Esettanulmányok

Tökéletes automata ajtók: GEZE épülettechnika a Jansen Campusban

A Jansen Campus dizájnelemekben bővelkedő épülete a Jansen AG terjeszkedésének eredménye a svájci Sankt Gallen kantonban fekvő Oberrietben. A GEZE egyedi automata ajtói és innovatív biztonságtechnikája tökéletesen illik az épület modern vonalvezetéséhez.

Az automata ajtók tökéletesen illenek a Jansen Campus arculatához

A Davide Macullo Architects építésziroda által tervezett és mintegy 14 millió svájci frankból felépített új épület három darab, háromszög alakú, egymással összekapcsolódó, többemeletes részből áll. A GEZE olyan modern automata ajtókat telepített az épület bejáratához, a belső terekbe és a lépcsőházakba, amelyek teljesítik az épület biztonságra, akadálymentes és kényelmes átjárásra, valamint dizájnra vonatkozó elvárásait.

Funkcionalitás és biztonság a GEZE Slimdrive motornak köszönhetően

A diszkrét, 7 cm magas GEZE Slimdrive motorral felszerelt lineáris tolóajtó rendszerek az automata ajtók világának sztárjai. A Slimdrive SL-FR RC2 változatban egyesül az építészeti megoldásnak is beillő ajtók tökéletessége a maximális funkcionalitással:

  • erős és egyedülállóan csendes motorok
  • tesztelt betörésvédelem a 2-es ellenállási osztállyal összhangban
  • nagyobb biztonság a menekülési és mentési útvonalakon – biztonságos nyílás még tűz esetén is

Automata ajtók – akadálymentesség bármilyen ajtómérethez

Üvegezett tűzvédelmi ajtók a lépcsőházban.

Vészhelyzet esetén a lépcsőházba vezető tűzgátló ajtók biztonságosan és automatikusan záródnak.

Az új épület bejáratát GEZE Powerdrive motorral felszerelt, tágas, lineáris tolóajtók foglalják el. Az erős ajtómozgató rendszerek a nehéz és nagy nyitási szélességű tolóajtó szárnyakat is elegánsan és megerőltetés nélkül kezelik – folyamatos, megbízható és biztonságos megoldás. Az épület kisebb, maximum 120 kg-os, lineáris tolóajtó rendszereiben a gazdaságos és elegáns ECdrive motorok biztosítják folyamatosan a kényelmes átjárást.

Megelőző tűzvédelem: többfunkciós ajtórendszerek

A lineáris tolóajtók mellett a GEZE számos automata ajtómozgató rendszert is szállított a Jansen Campusba. A nagy forgalmat bonyolító, és nehéz ajtószárnyakkal rendelkező, óriási nyílóajtókra erős TSA 160 NT nyílóajtó mozgatók kerültek, melyek teljesen automatikusan és akadálymentesen – és emellett szinte hangtalanul – nyitják és csukják az ajtószárnyakat.

GEZE tűzgátló ajtók – a biztonságos megoldás

A Jansen Campuson belüli manuális, kétszárnyú tűzgátló ajtók a csúszósínben kétoldalú és állítható rögzítőszerkezettel ellátott TS 5000 E-ISM ajtócsukókkal lettek felszerelve, ami az akadálymentesség és a megelőző tűzvédelem elegáns egyesítését szolgálja. Nyitott állapotban az ajtószárnyak akadálymentes és kényelmes átjárást biztosítanak. Tűz esetén a csúszósínbe beépített füstjelző központ automatikusan érzékeli a füstöt, felülírja a rögzítési funkciót, és aktiválja az ajtó automatikus bezáródását. A beépített csukássorrend szabályozás pedig arról gondoskodik, hogy az ajtószárnyak minden nyitás után teljesen becsukódjanak, és ezáltal tűzgátlóajtó-funkciót töltsenek be. A GEZE ajtócsukók egységes, lekerekített formája a TS 4000 sorozatba tatozó ajtócsukóknál – amelyek az épület több ajtaján is megtalálhatók – is érvényesül.

GEZE termékek a Jansen Campusban

  • Slimdrive SL-FR RC2 motor
  • TSA 160 NT ajtómozgató
  • GEZE TS 5000 E- ISM ajtócsukó
  • GEZE TS 4000