Esettanulmányok

Az izlandi Kék Lagúnánál található The Retreat Hotel az automata ajtócsukókkal fokozza a luxust

Sok ember számára Izland világhírű Kék Lagúnája az a hely, amelyet nagyon szeretnének meglátogatni – és ez a The Retreatre, a lagúna tetején elhelyezkedő luxusszállodára is vonatkozik. Ez a rangos projekt Izland számára rendkívül jelentős: ötvözi a skandináv építészetet a lélegzetelállító természeti szépséggel, minden részlete gondosan ki van dolgozva, hogy a vendégek érezhessék a kapcsolatot a zord izlandi tájjal.

Csapatmunka: Skandináv dizájn és a GEZE kényelmes ajtómegoldásai

Lenyűgöző építészet lenyűgöző tájon: The Retreat az izlandi Kék Lagúnánál.

Lenyűgöző építészet lenyűgöző tájon: The Retreat az izlandi Kék Lagúnánál. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

A szálloda magas színvonalú kialakítása és kényelme a legapróbb részletekben is nyilvánvaló. A minőségből soha nem adunk alá, legyen szó automata ajtómeghajtókról, kézi tolóajtó sínekről vagy ajtócsukókról. Ezért a szálloda tervezői a GEZE intelligens ajtómegoldásait választották. Következésképpen, függetlenül súlyuktól, anyaguktól vagy helyüktől, a szálloda ajtajai kényelmesen nyílnak és csukódnak érzékelők és gombok használatával, biztosítva a vendégek szabad mozgását az egész épületben. Minden automata GEZE ajtómeghajtás elegáns kialakítású és tökéletesen illeszkedik a skandináv építészethez. A GEZE hosszú távú izlandi partnere, a Járn & Gler hf tervezte és valósította meg az ajtórendszereket.

A GEZE ajtórendszerek fogadják a vendégeket ebben a luxushotelben

Tökéletes átmenetek: A GEZE ajtótechnika összeköti a belteret és a kültéri tereket.

Tökéletes átmenetek: A GEZE ajtótechnika összeköti a belteret és a kültéri tereket. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

A szállodák számára a kiváló, mégis kényelmes bejáratok gyakran az első pontok a vendégek fogadására. A konyhákba és más területekre vezető automata ajtók szintén megkönnyítik a biztonságos munkavégzést, hozzáférhetővé teszik tereket zökkenőmentes szolgáltatást biztosítva. Ez alól az izlandi luxushotel, a The Retreat sem kivétel. A magas fokú funkcionalitás mellett a kiemelkedő design volt a másik legfontosabb követelmény a szálloda ajtómegoldásaival kapcsolatban.

A lobbi belső nézete az izlandi The Retreat épületében.

A lobbi skandináv dizájnt kínál, lélegzetelállító kilátással a Kék Lagúnára. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Kényelmes, megbízható és diszkrét: az integrált tolóajtók

A szálloda építése során elengedhetetlen volt, hogy minden elem zökkenőmentesen illeszkedjen, és a Kék Lagúna vulkanikus környezetével teljes összhangban legyen az építészet és a belsőépítészet. Következésképpen a szálloda összes ajtaja – még a legnehezebb, akár 150 kilogrammos üvegajtók is – csendesen, elegánsan nyílik és csukódik. Ezen túlmenően a legtöbb tolóajtó a falakba van integrálva, így az automata meghajtórendszerek és ajtókeretek el vannak rejtve. 

Az összes mechanikus ajtómeghajtó elrejtése nem volt kis feladat, mivel egyes ajtók akár 4 méter hosszúak is voltak. Az egész csapat azonban együtt dolgozott, hogy esztétikus és kreatív megoldásokat találjon. A GEZE ajtó meghajtásai megfelelnek a szálloda építészetének minden összetett követelményének.

Jón Halldór Davídsson, értékesítési vezető, Járn & Gler hf.

Magas funkcionalitás az épületirányítási integrációnak köszönhetően

A The Retreat modern luxusszálloda kiválóan teljesít az épületautomatizálás terén is. Minden ajtómeghajtás a szálloda intelligens épületirányítási rendszerével és tűzjelző rendszerekkel van összekötve, így hozzáadott értéket képvisel a biztonság és az energialábnyom szempontjából. Az intelligens ajtómegoldások központi irányítása és ellenőrzése javítja a létesítmények kezelésének általános hatékonyságát, és segít abban, hogy a menekülési és mentési útvonalak szabadok és füstmentesek legyenek - ez alapvető szempont tűz esetén.

Tudjon meg többet az épület automatizálásról

GEZE megoldások a The Retreat szállodában, a Kék Lagúnánál

  • GEZE Powerturn nyílóajtó mozgató, a főbejáratnál telepítve
  • A GEZE Powerdrive meghajtórendszer süllyesztett megoldásként van felszerelve a belső toló bejárati ajtóhoz, a spa bejárati ajtajához és a spa alagút ajtajához
  • GEZE ECdrive ajtómeghajtás a konyhákhoz vezető tolóajtókhoz
  • GEZE Slimdrive EMD-F a folyosókon és menekülési útvonalakon található tűz- és füstvédő ajtókhoz
  • GEZE TS5000 SoftClose és GEZE TS5000-ISM & E-ISM ajtócsukók standard ajtókhoz
  • GEZE Boxer és GEZE Boxer ISM és E-ISM integrált ajtócsukó rendszerek
  • PERLAN 140 m tolóajtó-szerelvények a manuális tolóajtókhoz