Esettanulmányok

Számos funkció és fényűző kialakítás

A Schloss Elmau Retreat – Luxury Suites & Spa szálloda nem csak történelmi hangulatáról híres. A Garmisch-Partenkirchen közeli Krünben található superior hotel nemzetközi hírnevét az is emelte, hogy ebben a teljesen felújított kastélyszállóban tartották 2015-ben a G7-csúcstalálkozót. A GEZE a funkcionalitásra, dizájnra és kényelemre vonatkozó összes követelménynek megfelelő, modern ajtórendszerekkel szerelte fel ezt a gyönyörű hotelt.

A Schloss Elmau Retreat a történelmi jelentőségű Schloss Elmau kastély továbbgondolása

Miután a Schloss Elmau kastély nagy része egy 2005-ös tűzvészben leégett, a tulajdonos, Dietmar Müller-Elmau úgy döntött, hogy a kastélyszállót fényűző, extra elemekkel építi újjá. Azért, hogy az új részek, pl. a koncertterem kialakítása ellenére a hotel vendégeinek elegendő hely álljon rendelkezésükre, és számukra megfelelő szálláshelyeket lehessen biztosítani, a szálloda újjáépítése mellett a hatalmas területen egy újabb hotel megépítéséről is tervek készültek.

A Schloss Elmau Retreat hotel ugyan egy teljesen külön világot alkot, de a kastély részét képezi a maga 47 lakosztályával. A müncheni Hilmer & Sattler építésziroda által megálmodott dizájn a legkifinomultabb egyszerűséggel testesíti meg a luxust. A grandiózus, modern art deco építészeti stílus kialakításában ázsiai és toszkánai hatások játszottak szerepet, de a hotelhez világ minden tájáról szállítottak anyagokat.

Egy szálloda mint műalkotás – első osztályú ajtórendszerekkel

A luxusszálloda tekintélyes bejáratába beépített kétszárnyú, üvegezett, köríves tolóajtó stílusos egységet alkot a homlokzattal. Az ajtószárnyakat a GEZE Slimdrive SCR motorok mozgatják hatékonyan és szinte teljesen hangtalanul, így a szálloda vendégeinek már a belépéskor elképesztő kényelemben lehet részük.

Egy ajtórendszer, amely elegánsan épül be a homlokzatba.

Christoph Sattler, építész, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

Egy hatalmas, kidomborodó GEZE automata köríves tolóajtó rendszer mellett döntöttünk, amely kapcsolatot teremt a homlokzat kifinomult építészeti megoldásai és a Schloss Elmau Retreat előcsarnokának hangulata között. A négy, köríves ajtószárnyból, finomkeretes, könnyűfém profilból és mennyezetvilágításból álló ajtórendszer, a maga selyem-matt, diszkrét szürke színével a homlokzat eleganciáját hangsúlyozza.” Christoph Sattler, építész, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

A nappali fényt optimálisan kihasználó, tágas átjárók

Claudia Dressel, építész, DBLB Architekten + Ingenieure, München

„Ez az egyedi, a mennyezetvilágításba integrált, az Slimdrive SCR sorozatba tartozó, 360 fokos ajtómozgató technikával felszerelt üveg konstrukció amellett, hogy esztétikus, még a jelenkor automata ajtóira vonatkozó elvárásoknak is megfelel. A homlokzaton lévő nem túl nagy nyílás mérete ellenére, egy akadálymentes, 2,3 m széles átjárási tér jöhetett létre. A 2,65 méteres átjárási magasság és az ajtórendszer oldalán található hat, köríves üvegelem a természetes napfény optimális kihasználására ad lehetőséget, ezzel emeli az amúgy is napfényes és hívogató hangulatot” – mondta Claudia Dressel, építész, DBLB Architekten + Ingenieure, München

Üveg tolóajtók: Tökéletes harmóniában a hotel építészeti megoldásaival

A GEZE egy másik ajtórendszere a hotel előcsarnokában található szélfogó elegáns dizájnját hangsúlyozza: két finomkeretes, lineáris Slimdrive SL NT üveg tolóajtó rendszer biztosít bejutást a teraszra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Wetterstein-hegységre.

A rögzített, üvegezett faelemeken álló, mindössze 70 mm magas motorokból álló szerelvény azt bizonyítja, hogy a GEZE klasszikus kialakítású termékei bármilyen építészeti megoldásba és környezetbe beépíthetők. A hotel egészére jellemző a különböző anyagok és színek tudatos kombinálása: az automata ajtók bronzszínű, porszórt könnyűfém profiljai és motorházai tökéletes összhangban állnak a faelemekkel.

Kényelem és biztonság – az innovatív automata ajtóknak köszönhetően

A Slimdrive ajtómozgató technikával felszerelt automata ajtórendszerek a hotel működésének kihívásokkal teli elvárásait teljes mértékben kielégítik:

  • Nyitás és csukás elegáns precizitással
  • A nyitva tartási idők automatikus, az átjárás gyakoriságának megfelelő beállítása
  • A mozgási paraméterek önálló beállítása mindkét ajtószárnyon
  • A DIN 18650 és EN 16005 szabványok szerinti típusjóváhagyással és tanúsítvánnyal
  • Modern vezérléstechnika

menekülési és mentési útvonalak GEZE ajtórendszerekkel

Az üveg tolóajtók optimálisan kényelmes átjárást biztosítanak a hotel napi működése során, köszönhetően a Slimdrive motornak. Veszély esetén ezek menekülési és mentési útvonalakon lévő menekülőajtókká válnak, illetve tűz esetén még a friss levegő beáramlását is segítik. Köszönhetően a különleges FR motorváltozatnak, a vésznyitó nyomógomb gondoskodik az ajtók biztonságos kinyílásáról, még áramszünet esetén is. A hotel bejáratának köríves tolóajtó rendszere szintén fel van szerelve menekülőajtó ajtózárral, ami lehetővé teszi a kívülről befelé záródást.

GEZE termékek a Schloss Elmau Retreat hotelben

  • GEZE Slimdrive SCR motor
  • Lineáris, üveg tolóajtók a Slimdrive SL NT sorozatból