Esettanulmányok

Teljes szinergia: GEZE ajtórendszerek és IGG integrált teliüveg rendszerek a Great Northern dizájner hotelben

Semmi kétség: a szállodaipar a funkcionalitásra és dizájnra vonatkozóan egyre magasabb követelményeket fogalmaz meg, és végső soron az a cél, hogy a vendégeket minden szempontból lenyűgözzék. Ez alól a dániai Kertemindében, Európa egyik legigényesebb, golfhoz és élményfürdőzéshez kapcsoló szolgáltatásokat nyújtó szállodájaként épült új Great Northern Hotel sem kivétel. A GEZE 110 ajtócsukót, automata tolóajtó rendszert és integrált automatizálási rendszert biztosított e lenyűgöző fejlesztéshez, ötvözve a kényelmes funkcionalitást a diszkrét kialakítással.

A Great Northern Hotelben a skandináv dizájn és az északi természet tökéletes harmóniában van egymással

GEZE ajtórendszerek a dániai Great Northern Hotel előcsarnokában.

Szívélyes fogadtatás: A vendégeket GEZE ajtórendszerek fogadják a dániai Great Northern Hotelben. © Morten Bak / GEZE GmbH

A dániai Kerteminde városában található Great Northern Hotel igazi luxust és élvezetes időtöltést kínál vendégeinek a kivételes, nemzetközi elvárásokat is kielégítő szállodai, éttermi, valamint a golfhoz és élményfürdőzéshez kapcsoló szolgáltatásaival. Golfpályái kialakítása például a világ vezető golfpálya-tervezőit foglalkoztató Nicklaus Design nevéhez fűződik. A Great Northern Hotel előzetes tervei 2011-ben készültek el. A teljes projekt befejezését az exkluzív hotel 2019-es megnyitása jelentette. A létesítményhez egy 18 lyukas golfpálya, klubház, szálloda és élményfürdő is tartozik, így egy olyan hotel jött létre, amely nem csak a vendégeket és golfrajongókat, de az építészet és dizájn szerelmeseit is elbűvöli.

A Great Northern épületei szembetűnő, ugyanakkor stílusos módon ötvözik a skandináv építészetet és a nemzetközi eleganciát. Az anyagok kiválasztása, vagyis a világos, kézzel faragott homokkő, a sötét fa, a meleg érzetet keltő réz és az üvegfelületek mind a szálloda lenyűgöző, tipikus skandináv természeti környezetének organikus leképezéséhez járulnak hozzá.

A funkcionális és tervezési standardoknak való tökéletes megfelelés, egészen a legapróbb részletekig

GEZE integrált teliüveg rendszer a Great Northern Hotel bejárati ajtajában.

Sikeres integráció: a GEZE IGG integrált teliüveg rendszere kiegészíti a hotel bejáratának tervezési koncepcióját. © Morten Bak / GEZE GmbH

Az E+N Arkitekter cégen keresztül, a szállodák berendezésében széles körű tapasztalattal rendelkező dán Vahle A/S szállította a hotel összes beltéri ajtaját. A tinta még épphogy csak megszáradt az építészek rajzain, amikor a Vahle A/S már el is kezdte az épület ajtóira vonatkozó funkcionális és tervezési standardoknak leginkább megfelelő megoldások keresését. 

„A szállodaiparban az ajtók az építészet és az önkifejezés egyre fontosabb elemeivé válnak. Meg kell felelniük a szabályozásokból eredő funkcionális követelményeknek (például a tűz- és füstvédelmi biztonság követelményeinek), hangszigeteltnek és – mindezeken felül – stílusosnak kell lenniük. Ezért az ajtócsukókat és ajtópántokat be kell építeni az ajtókba, ami megköveteli a gyártóktól a nagyon kicsi, integrált ajtócsukók kifejlesztését, hiszen már néhány milliméter is számít. A GEZE ajtócsukók teljes mértékben megfelelnek ezeknek a követelményeknek.” Bo Vejen, kereskedelmi igazgató, Vahle A/S.

A Vahle A/S összesen 174 sötétre pácolt tölgyfából készült beltéri ajtót szállított a hotel, az élményfürdő és a klubház számára. Ezek közül 110 a GEZE által előállított integrált ajtócsukóval van felszerelve.

A GEZE integrált ajtócsukói a legkisebbek és a legjobban megtervezettek a piacon fellelhető hasonló berendezések közül, és tökéletesen kielégítik a Great Northern Hotel igényeit. Az ajtók megjelenését egyáltalán nem rontják az ajtópántok vagy az ajtócsukók, mivel ezek mind el vannak rejtve az ajtók belsejében.

Bo Vejen, kereskedelmi igazgató, Vahle A/S
Automatizált teliüveg tolóajtó a GEZE-től a Great Northern Hotelben.

Stílusos megoldás: automatizált üveg tolóajtó a GEZE-től © Morten Bak / GEZE GmbH

Stílusos és funkcionális: automata tolóajtók

Az étterem-társalgó részt egy lenyűgöző, tiszta üvegből készült, duplán kitolható tolóajtó választja el a recepciótól. A GEZE ajtóautomatizálás lehetővé teszi az ajtó teljes szélességén való áthaladást, hiszen szükség esetén az ajtók teljesen nyitott helyzetben is rögzíthetők.

További információk a GEZE Slimdrive SLT tolóajtó rendszerről

Az automata ajtórendszerek akadálymentes és kényelmes átjárást biztosítanak

A Great Northern Hotelhez hasonló előkelő szállodák és éttermek esetében a kényelem különösen fontos szerepet játszik. A vendégek és dolgozók számára akadálymentes és kényelmes átjárást kell biztosítani a hotel teljes területén. Ezt szem előtt tartva, az összes beltéri tolóajtó automata GEZE ajtórendszerrel van felszerelve, ideértve a konyhában és az étteremben lévőket, de hasonló felszereltségűek az élményfürdőbe és a klubházba vezető kültéri és verandaajtók is. 

Tokba beépített GEZE automatikus ajtórendszer részletes ábrája a Great Northern Hotelben.

Diszkrét megoldás: a GEZE automatikus ajtórendszere a tokba került beépítésre. © Morton Bak / GEZE GmbH

Beléptetőrendszerek: a szállodaipar magas biztonsági követelményei érdekében

Fontos, hogy a szállodákban a vendégek rendelkezésére álló területek és a kiszolgálóterületek diszkréten ugyan, de el legyenek elkülönítve. Ezért a GEZE az automata ajtómozgatókat integrált személyes biztonsági rendszerrel látta el. Ezek segítségével biztosítható például az élményfürdőbe vezető személyzeti bejárat, és korlátozható a műszaki helyiségbe való belépés. 

Tudjon meg többet a biztonsági és beléptetőrendszerekről

Az igényes építészet egyedi megoldásokat kíván

Az épület stílusos kivitelezésének hangsúlyozására az építészek a tolóajtók automatizálása mellett döntöttek, amit mennyezetbe beépített rendszerekkel valósították meg. A GEZE megoldásai ezen a területen is hatásosnak bizonyultak: A GEZE az egyetlen olyan gyártó a piacon, amely tolóajtó automatizálást fejlesztett ki az integrált teliüveg rendszerek számára. 

Fedezze fel az egyedülálló igényeket is kielégítő egyedi tolóajtó megoldásainkat

További információk integrált teliüveg rendszereinkről

Biztonságos és praktikus: központosított épületvezérlés

A Great Northernhez hasonló jelentős szállodakomplexumokban nagyon fontos, hogy az összes folyamat gördülékenyen menjen végbe. Ebből a szempontból a központi épületirányítási rendszer óriási segítséget jelent. Az épületautomatizálás biztonságosabbá, kényelmesebbé és energiahatékonyabbá teszi az épület üzemeltetését. Ennek érdekében a GEZE összes megoldását egyetlen vezérlőrendszerbe egyesítettük, lehetővé téve az egyetlen központi helyről való irányítást.

A Great Northern Hotel egy elképesztően izgalmas projekt, hiszen már maga az építészeti terv is rendkívül különleges és igényes. Profilunkat folyamatosan erősítjük a szállodaépítés terén, és örülünk, ha segíthetünk a kihívást jelentő feladatok megoldásában. Ilyen például az automatika elrejtése mind a hagyományos, mind pedig a teliüveg rendszerek esetében úgy, hogy például a tűz- és füstvédelmi biztonságra vonatkozó törvényi szabályozáshoz kötődő legmagasabb szintű funkcionális követelményeket is kielégítjük.

Kent Hvidtfeldt, GEZE Dánia
A Kertemindében található Great Northern Hotel kőfalai, faburkolatai és üveg tolóajtói tökéletesen egybeolvadnak a GEZE diszkrét ajtórendszereivel.

A Great Northern Hotelben minden részlet tökéletes harmóniában van egymással – a kőfalaktól kezdve a faburkolatokon át egészen a diszkrét GEZE ajtórendszerekhez tartozó üveg tolóajtókig. © Morten Bak / GEZE GmbH

GEZE-megoldások, a legapróbb részletekig átgondolva

„A szállodaipar egyre inkább olyan megoldásokat kíván, amelyek a minimalista stílust képviselik, és amelyek rejtve maradnak, ugyanakkor képesek hatalmas, üvegezett ajtókat vagy nehéz fémajtókat is működtetni. Több időt töltünk a megoldásokkal és azok korlátaival kapcsolatos tanácsadással, és amióta a GEZE-vel egy csapatot alkotunk, képesek vagyunk pontosan azt leszállítani, amire az iparágnak szüksége van. Kiváló kapcsolatban vagyunk a GEZE-vel, és nagyon jól ismerjük a termékeiket. A Great Northern egy hatalmas épület, de számunkra a jól átgondolt, apró és esztétikus részletek számítanak, amelyek pontosításához a GEZE nagyon nagy mértékben járult hozzá” – mondta Bo Vejen, a Vahle A/S kereskedelmi igazgatója.

A Great Northern Hotelben felhasznált GEZE-termékek dióhéjban: