Ipari megoldások

Épületirányítási rendszerek otthonokban és lakásokban

Gondtalanul a saját otthonában: a GEZE épületirányítási rendszerekkel a lakástulajdonosok egy lépéssel közelebb kerülhetnek álmaikhoz – akár intelligens és kényelmes ajtócsukó rendszerekkel, akár praktikus ajtócsillapító rendszerekkel vagy elegáns üveges tolóajtókkal.

GEZE bejárati ajtó csomag – minden egy kézből

Az ECturn Inside megkönnyíti a belépést.

Az ECturn Inside megkönnyíti a belépést. © GEZE GmbH

Mindannyian voltunk már ilyen helyzetben: ott állunk az ajtó előtt tele kézzel, és mindent le kell tennünk, hogy elővegyük a kulcsot a táskánkból, és kinyissuk a bejárati ajtót. Vagy az autónkban ülünk, és nem vagyunk benne biztosak, hogy megfelelően bezártuk-e az ajtót magunk mögött, amikor elhagytuk a házat. A GEZE bejárati ajtó csomag intelligens belépési megoldássá alakítja a bejárati ajtónkat – amely automatizált, figyel az igényekre és készen áll a digitális beépítésre.

A GEZE bejárati ajtó csomag akadálymentes megoldást jelent a magán bejárati ajtókhoz házak és társasházak esetében. A felhasználók és szerelők előnyére szolgál a moduláris megoldás, amely szükség szerint rendezhető el – mindezt egy kézből.  Az automatizált nyílóajtó-mozgató, például az ECTurn Inside, a beléptetőrendszer, például az ujjlenyomatos megoldás és többzáras rendszer kombinációjából kényelmes, biztonságos és energiahatékony beléptető rendszer hozható létre, beleértve az okos otthon csatlakozást.

GEZE ActiveStop – az új ajtó kényelme

A GEZE ActiveStop a szárnyba van beépítve.

A GEZE ActiveStop a szárnyba van beépítve.

A GEZE Active Stope ajtócsillapító finoman lelassítja az ajtókat, és csöndes csukást biztosít: ennek köszönhetően búcsút inthet a becsapódó szobaajtók, a becsípődött ujjak, valamint a sérült falak vagy bútorok problémájának. Nem számít, hogy az ajtót csak enyhén tolja meg, vagy erőteljesen meglöki – az ajtócsillapító megbízható és biztonságos módon tartja meg 25 és 60 fok között.

A GEZE ActiveStop emellett segíti Önt az ajtó nyitásában, mivel a rendszer függetlenül és biztonságosan mozgatja az ajtót egészen a rögzítési szögig, amely egyénileg állítható be 60 és 140 fok között. Ez azt jelenti, hogy az ajtó nem károsítja a falakat és bútorokat. A GEZE ActiveStop a megfelelő időben fékezi le az ajtót, és biztonságosan nyitva tartja a szükséges pozícióban.

Az ajtó csukásakor a lágy csukás elvét alkalmazza: az aktív behúzásnak köszönhetően az ajtó kb. 25 foknál megáll, majd csöndesen és automatikusan csukódik. A GEZE ActiveStop nem csak az ajtó hangos becsapódását előzi meg, de meg is akadályozza az ajtó és a beszorult ujjak sérülését.

Tovább a GEZE ActiveStop esettanulmányához

Térelválasztó falak, üveges térelválasztó falak és tolóajtók

A tolóajtók egyszerre választanak el és kötnek össze, miközben helyet takarítanak meg.

A tolóajtók egyszerre választanak el és kötnek össze, miközben helyet takarítanak meg. © Studio BE / GEZE GmbH

A GEZE megoldások segítik a különböző területek felosztását és kialakítását magánlakásokban. Például üveges térelválasztó fal helyezhető el a konyha és a nappali között. A szagok a konyhában maradnak, míg a fény és a levegő szabadon áramolhat a két helyiség között. Elmondhatjuk, hogy a fal nem csupán elválasztja a helyiségeket egymástól, de össze is köti őket. A Levolan tolóajtó rendszerrel a GEZE rugalmas moduláris rendszert kínál a mennyezethez és a fali rögzítéshez: elegáns és átlátható a különböző alkalmazások széles körében. A Levolan a mindennapi működése során ragyogó megjelenésével, valamint a nyitás és csukás alatti könnyed mozgatásával nyűgözi le használóit.

A Perlan emellett görgős tolóvasalat rendszerként is elérhető a GEZE kínálatában egy- és többszárnyú, valamint szinkron tolóajtókhoz. A Perlan bármilyen szobai esztétikumhoz hozzájárul kiváló minőségű, ragyogó kialakításával. Kombinálható üveges, valamint fa-, műanyag- és fémajtókkal is. Lehetővé teszi a tolóajtók könnyed nyitását, és nem veszíti el az ellenállását állandó használat esetén sem.