Esettanulmányok

GEZE ActiveStop: Az új ajtócsillapító előnyei a gyakorlat során derülnek ki igazán

Csendesen csukódó ajtók, akadálymentes és kényelmes átjárás: a Stuttgart közeli Sindelfingenben található „BEHANDELBAR 3.0” fizioterápiás rendelő kihasználja a GEZE ActiveStop ajtócsillapító előnyeit. Az okos Soft Close rendszer biztosítja a beltéri nyílóajtók ellenőrzött nyitását és csukását.

Láthatatlanul integrált ajtófékek a kezelőszobák ajtóin

Közelkép Soft-Close ajtócsukóval felszerelt ajtószárnyról. Fénykép: Jürgen Pollak a GEZE GmbH megbízásából

GEZE ActiveStop: szinte láthatatlanul integrálva az ajtószárnyba © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

A fiókokon és tolóajtókon lévő behúzáscsillapítók sokféleképpen teszik könnyebbé az emberek életét. A GEZE ezt a kényelmet a beltéri ajtóknál is képes biztosítani: az új ActiveStop ajtócsukóval az ajtók csaknem teljesen hangtalanul csukódnak be, és nyelves zár nélkül is csukva maradnak.

„Pácienseink mindig meglepődnek, amikor először tapasztalják meg az ActiveStop működését” – magyarázza Jule Kain, a fizioterápiás rendelő ügyvezető igazgatója. Jule 2016 áprilisának elején indította el a – többek között – medencefenék- és sportfizioterápiára specializálódott praxisát Sindelfingenben, Stuttgartban.

A négy kezelőszoba ajtajára a lakberendező tanácsára kerültek GEZE ActiveStop ajtócsillapítók. Ez a 28 mm széles ajtócsillapító mindössze néhány marással, szinte láthatatlanul integrálható bármilyen normál ajtószárnyba. A fizioterápiás rendelőben lévő ajtók funkcionalitása és a kényelmes átjárás már nagyon hamar nagy elismerést szerzett.

Örülök, hogy az ActiveStop ajtócsillapítónak köszönhetően nem kellett a rendelőben ormótlan padlócsillapítókat felszerelni, és a hangos ajtócsapódás sem jelent többé problémát.

Jule Kain, ügyvezető igazgató, BEHANDELBAR 3.0

Akadálymentesség a gyakran használt beltéri ajtóknál

Szobaajtók a BEHANDELBAR 3.0 fizioterápiás rendelőben. Fénykép: Jürgen Pollak a GEZE GmbH megbízásából

Soft-Close ajtócsukó – nagyobb kényelem a rendelő mindennapi életében

Mint minden rendelőben, a BEHANDELBAR 3.0-ban is alapvető fontosságú a higiénia. „Néha masszázsolajjal is dolgozunk, és ilyenkor régebben a kilincset kellemetlen módon, a könyökünkkel kellett kinyitnunk” – mondta el Jule Kain.

A GEZE ActiveStop használatával azonban mindez már a múlté: nem számít, hogy az ajtót gyengéden vagy erőteljesebben tolja meg, a rendszer biztonságosan és önállóan nyitja ki egészen a megállási pozícióig, ami egyedileg állítható be 60 és 140 fok között. „Természetesen ez nagy könnyebbség, ha a kezünk foglalt” – mondta Jule Kain.

A rendelő csapata hamar megszokta a GEZE ActiveStop előnyeit. Szeretném, ha a körülöttem lévő összes ajtóban ilyen ajtócsillapító lehetne!

Jule Kain, ügyvezető igazgató, BEHANDELBAR 3.0

Az okos ajtócsillapítók védik a falakat, bútorokat – és az idegeinket is!

Belépés a kezelőszobába nyitott ajtó mellett: Az ajtófékek biztonságosan, az előre beállított pozícióban hagyják nyitva az ajtót. Fénykép: Jürgen Pollak a GEZE GmbH megbízásából

Az ajtófékek biztonságosan, az előre beállított pozícióban hagyják nyitva az ajtót.

A GEZE ActiveStop használata nem csak a rendelő vendégei és dolgozói számára jár előnyökkel, de a fal és a berendezések is jól járnak vele. A GEZE ActiveStop a megfelelő időben fékezi le az ajtót, és biztonságosan tartja nyitva a kívánt pozícióban, így elkerülhető az ajtó közelében lévő falak és bútorok károsodása, és ajtóütközőkre sincs szükség. Az aktív csillapításnak köszönhetően az ajtó kb. 25 foktól lassan és csendesen csukódik be, így elkerülhető a becsapódás, az ajtó károsodása, és a sérülés is. A beltéri ajtók könnyedén nyithatók a GEZE megoldásával, ugyanakkor biztonságosan is csukhatók be, zárnyelvek használata nélkül. Az ajtók 25–60 fokos szögben szabadon mozognak, ami egy igazi „aha-élményt” okozó jellemző.

A GEZE ActiveStop előnyei dióhéjban

  • Ajtófék: Az ajtó biztonságosan, az előre beállított pozícióban marad
  • Soft Close technológia: Az ajtó kb. 25 foktól lassan és csendesen csukódik
  • Zárnyelv nélkül: Az ajtó már enyhe érintéssel kilökhető és behúzható
  • Nagyobb felhasználói kényelem: Nincs több hangos ajtócsapódás
  • Innovatív kialakítás: Gyorsan és könnyen beépíthető az ajtószárnyba

 További információk a GEZE ActiveStopról