Vállalat

A GEZE mi vagyunk – az Ön partnere a nyílászárók és biztonságtechnika területén

Számunkra az a legfontosabb, hogy a vásárlóink megbízzanak a termékeinkben, rendszermegoldásainkban és a nyílászárókhoz nyújtott szolgáltatásainkban. Erős hajtóerőként állunk az épülettechnika digitális hálózatba kapcsolása mögött – miközben egy dolgot tartunk szem előtt: a kényelmes épületek fejlesztését. Intelligens termékeink kidolgozottságával, kényelmével és kialakításával világszerte sikerül lenyűgözni vásárlóinkat.

Rólunk

Világszinten sikeres családi vállalkozás

1863 óta sikeres és pénzügyileg stabil családi vállalkozásként működünk, amely világszerte bizonyított az évek alatt. Mindenkit hálózatba kötünk, akik az épület életciklusának összes szakaszában érintettek, és kiemelkedő eredményeket érünk el iparági és szakmai tudásunkkal. Ami kiemel minket: részt vállalunk a vásárlóink projektjeiben már a legelejétől, és hosszú időn keresztül továbbra is részt veszünk azokban. Innovatív nyílászárókat és biztonságtechnikát kínálunk az okos épületekhez. Miközben állandó minőséget nyújtunk, folyamatosan kíváncsian, dinamikusan és nyitottan figyeljük a legújabb trendeket, fejlesztéseket és piacokat.

Tekintse meg képes prospektusunkat (PDF | 2.74 MB)

160

éve a piacon

>507

millió eurós forgalom 2022/2023-ben

1,226

 

szabadalom világszerte a 2018/2019-es pénzügyi évben

Helyszíneink

Világszerte több mint 3 000 munkavállalót foglalkoztatunk. Gyártóüzemeink a leonbergi székhelyünkön, valamint Tiencsinben (Kínában), Zrenjanin-ban (Szerbiában) és Ankara (Törökországban vannak). 37 leányvállalattal rendelkezünk világszerte: Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, Skandinávia, Benelux államok, Spanyolország, Portugália, Lengyelország, Kína, Korea, Egyesült Arab Emírségek, Dél-Afrika, Magyarország, India, Románia, Ukrajna, Szingapúr, Oroszország, Törökország, Csehország, Bulgária, Szlovénia, Szlovákia, Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia.  Helyi irodáink segítségével mindig közel tudunk maradni az ügyfeleinkhez, és kitűnő helyi szolgáltatást tudunk nyújtani.

Tovább a GEZE helyszíneihez világszerte

Termékek, rendszermegoldások és szolgáltatások ajtókhoz és ablakokhoz

Az ablakokhoz és ajtókhoz kapcsolódó termékeinkkel, rendszermegoldásainkkal és szolgáltatásainkkal mindent egy kézből kínálunk, hogy ügyfeleinkkel együtt élhető épületeket alakíthassunk ki. A hangsúlyt az épületgépészet digitális hálózatba kapcsolására helyezzük.

Történetünk

GEZE 160 éves jubileumi logó

Két kézműves vállalkozásból globális technológiai vállalat

Történetünk már a kezdetektől fogva izgalmasan alakult. Eredetileg Georg Friedrich Vöster esztergályosmester, Max Wessinger műszerész és Friedrich Carl Bauer üzletember különböző helyeken alapították meg saját vállalataikat – mígnem egyesítették erőiket, és letették a GEZE alapkövét. Úttörő döntés volt, amely egy hosszú sikertörténetet indított el, hiszen ma, több mint 150 évvel később, világszerte jelen lévő olyan családi vállalkozás vagyunk, akiknek az innovatív megoldásai komfortosabbá teszik az épületeket.

Tudjon meg többet izgalmas történetünkről

150-éves történetünk alatt folyamatosan arra fejlődtünk, hogy megoldásokat tudjunk kínálni. Célunk az, hogy az épületeket intelligensebbé és kényelmesebbé tegyük. Ehhez összekapcsoljuk az építéssel kapcsolatos legkülönbözőbb területeken szerzett tudásunkat, szakértelmünket és sokéves tapasztalatunkat. Mindig ehhez az ígérethez tartjuk magunkat: szakértőtől szakértőig.

Brigitte Vöster-Alber, a GEZE elnök-vezérigazgatója
Amiért kiállunk

GEZE alapelvek

Büszkék vagyunk vállaltunk történetére és munkavállalóink eredményeire, mindarra, amit együtt elértünk. Sikerünk és növekedésünk olyan alapelveken nyugszik, amelyekben megbízunk, ugyanakkor folyamatosan meg is kérdőjelezzük és továbbfejlesztjük azokat.

Támogatjuk és összekapcsoljuk mindazokat, akik részt vesznek az építés minden vonatkozásában – egyetlen célt tartva szem előtt: a kényelmes lakó- és munkaterületek kialakítását.

Termékeinket mindig egyeztetjük ügyfeleinkkel, hogy innovatív és hatékony megoldásokat érjünk el.

A termékeink iránti kereslet alapján egyre globálisabb és nemzetközibb vállalattá válunk, amely helyi szinten is az ügyfelek rendelkezésére áll.

GEZE – 2020 élenjáró munkaadója

Csaknem 160 éves múltra visszatekintő családi vállalatként különös jelentőséget tulajdonítunk a hosszú távú kapcsolatoknak. Éppen ezért nagyon közel állnak a szívünkhöz az olyan szempontok, mint a belső képzés és a továbbképzés.

Folyamatosan tanuló szervezet vagyunk, és elsősorban a saját fejlődési lehetőségeinkre építünk. Lehetőség szerint szakértői és vezetői állásainkat belső forrásból töltjük be.

Családi vállalatként így kellően függetlenek és rugalmasak maradunk ahhoz, hogy felismerjük ügyfeleink változó igényeit és megfeleljünk azoknak.

Annak érdekében, hogy nemzetközi ügyfeleinknek a lehető leggyorsabban a legmodernebb termékeket és szolgáltatásokat kínálhassuk, különböző helyszíneken gyártunk, többek között Kínában, Szerbiában, Törökországban és Németországban.

Azonban világszerte mindig ugyanazokhoz a szigorú minőségi szabványokhoz tartjuk magunkat. Ugyanakkor egyértelműen elkötelezettek vagyunk Németország mellett, amely a jövőben is a legfontosabb gyártási központunk marad.

Minden szektorban szakértői tanácsadást nyújtunk ügyfeleinknek, és nagyon fontos számunkra, hogy ezt objektív szempontok alapján, ügyfeleink egyenlő partnereként tegyük.

Legyen szó akár az egészségügyi, akár az oktatási szektorról, szakértőink felmérik a konkrét igényeket, és tanácsokkal, valamint gyakorlati támogatással segítik ügyfeleinket.

Ezáltal mindig optimális tanácsokkal tudunk szolgálni, és képesek vagyunk a projekteket hatékonyan, célorientáltan kezelni. Kiváló belső hálózataink és világszerte elérhető telephelyeink lehetővé teszik, hogy a világ minden táján ugyanazt a szolgáltatást tudjuk nyújtani.

A termékek teljes életciklusa során támogatjuk ügyfeleinket. Az első tervezési értekezlettől kezdve mindenre kiterjedő tanácsokat adunk ügyfeleinknek, és figyelmesen meghallgatjuk mondanivalójukat. Objektív tanácsadást nyújtunk, és egy kézből biztosítjuk az ajtókat, ablakokat és biztonságtechnikai megoldásokat. Megoldásainkat a konkrét igényekre és szükségletekre szabjuk.

Elvégezzük a termékek beszerelését – szükség esetén a szakmai tervezést is. Például akadálymentes megoldásokat alakítunk ki. Ezen felül átfogó értékesítés utáni szolgáltatásokat, képzést és gyors támogatást is nyújtunk.

Igény esetén a rendszeres karbantartást vagy az éves kötelező ellenőrzéseket is elvégezzük. Ilyen esetben is támogatjuk a külső gyártók termékeket.

Ami kiemel minket

GEZE minőség

Azt az elvárást támasztjuk magunkkal szemben, hogy folyamatosan optimalizáljuk a termékeink minőségét, és így magától értetődően teljesítsük a DIN ISO 9001 szabvány követelményeit.

Ami fontos nekünk

Fenntarthatóságra fókuszálunk

A fenntarthatóság a jövő egyik legfontosabb területe, és ez az egyik vállalati irányelvünk is. A fenntarthatóság jellemzi mindennapi tevékenységeinket az összes területen, mind a gyártási folyamataink, mind a termékeink tekintetében. Ez a tudatosság abban is tükröződik, hogy sok éve tagjai vagyunk a DGNB-nek (a Német Fenntartható Építési Egyesületnek).

Tovább a fenntarthatóságról a GEZE-nél

A fenntarthatósági jelentéshez (PDF | 3.23 MB)

A GEZE a kezdetektől fogva hosszú élettartamra tervezett. Családi vállalkozásként fenntartható megtérülés elérésére összpontosítunk, ahelyett, hogy rövid távon maximalizálnánk a profitot, ezért minden belső termelési eljárásunk a fenntarthatóság koncepciójára épül.

 • Kutatás és fejlesztés: ökológiailag hatékony folyamatok és koncepciók a kutatás-fejlesztésben
 • Beszerzés: a beszerzés során következetesen tartjuk magunkat az ökológiai alapelvekhez
 • Gyártás és logisztika: gyártásunkat és logisztikánkat az energiahatékonyság, az erőforrások megóvása és a környezetbarát szemlélet alapelvei jellemzik
 • Újrahasznosítás / ártalmatlanítás: hulladékminimalizálás és a lehető legmagasabb újrahasznosítási arány elérése az „elkerülés – újrahasznosítás – ártalmatlanítás” stratégiának megfelelően az újrafelhasználási/ártalmatlanítási iparágban.
 • Létesítménykezelés: a létesítménykezelés célja az energiafogyasztás csökkentése és a lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatás elérése
 • Minőségirányítási rendszer: DIN EN ISO 9001 szerint tanúsítva: GEZE GmbH (PDF | 258 KB), GEZE Service GmbH (PDF | 222 KB)
 • Energiagazdálkodási rendszer: DIN EN ISO 50001 (PDF | 227 KB) szerint tanúsítva
 • Környezetgazdálkodási rendszer: DIN EN ISO 14001 (PDF | 220 KB) szerint tanúsítva
 • GEZE szerviz: fenntartható és innovatív szervizmegoldások a GEZE szerviz keretei között
 • GEZE munkavállalók: a GEZE munkavállalóitól elvárjuk a fenntarthatóság alapelveinek elkötelezett megvalósítását
 • Vállalati étkezde: bio-tanúsítvánnyal rendelkező vendéglátó cég

Termékeink fenntarthatósága hosszú élettartamukban is tükröződik. A fém alapanyagok nagy aránya miatt termékeink ideálisak újrahasznosításra - ezért gyakorlatilag környezetbarát termékek. A GEZE emellett értékes hozzájárulást tesz az energiatakarékos építkezés megvalósításához. Például az automatikus ajtórendszerek csökkentik a hideg- és meleglevegő-veszteséget az ajtónyitás során és így szükségtelenné teszik az energiaigényes légkondicionáló rendszerek beépítését.

Számos termékünk teljesíti a legfontosabb nemzetközi Green Building (zöld épület) értékelési rendszerek fenntarthatósági kritériumait (a német fenntarthatósági építési egyesület [DGNB] és a LEED kritériumokat). Önként vállaljuk, hogy ezeket az információkat a termékek részletes adatait tartalmazó környezeti terméknyilatkozatokban (EPD) nyilvánossá tesszük. Például a TS 4000 és 5000 ajtózáró rendszereink, az ECdrive és a Powerturn ajtócsukó rendszerek, valamint az olyan termékek, mint az OL 90 N felülvilágító nyitók és a TSA 325 NT forgóajtó rendszerek nagyon szigorú követelményeket teljesítenek.

Termékeink megtalálhatóak a DGNB Navigator és a greenbuildingproducts.eu online adatbázisokban, a rájuk vonatkozó tanúsítványokkal együtt. A tanúsítványok azt igazolják, hogy a GEZE termék milyen pontszámmal járulhat hozzá az épület sikeres DGNB vagy LEED tanúsítványához, így elősegítik ügyfeleink sikeres Green Building tanúsítási eljárását.

További információk a Green Building-ről

 A GEZE a Német Fenntartható Építési Egyesület (DGNB) aktív tagja.

A GEZE a Német Fenntartható Építési Egyesület (DGNB) aktív tagja.

Az Institut für Bauen und Umwelt e.V. (Institute for Building and Environment -IBU) és a Német Fenntartható Építési Egyesület (DGNB) aktív tagjaként mindig is támogattuk a fenntartható építkezést. A fenntartható cselekvést vállalati vezérelvünknek tekintő vállalatként és termékeinkkel az energiahatékony építési folyamatok aktív közreműködőjeként nem volt kérdés, hogy tagságot vállalunk a DGNB-ben.

A Német Fenntartható Építési Egyesület (DGNB) társadalmi kötelezettségként egységben értelmezi a fenntarthatóságot, amelynek értelmében felelősséget kell vállalnunk a jelen problémáiért, például a klímaváltozásért és az erőforrások szűkösségéért. A fenntartható építkezés ebben kulcsszerepet játszhat. A német szövetségi környezetvédelmi minisztérium szerint Németországban az erőforrások fogyasztásának körülbelül egyharmada az épületeknek tulajdonítható.

Tovább a DGNB-re

További információk az épületek energiahatékonyságáról