváló minőségű anyagokon alapuló motort a mindössze 7 cm-es teljes magassága teszi különlegessé. Ezt a motort használja például a stuttgarti Klinika: az Olga Kórház Nőgyógyászati Klinikája hívogató környezetet teremt automata tolóajtó rendszer használatával, ami közvetlenül a „Bárka” gyermekjátszó és szórakoztató területre vezet. A csaknem három méter széles átjáró, a fényes ajtószegélyek és a mennyezetbe épített Slimdrive SL NT-FR motorok az akadálymentességet menekülési út biztosításával és átláthatósággal ötvözik. Ezért a GEZE megoldásait használták az egyik szakasz felújításához is, biztosítva az akadálymentességet minden fogyatékkal élő személy számára.

Tovább a Stuttgarti Klinika GEZE esettanulmányához: Olga Kórház/Nőgyógyászati Klinika

Kényelmes és funkcionális: elektromos ajtónyitók és ajtóütközők, szabadonfutó és kényelmes rögzítési funkciók

Nincs többé csapódó ajtó az ActiveStop-nak köszönhetően

Nincs többé csapódó ajtó az ActiveStop-nak köszönhetően

Egyesek enyhe tolással csukják az ajtókat, míg mások erősen meglökik őket – amikor azonban becsukják az ajtót, annak csöndesen, csapódás nélkül kell zárnia, különösen olyan helyeken, ahol a betegeknek pihenésre van szükségük. A GEZE ActiveStop olyan rendszert kínál, amely pontosan ezt az igényt elégíti ki, ami azt jelenti, hogy örökre búcsút inthetnek a csapódó ajtók, a becsípődő ujjak és a sérült falak problémájának. Nincs szükség már különálló ajtóütközőkre.

A GEZE ActiveStop két díjat kapott a kiemelkedő kialakításért. Az ajtócsillapító elnyerte a 2016-os Német Tervezési Díjat. Ezt a nemzetközi díjat a Német Tervezési Tanács ítéli oda, amely a világ egyik legismertebb tervezési versenyének szervezője, illetve szaktekintélye a márka és a dizájn terén.

Az ajtók a további kényelem érdekében szabadonfutó, kényelmes rögzítési funkciókkal szerelhetők fel. A szabadonfutó funkció a kényelmes rögzítési funkcióval lett ötvözve a stuttgarti Robert Bosch kórház központi ajtóin. Az ajtó könnyedén és zökkenőmentesen csukódik a szabadonfutói tartomány végén, így megakadályozható a nem kívánt becsapódás – ha például huzat van –, és nem ragadnak be az ajtók félig nyitott helyzetben.

Tovább a stuttgarti Robert Bosch Kórház GEZE esettanulmányához