Esettanulmányok

GEZE az AIDAdiva fedélzetén: Modern ajtórendszerek a luxushajón

Az AIDA Cruises hajótársaság első számú ilyen típusú utasszállító tengerjáró hajójaként az AIDAdiva egyesíti magában a modern technológiát és a kényelmes berendezést. A GEZE egyedi ajtó- és biztonsági megoldásokkal támogatta az AIDAdiva kényelemre, funkcionalitásra és biztonságra vonatkozó magas elvárásainak való megfelelést.

Kényelmes ajtók a nyílt tengeren

Az AIDA Cruises egy látványos ünnepség keretében, 2007. április 20-án avatta fel az AIDAdivát. A nemzetközileg is elismert hajótársaság négy utasszállító tengerhajója közül ez a hajó az első számú. Jellemzői többek között a nagyszámú, tengerre néző kabin saját terasszal, valamint a fedélzet modern színpadi és szórakoztató technikája. A GEZE ehhez a tengeri kényelemhez egyedi ajtó- és tolófalrendszerekkel járul hozzá.

Funkcionális ajtócsukók – minden környezetben tökéletes megoldást jelentenek

Kényelmes, akadálymentes és biztonságos: A hajó belsejébe vezető tolóajtó (Fénykép: Ingrid Fiebak a GEZE GmbH megbízásából)

Tolóajtó rendszer az AIDAdiva fedélzetén

A hajó több részén is elegáns, automata tolóajtókkal találkozhatunk. A tolófalrendszerek, például a GEZE VTM 300 vagy a GEZE Slimdrive VTM tökéletesen alkalmasak forgalmas helyeken való használatra, és biztonságos, kényelmes átjárást biztosítanak, még akkor is, amikor a hajó extrém módon mozog. Az AIDAdiva fedélzetén számos köríves tolóajtó és teleszkópos ajtó egészíti ki a különleges hajóépítési megoldásokat.

Az AIDAdiván használt többi GEZE termék szinte láthatatlanul olvad bele a környezetbe: például az ajtószárnyba beépített GEZE Boxer ajtócsukó, amelynek csúszósíne csak akkor látszik, amikor az ajtó nyitva van.

A többi GEZE ajtócsukó – például a TS 2000, a TS 4000, a TS 5000 és a TS 4000 Tandem – nagyfokú és tartós kényelmet biztosít a fedélzeten. Az utasok akkor is ezzel az innovatív technológiával találkoznak, amikor a kabinok ajtaját, ablakát nyitják, amikor belépnek az éttermekbe vagy bárokba, illetve amikor a fedélzeten sétálnak.

Az AIDAdiva 13 fedélzeten kínál utasainak kulináris élményeket és első osztályú szórakozási lehetőségeket. A GEZE sokoldalú ajtói és tolófalrendszerei kerültek a hét étterembe, a 11 bárba, a fitnesz- és wellnessrészlegbe és a kaszinóba.

Rugalmasan alakítható felületek a kézi tolófalrendszereknek köszönhetően

Rugalmas felhasználási lehetőségek a fedélzeten: GEZE tolófalrendszer (MSW) (fénykép: Ingrid Fiebak a GEZE GmbH megbízásából)

Tolófalrendszer az AIDAdiva fedélzetén

A medence/bár területén egy ellipszis alakban futó kézi tolófalrendszer (MSW) szolgálja az utasok kényelmét. A felső fedélzeten lévő DJ-pultot pedig egy üvegpaneles tolófalrendszer veszi körül, amellyel igény szerint a teljes terület elzárható vagy szélesre nyitható kézzel, minimális erő kifejtésével.

A medencénél lévő bár körül káprázatos, szörfdeszkákra emlékeztető, eltolható elemekből álló függöny kígyózik. Mivel az elemek MSW futósínre vannak felszerelve, könnyedén és rugalmasan mozgathatók, ugyanakkor a futósín korrózióvédelme is megoldott, ami különösen fontos a nyílt tengeren.

GEZE termékek az AIDAdiva hajón

  • GEZE VTM 300 tolóajtó rendszer
  • GEZE Slimdrive VTM tolóajtó-rendszer
  • Integrált GEZE Boxer ajtócsukók
  • GEZE TS 2000 ajtócsukó
  • GEZE TS 4000 ajtócsukó
  • GEZE TS 4000 Tandem ajtócsukó
  • GEZE TS 5000 ajtócsukó
  • Kézi tolófalrendszerek (MSW)