Forgóajtók a nagyobb kényelem és biztonság érdekében az Address Downtown Dubai hotelben

Egy 5 csillagos szállodában meglehetősen magas elvárásoknak kell megfelelni, ha a kényelemről és a biztonságról van szó – és ez különösen igaz a tekintélyes előcsarnokra. A GEZE automata forgóajtó rendszerek és motorok – amelyek kifejezetten az épülethez illeszkedve lettek kialakítva – még kényelmesebb átjárást és nagyobb biztonságot nyújtanak Dubai egyik legexkluzívabb épületében, az Address Downtown hotelben.

A GEZE a következőkkel járult hozzá a forgóajtókon keresztül történő kényelmesebb átjárás biztosításához az Address Downtown hotelben:

 • Magas szintű, kényelmes és akadálymentes átjárás a tekintélyes bejáratokon automata forgóajtókkal
 • Speciális, a nagy és nehéz, háromszárnyú forgóajtó-szerkezethez tervezett ajtómozgató rendszerek:
  • A forgóajtók teljes magassága: 5,9 méter; belső átjárási magasság: 4,3 méter
  • Külső átmérő: 3,8 méter; átjárási szélesség: 1,8 méter
 • Kényelmes és biztonságos be- és kijárás még nagy forgalom esetén is, az automata és rugalmasan állítható forgóajtó mozgatómotoroknak köszönhetően
 • Illeszkedő megjelenés és kialakítás:
  • Egységes és esztétikus üvegek a homlokzaton
  • Összhangban a belső kialakítással és a hall magasságával
 • Projektszakértelem: a különösen magas, és nehéz ajtókból álló forgóajtó rendszerekhez készült standard motorok
 • A projektbe bevont felek közötti együttműködés koordinálása
 • Nagyfokú felelősségérzet a projekt gyors, 30 napon belüli megvalósítása iránt
Az 5 csillagos Address Downtown Dubai hotel

© Nicolas Tohme / GEZE GmbH

Tökéletes luxus már az Address Downtown Dubai hotel előcsarnokába belépve

Ez az 5 csillagos szálloda Dubai modern központjának egyik legelegánsabb épülete, melynek 220 szobája egy összesen 63 emeletes felhőkarcoló alsó 12 emeletét foglalja el. „Csak” 306 méteres magasságával – dubai léptékek szerint – ez az épület az alacsonyabb toronyházak közé tartozik, mégis elképesztő luxust kínál. És a hotel tágas, nagy belmagasságú szobáiban a vendégeket ugyanez a luxus várja. A GEZE jelentős szerepet játszott a bejáratoknál lévő, megfelelően nagy forgóajtók beépítésében. A nehéz ajtószárnyakból álló automata forgóajtókhoz való ajtómozgató technikánk – amelyet a helyszínen igazítunk hozzá az adott körülményekhez –, minden ajtónál nagyfokú kényelmet kínál, ami természetesen nagyon is számít egy ilyen magas színvonalú épületnél.

Az automata forgóajtók egészen újfajta élményt nyújtanak a megérkezéskor

Testre szabva a meglévő sorozatokból: Forgóajtó rendszerekhez való motorok és vezérléstechnika a TSA 325 NT sorozatból

Az Address Downtown Dubai hotel bejárata © Nicolas Tohme / GEZE GmbH

Kivételes magasságukkal és tágas átjárási szélességükkel, az előcsarnok forgóajtói olyan hangulatot árasztanak, mintha a varázslatos kelet jelenkori kapuján lépnénk be. A forgóajtók hihetetlenül könnyen és csendesen mozgó szárnyai csak ízelítőt adnak abból a kényelemből, ami a vendégeket várja az egész épületben. Egy szilveszteri tűz után a vendégeknek sokáig nélkülözniük kellett ezt a kényelmet, de ma, miután a leomlott részek eltakarítása megtörtént, és a nagyszabású felújítási munkálatok befejeződtek, a vendégek ismét élvezhetik a megszokott luxust, azonban már teljesen új kivitelben.

Az inspiráció, az új dizájn és a nagyobb kényelem és biztonság ideje

A tulajdonos és üzemeltető Emaar Hospitality Group arra használta fel a felújítási munkálatok idejét, hogy teljesen újragondolja a hotelről alkotott elképzeléseket, és így egy még szebb belső kialakítás jöhetett létre, több szobával és lakosztállyal, egy teljesen új élményfürdő részleggel és új éttermi koncepciókkal. És a hotel még mindig dicsekedhet avval, hogy innen nyílik a legjobb kilátás a város két látványosságára: a Burj Kalifa felhőkarcolóra, amely a világ legmagasabb épülete, és a Dubai-szökőkútra.

GEZE szolgáltatások egészen a projekt kezdetétől

Testre szabva a meglévő sorozatokból: Forgóajtó rendszerekhez való motorok és vezérléstechnika a TSA 325 NT sorozatból

Különösen magas forgóajtók nehéz ajtószárnyakkal © Nicolas Tohme / GEZE GmbH

A hotel bejáratainál lévő automata forgóajtóknak mindenkor a legkényelmesebb átjárás biztosításával kell a legjobb szolgáltatást nyújtaniuk. Ezt a GEZE hatékony és rugalmas helyszíni szolgáltatásaival lehetett megvalósítani. Az eredeti, nagy ajtószárnyakat tartalmazó forgóajtó-szerkezetek az építési munkálatok áldozatául estek, és már nem voltak működőképesek, bár a generálkivitelező DUTCO cég bízott abban, hogy az ajtók javíthatók lesznek, és ezáltal a már meglévő technológiát meg lehet tartani. A GEZE Middle East dubai leányvállalatunk szolgáltatási szakértőit is bevontuk a munkába, az alábbi standard szolgáltatások biztosítására:

 • Az előcsarnokban található három forgóajtó teljes technológiájának vizsgálata
 • Tanácsadás az ajtórendszerek és motorok megnövelt kényelmét és biztonságát szolgáló összes technológiai lehetőségről

Projektekkel kapcsolatos tapasztalat és szakértelem nyújtása

A régi ajtórendszerek ugyanolyan megoldásokkal való lecserélése nem tűnt megvalósítható lehetőségnek, mivel az alkatrészeket már nem lehetett beszerezni. Eddigi támogatásainkból szerzett benyomásai alapján az ügyfél úgy döntött, hogy a különleges forgóajtók lecserélésében a GEZE szolgáltatásaira és tanácsaira fog hagyatkozni. A régió hatékony partnervállalataként gondoskodni tudtunk az ajtórendszerekhez pontosan illő ajtómozgató technikáról. A projektmegoldásokban szerzett tapasztalataink és szakértelmünk segített bennünket abban, hogy felülkerekedjünk azokon a kihívásokkal teli feladatokon, amelyeket a meglévő forgóajtók – és azok nehéz ajtószárnyai és különleges építészeti megoldásai – támasztottak elénk.

 • A forgóajtókhoz motor és vezérléstechnika biztosítása, és hozzáigazítása
  • a rendkívül magas alap mechanikai kivitelezéshez
  • a magas és nehéz üveg ajtószárnyakhoz
 • A forgóajtókra vonatkozó összes kényelmi és biztonsági követelmény teljesítése, amelyek fontosak egy luxushotel nemzetközi vendégköre számára
 • Szoros határidők: az ajtóprojekt megvalósítása és átadása a generálkivitelező DUTCO cégnek 30 napon belül

A projekt megvalósítása iránti felelősség

A GEZE dubai szolgáltató csapata már a kezdetektől felvállalta a megvalósítás felelősségét, biztosítva a projekt gyors és gördülékeny realizálását. Egyfajta munkacsoportként működve, a szolgáltatási szakértők összehozták a kivitelezésbe és a projektbe bevont feleket. Iparági szakértelmüket és szakmai készségeiket felhasználva hoztak létre egy hatékony hálózatot, amely megadta az inspirációt a különleges forgóajtók kialakításához szükséges optimális, egyedi megoldásokhoz.

Dióhéjban a GEZE motorjainak jellemzőiről és előnyeiről

 • Illeszkedő automata ajtómozgatók: motor és vezérléstechnika a forgóajtó rendszerekhez való TSA 325 NT sorozatból
 • A DIN 18650 szabvánnyal összhangban álló legszigorúbb biztonsági előírások – modern biztonsági jellemzők
 • Csendes és megbízható működtetés a legkiválóbb minőségű, német termékeknek köszönhetően
 • Magas szintű szigetelő hatás a huzat, a hő, a sivatagi homok és az utca zaja ellen
  • A külső és belső hőmérséklet hatékony szétválasztása
 • A forgóajtók kényelmes kezelése a DCU technológiának köszönhetően
 • Egyszerű üzembe helyezés, karbantartás és diagnosztika a GEZEconnects szoftver segítségével

Testre szabott szolgáltatási koncepciók a GEZE-től

A GEZE szolgáltatásai nem értek véget a forgóajtó rendszerek DUTCO-nak történő átadásával. Ajtószerkezeteket gyártó szakértő partnerként, testre szabott szervizzel és karbantartással támogatjuk ügyfeleinket az ajtórendszerek teljes élettartama során.

Mindenre kiterjedő csomagot kínálunk:

 • Maximálisan elérhetőek vagyunk bármikor
 • Megbízható és biztonságos működést garantálunk
 • Értékmegőrzést és hosszú élettartamot biztosítunk

GEZE termékek az Address Downtown Dubai hotelben

 • TSA 325 NT automata forgóajtó rendszer három- vagy négyszárnyú forgóajtókhoz, az átmenő forgalomhoz beállítható automatikus sebességgel és rásegítő szervo funkcióval a nagyobb kényelem érdekében, manuális ajtónyitás esetén
 • GEZEconnects szoftver az ajtórendszer épülettechnikai irányítási rendszerbe való integrálásához, hogy az automata forgóajtó rendszereket kényelmesen lehessen paraméterezni, és megbízhatóan lehessen karbantartani, köszönhetően az automata hibajelentéseknek és hibadiagnosztikának