Esettanulmányok

GEZE ajtócsukók: Kényelem a legmagasabb fokon

Németország első számú hegyi szállodája a Bajor-Alpok szívében található. A Berchtesgaden Kempinski Hotelben a modern luxuselemek egyesülnek a természetes anyagokkal. A GEZE innovatív termékekkel – például a GEZE Boxer integrált ajtócsukóval – szerelte fel ezt az ötcsillagos szállodát.

GEZE ajtórendszerek a legmagasabb szintű elvárásokhoz igazítva

A több mint 1000 méter magasan fekvő Berchtesgaden Kempinski Hotelt a jól ismert müncheni építésziroda, a Kochta munkatársai tervezték. A hotel tervezésében a természetes színek és formák ugyanolyan fontos szerepet kaptak, mint az anyagok és a világítás dizájnjának kiválasztása. A GEZE modern ajtótechnikája tökéletes összhangban van az extravagáns projekt dizájnkoncepciójával.

Automata teliüveg tolóajtók az előcsarnokban

Üvegezett, automata ajtó a szálloda bejáratánál.

Elegáns dizájn: Slimdrive SL motorral ellátott, üvegezett tolóajtók a bejáratnál.

A hotel vendégeit két teljesen beüvegezett automata tolóajtó fogadja. A GEZE az automata ajtóhoz a GEZE IGG integrált teliüveg rendszert választotta ki, amelyben a profilok és az ajtóvasalatok a mozgó ajtószárnyak közé, láthatatlanul vannak beépítve. Ez a megoldás, a mindössze 70 mm magas Slimdrive SL motorral kiegészítve, egyszerre elegáns és funkcionális. A keskeny Slimdrive SL másik fontos jellemzője a sokoldalúság: a motor rendelkezik a DIN 18650 szerinti tanúsítvánnyal. A minimalista, teliüveg tolóajtók kontrasztban állnak a természetes anyagú, kő homlokzattal, mégis tökéletesen illeszkednek a hegyi szálloda dizájnkoncepciójához.

GEZE Boxer – az elegánsan beépített ajtócsukó

A Berchtesgaden Kempinski Hotel vendégei a 126 szoba és a 12 lakosztály valamelyikében szállhatnak meg. A vendégek és a személyzet kényelmes átjárásának biztosítására az összes szobaajtót GEZE Boxer ajtócsukóval szerelték fel. A Boxer sorozat integrált ajtócsukói szinte láthatatlanok az ajtószárnyakban, így pontosan illenek a luxusszálloda exkluzív szobáihoz. A GEZE Boxer sorozatába tartozó ajtócsukók kétféle csukóerővel kaphatók:

  • A 2-4-es méret a maximum 1100 mm széles és maximum 130 kg-os ajtószárnyakat mozgatja
  • A 3-6-os méret a maximum 1400 mm széles és maximum 180 kg-os ajtószárnyakat mozgatja

Az integrált, és mechanikus csukássorrend szabályozós Boxer ISM ajtócsukók alkalmasak a kétszárnyú ajtókban való használatra. A Boxer E-ISM verzió még nagyobb kényelmet és biztonságot kínál, és elektromechanikus rögzítőszerkezettel, valamint mechanikus csukássorrend szabályozóval is fel van szerelve.

Funkcionális padlócsukók a folyosók hatalmas ajtóihoz

Folyosó üveg térelválasztó fallal és nyitott üvegajtóval.

A GEZE padlócsukóinak segítségével még a nehéz folyosóajtók is egyedileg nyitva tarthatók.

A Berchtesgaden Kempinski Hotel folyosóinak egy része teljesen beüvegezett válaszfalrendszerrel van megosztva. A szobákhoz hatalmas üvegajtókon át lehet eljutni. A szerkezeti szíjakra szerelt nehéz ajtókat a GEZE TS 550 E-G padlócsukóval, a kétszárnyú ajtókat pedig a beépített csukássorrend szabályozóval ellátott TS 550 E-IS-G változattal szerelte fel. A padlócsukók nagy teherbíró képessége, a fokozatmentesen állítható rögzítési szög és a további beállítható paraméterek, mint a csukóerő és a sebesség, döntő szerepet játszottak abban, hogy a hotel építtetői ezeket a megoldásokat választották.

GEZE termékek a Berchtesgaden Kempinski Hotelben

  • GEZE IGG integrált teliüveg rendszerek
  • Slimdrive SL motor
  • GEZE Boxer ajtócsukó
  • TS 550 E-G padlócsukó
  • TS 550 E-IS padlócsukó