Tervezés

A jó tervezés fél siker – és a GEZE ehhez segítséget nyújt Önnek

Az építési projektek az új irányelvek bevezetése és az innovatív technológiák megjelenése miatt egyre összetettebbek. Szakértelmünk sokat segíthet ezekben a projektekben. A projekt minden szakaszában személyes és egyénre szabott tanácsadást nyújtunk. Rendelkezésre bocsátjuk a szükséges termékinformációkat és a hatékony eszközöket.

BIM objektumok

Épületek integrált tervezése GEZE BIM objektumokkal

  • BIM objektumok ingyenes letöltése
  • Alkalmas ArchiCAD, Autodesk Revit, Nemetschek Allplan programokhoz
  • Plug-in csatlakoztatással összekapcsolható az ajtóösszeállítást végző eszközzel

ArchiCAD, Revit vagy Allplan használata esetén a BIM objektum a GEZE-ből betölthető és konfigurálható a CAD szoftverbe. A BIM az épület vizuális megjelenítése mellett olyan további előnyöket is kínál, amelyek különösen figyelemreméltóak lehetnek a tervezési és építési szakaszban. A GEZE BIM objektumai olyan információkat tartalmaznak, amelyek kiértékelésével könnyen megtervezhetőek a karbantartási folyamatok, miközben átláthatóak maradnak a költségek.

Tudjon meg még többet a GEZE BIM objektumokról

Egyénre szabott és iparág-specifikus tanácsadás

© Karin Fiedler / GEZE GmbH

Bárhogy is néz ki a projekt, biztos lehet benne, hogy a GEZE szakértő megoldásokkal, megbízható partnerként Ön mellett áll. Mindegyik iparágat jól ismerjük kívül-belül, hazai és nemzetközi viszonylatban is, így optimális segítséget tudunk nyújtani a tervezéshez. Átfogó, minden specifikációra, megoldásra és támogató szolgáltatásra kiterjedő tanácsadást nyújtunk a projektekhez.

A GEZE szervizszakemberei sokéves tapasztalattal rendelkeznek, így jól ismerik az épületrendszerekkel szemben támasztott követelményeket. A változó jogszabályok és irányelvek követése érdekében folyamatosan további szakértői képzésben részesülnek. Önnel együtt még a nagyon egyedi igényeket is teljesíteni tudjuk.

Tudjon meg többet iparági megoldásainkról

Személyes tanácsadásért forduljon hozzánk bizalommal:

Tovább a kapcsolatfelvételi űrlaphoz
Képzések

Képzések és dátumok építészek és tervezők számára

A képzéseinken az építészek és tervezők leggyakrabban felmerülő kérdéseivel foglalkozunk az ajtóautomatika, ajtótechnika és biztonságtechnika témaköreiben. Ezen kívül aktuális projektek egyedi kérdéseit is megvitatjuk. Együtt kialakítjuk az ajtók különböző beszerelési helyzetekhez igazodó összetett követelményeinek megoldásait.

Rendszerek gyártójaként jól értjük a vonatkozó követelmények közötti kölcsönhatásokat, és ezt a tudást fel tudjuk használni az ajtók szükséges alkotóelemeinek optimális kiválasztásához. A szemináriumokat az építészek továbbképzési rendszerében továbbképzésként ismerik el. Profitáljon Ön is a szaktudásunkból és használja ki a kollégák közötti eszmecserék előnyeit.

Ha érdeklik képzéseink, forduljon hozzánk bizalommal: telefonon a +36-30-561-6627 számon, vagy kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül.

Tovább a kapcsolatfelvételi űrlaphoz
Tervezési eszközök

Hasznos tervezési eszközök a projekthez

A személyes tanácsadás mellett GEZE tervezőeszközeink közvetlenül a munkahelyen is segítségére lehetnek. A GEZE tervezőeszközökkel hatékonyabban tudja megtervezni projektjeit. A nyílászárókat például online is megtervezheti. Alkalmazásunknak köszönhetően számos GEZE eszköz állhat a rendelkezésére akár útközben is.

GEZE ajtójegyzék kezelése

Az ajtójegyzékek általában az ajánlat szövegének vázlatához adnak támpontot, mivel segítségükkel az összes ajtó követelménye a lehető legátfogóbban összegyűjthető. A GEZE ajtójegyzék kitöltése közben a felhasználóknak nagy segítséget nyújt az egyértelmű menünavigáció, a megjegyzés-mezők és a kényelmi funkciók. Ugyanakkor a számos magyarázat támaszt jelent a döntéshozatalhoz. A GEZE egyszerűen használható megoldást nyújt a felhasználóknak.

Bejelentkezés a GEZE ügyfélportálra

Powerturn ajtók számítása

Powerturn ajtók számítása

Powerturn ajtók számítása

Könnyen és gyorsan meghatározza, hogy a Powerturn melyik alkalmazási területekhez felel meg a legjobban: Az online ajtószámító mindössze néhány adat megadásával pontosan meghatározza az ajtószárnyak lehetséges szélességét és súlyát.

Tovább a Powerturn ajtószámításhoz

Automatikus ajtórendszerek konfigurálása a kábelezési tervvel együtt

A GEZE ügyfélportálon lehetősége nyílik az automatikus ajtórendszerek jól érthető megtervezésére és összeállítására. Az összeállítás befejezése után automatikusan megkapja a kábelezési tervet. Ezzel nemcsak leegyszerűsödik a tervezési folyamat: Mivel a terveket meghatározott rendelésekhez kapcsolják, így a pontos dokumentáció összeállításához is segítséget nyújtanak. Ha szeretné most elindítani a tervezési folyamatot, egyszerűen csak jelentkezzen be az ügyfélportálunkra:

Tovább az automatikus ajtórendszerek összeállításához a GEZE ügyfélportálon

Eszköz forgóajtókhoz és íves tolóajtókhoz 

A GEZE ügyfélportálon lehetősége nyílik forgóajtók és íves tolóajtók jól érthető megtervezésére és összeállítására. Ha szeretné most elindítani a tervezési folyamatot, egyszerűen csak jelentkezzen be az ügyfélportálunkra:

Tovább forgóajtók és íves tolóajtók összeállításához a GEZE ügyfélportálon

Fensterberechnungsprogramm

Fensterberechnungsprogramm

WinCalc

Az időtakarékos, könnyen használható és kényelmes WinCalc elvégzi az ablakrendszerek tervezéséhez tartozó összetett számításokat. A program segítségével manuális és elektromos szellőzőablakok, füst- és hőelvezető (RWA) ablakok és NRWG ablakok számításait végezheti el, valamint megtervezheti a füst- és hőelvezetés (RWA) megfelelő szünetmentes áramú vezérlőközpontját.

Bejelentkezés a GEZE ügyfélportálra

GEZEthermic 

A GEZEthermic a GEZE tolóajtókra az EN ISO 10077-1:2006-09 szabványnak megfelelően számítja ki a hőátadási együtthatókat, az úgynevezett U-értékeket. AZ ebben a funkcióban meghatározott U-értékeket ezután felhasználhatja az energiaegyensúly számításához. 

GEZEthermic letöltése (ZIP | 10,62 MB)

Kábelezés tervezése

Kábelezés tervezése © GEZE GmbH

Kábelezés tervezése

Amikor a WinCalc vezérlőközpont konfigurációból származó összeállítási eredményeket átadják a GEZE ügyfélportálnak, a felhasználók most a személyre szabott tulajdonságok adatainak megfelelően automatikusan kapnak egy kábelezési tervet is. Ezzel nemcsak leegyszerűsödik a tervezési folyamat. Mivel a terveket meghatározott rendelésekhez kapcsolják, így a pontos dokumentáció összeállításához is segítséget nyújtanak.

Bejelentkezés a GEZE ügyfélportálra

Bejelentkezés a GEZE ügyfélportálra

A GEZE portál olyan eszközök széles választékát kínálja, amelyek segítségével könnyedén választhat termékkínálatunkból – például ilyen a nyílászárók tervezésére szolgáló összeállító eszköz. Ezen kívül lehetőséget nyújtunk arra is, hogy termékeinket közvetlenül online rendelje meg. Jelentkezzen be GEZE ügyfélportálunkra, és használja ki a szolgáltatásunk nyújtotta előnyöket.

Bejelentkezés a GEZE ügyfélportálra

Downloads

Információ a letöltéshez

A letöltési felületünkön hasznos dokumentumokat talál.

GEZE termékprospektusok

GEZE terméknyilatkozatok

GEZE termékek adatlapjai

GEZE szerviznyilatkozatok

Szakértői tervezés

Segítség a szakértői tervezéshez

Tervezési segítség ajtórendszerekhez

Ajtómozgató rendszer Slimdrive EMD-F IS Medicus klinika, Wrocławiu, Lengyelországi

Kétszárnyú tűz- és füstgátló ajtókhoz való, csukássorrend szabályozással, akadályfelismeréssel, automatikus irányváltással és Push & Go funkcióval rendelkező elektromechanikus ajtómozgató rendszer. © Maciej Lulko / GEZE GmbH

A beszerelési helyzettől függően az ajtóknak számos tűzbiztonsági, rablásbiztonsági, hőszigetelési, hangszigetelési és akadálymentességi előírást kell teljesíteni. Ez gyakran nagyon összetett követelményeket eredményez. Nagyobb építkezési projektekben az ajtók az ajtójegyzékben szerepelnek, ahol minden ajtó mellett feltüntetik a rá vonatkozó követelményeket.

Amennyiben a tervezési és építési folyamatban több különböző építőipari vállalkozás vesz részt, vagy hiányzik az ajtótechnika átfogó felügyelete, a nagyon összetett ajtórendszerek beépítése akadályokba ütközhet. A GEZE tanácsadást biztosít az ajtótervezéshez és segítséget nyújt az alkatrészek kiválasztásához.

Az akadálymentesség tervezésének irányelvei és előírásai

A hátrányos helyzetű személyek és az idősek számára különösen nagy jelentősséggel bír az önrendelkezés. Az őket körülvevő világot ők is függetlenül és korlátok nélkül szeretnék megtapasztalni. Szerencsére a társadalom is egyre nagyobb figyelmet fordít az „akadálymentesség” témakörére. Habár eredetileg a testi korlátokkal, az idős korral és a betegségekkel kapcsolták össze, manapság a fókusz egyre inkább az akadálymentesség valódi előnyeire irányul, vagyis a függetlenségre, kényelemre és biztonságra. Az akadálymentes építkezést már számos szabványba és rendeletbe belefoglalták.

Németországban az átfogó építési jogszabályokhoz hasonlóan az akadálymentes építkezés jogalapját is a szövetségi államoknak maguknak kell meghatározniuk. Emiatt a tervezés nagyon összetetté válik. A GEZE jól ismeri a kapcsolódó normákat és irányvonalakat, és örömmel nyújt segítséget a tervezési szakaszban.

További információk az akadálymentességről

GEZE termékvideók a YouTube-on

A GEZE YouTube csatornáján teljes körű információkat tartalmazó, kényelmesen megtekinthető videókat talál a GEZE termékek világáról. A termékvideókban bemutatott GEZE megoldások mellett beépítési és összeszerelési videókat is feltöltöttünk. Ezek felhasználásával a lehető legtöbbet tudhatja meg arról, hogy miként kell a GEZE termékekkel dolgozni.

Tovább a GEZE YouTube csatornájához
GEZE Services

Hogyan segíthetünk Önnek?

Kérdései vagy javaslatai lennének? Számos módon léphet velünk kapcsolatba.

Kapcsolat

GEZE Központ +36-30-548-7550 Építész hotline +36-30-561-6627