Az ajtócsapkodásnak vége! Halk ajtócsukók a Marriott Amsterdam épületében

Egy olyan kitűnő szállodában, mint amilyen az Amsterdam Marriott Hotel, a vendégek kényelme az első. Az ötcsillagos szállodában ezért döntöttek a TS 5000 SoftClose ajtócsukó mellett, így a hangos ajtócsapódások zaja náluk már a múlté.

Ötcsillagos kényelem: az Amsterdam Marriott Hotel

Középen: az Amsterdam Marriott Hotel

Az Amsterdam Marriott Hotel kívülről © GEZE GmbH

Az Amsterdam Marriott Hotel Amszterdam szívében helyezkedik el, a Vondelpark mellett, egy kőhajításnyira a Leidsepleintől. A 11 emeletes luxushotel körülbelül 400 szobával rendelkezik, amelyek csaknem egész évben foglaltak.

Hotelfolyosó az Amsterdam Marriott Hotelben

A hangosan becsapódó ajtók sok szállodában problémát jelentenek.

A probléma: hangosan csapódó szobaajtók

Annak ellenére, hogy majdnem minden szállodában 22 órától reggel 8 óráig a lehető leghalkabbra kell fognunk tartózkodásunkat, visszatérő probléma a becsapódó szobaajtók keltette zaj. A nemzetközi hírű Amsterdam Marriott Hotelben ez egy ismert, mégis elfogadhatatlan problémát jelentett.

A megoldás: halkan záródó szobaajtók

Átfogó tesztek és számos ajtócsukó próba-beszerelése után az Amsterdam Marriott Hotel a GEZE TS 5000 SoftClose mellett tette le voksát.

„Nálunk a vendég kényelme az első. Vendégeink akár korán reggel indulnak útnak, akár csak késő este érkeznek vissza a városból – minden zajt a minimálisra akarunk csökkenteni – a folyosói hangoskodástól a becsapódó ajtókig” – mondja Richard Geukens, az Amsterdam Marriott Hotel főmérnöke.

Hotelszoba nyitott ajtóval.

A zavartalan kényelemről a halkan csukódó szobaajtók gondoskodnak. © GEZE GmbH

„Különféle ajtócsukók kipróbálása után döntöttünk a GEZE TS 5000 SoftClose ajtócsukó mellett. Mindenekelőtt azzal győzött meg minket, hogy az ajtócsukók bonyolult körülmények között is megbízhatóan működnek. Például, ha vendégeink szobájukban az ablakot bukó helyzetbe állították. Az ajtócsukó biztosítja, hogy a szobaajtók mindig kontrolláltan csússzanak bele a zárba, csapódás nélkül. Ily módon csökkentjük a zajterhelést, és minden vendégünknek kellemesebbé tesszük a nálunk töltött időt.”

Az ajtók halkan csukódnak – szél és huzat esetén is

Geukens a nyitott ablakok példáján keresztül mutatja be a TS 5000 SoftClose legfontosabb előnyét: az ajtócsukó előnyei azokban a helyiségekben érvényesülnek leginkább, ahol változó nyomásviszonyok uralkodnak, pl. a szél vagy a huzat miatt. A SoftClose mechanika az ajtót a többi ajtócsukóhoz hasonlóan alulról csukja, ám ez a mozgás a végén kontrolláltan fékezett, így az ajtó halkan csukódik, nem csapódik be. Ugyanakkor az ajtónyitó elegendő sebességgel és végzárással rendelkezik ahhoz, hogy az ajtó biztonságosan záródjon. Ez növeli a kényelmet és a biztonságot is.

Ha már a biztonságról beszélünk: a TS 5000 SoftClose tűz- és füstgátló ajtók esetén is gondoskodik a biztonságos záródásról a tűzvédelmi előírások betartásával – még a belépési jogosultságokkal biztosított ajtóknál is.

Rugalmas és felhasználóbarát: TS 5000 SoftClose ajtócsukó

  • A TS 5000 maximum 1400 mm széles ajtókhoz alkalmas, és EN 2-6 fokozatmentesen állítható csukóerővel rendelkezik.
  • Az ajtó csukási sebessége és végzárása – vagyis az a sebesség, amellyel az ajtó a zárba csúszik – a TS 5000 SoftClose esetén egyedileg beállítható.
  • Az integrált nyitáscsillapítás gondoskodik a túl erősen kinyitott ajtók fékezéséről.
TS 5000 SoftClose ajtócsukó egy szobaajtón

Visszafogott dizájn – magasfokú funkcionalitás: ez a TS 5000 SoftClose © GEZE GmbH

Jó tudni: A TS 5000 SoftClose ajtócsukó egyszerűen minden környezetbe beilleszthető

A környezeti feltételektől függően minden működési mód beállítható az ajtócsukó elülső oldalán. „Ez hihetetlenül praktikus” – osztja meg véleményét Geukens. „Mivel a körülmények minden emeleten, sőt, minden szobában mások, ezeket a módosításokat, kisebb finomításokat egyszerűen elvégezhetjük, így minden ajtó pontosan úgy csukódik, ahogyan azt szeretnénk.”

Az ajtócsukók dizájnja is rugalmas: a TS 5000 SoftClose gyárilag ezüst és fehér (RAL 9016) színekben kapható, azonban igény szerint a RAL színskála minden színében legyártható, így az ajtócsukó minden környezetbe kifogástalanul beilleszthető.

A TS 5000 SoftClose számos díjat nyert, többek között a German Innovation Award és az Iconoc Award díjakat is birtokolja. Ezen felül az ajtócsukó megfelel az ISO 14025 és EN 15804 szabványoknak, amiről az Institut Bauen und Umwelt e.V. IBU intézet adta ki a tanúsítványt.