GEZE ajtórendszerek a Furla új székházában

Az idilli Toszkána közepén építtette fel új székházát a nagymúltú vállalkozás, a Furla. Az új épület ad otthont a gyártási és kreatív részlegeknek. A projekttel szemben támasztott különleges követelmény az volt, hogy az építmény a lehető legharmonikusabban illeszkedjen a természeti környezethez, ugyanakkor a fenntarthatóság jegyében minimalizálja az ipar a régióra gyakorolt hatását. Az épületkomplexum tetszetős bejáratának alappillére a GEZE kényelmesen használható ajtórendszere.

Mindig divatos kézitáskák és kiegészítők Olaszországból: Furla

A Furla divatcéget 1927-ben alapította Roman Furlanetto az olaszországi Bolognában. Bár a vállalat formája részvénytársaság, a többségi tulajdon még mindig a családé. A Furla mindenekelőtt megfizethető és kiváló minőségű olasz táskáiról ismert. A termékekre a mindig divatos dizájn jellemző. Az új székhely és az új gyártóüzem Tavarnelle Val di Pesa városában található, Firenzétől mintegy 30 km-re délre. A modern épületegyüttes az ipari építészet és a romantikus olasz táj sikeres egybeolvasztásával nyűgözi le a látogatókat.

Biztonság és kényelem a dolgozóknak a bejáratnál – a GEZE-nek is köszönhetően

A környék központja a Piazza Furla, ahová a látogatók és a dolgozók beérkeznek, és amely elvezet a bejárathoz. Ez utóbbit egy toszkán villa bejáratáról mintázták: a ajtóhoz vezető utat ciprusok szegélyezik. Naponta körülbelül 150 ember fordul meg az épületben. A hívogató jelleg mellett a higiéniára és a biztonságra szintén kiemelt figyelmet kell fordítani.

A fekete Slimdrive SL NT csekély, alig 7 cm-es beépítési magasságával tökéletesen illeszkedik az épület minimalista dizájnkoncepciójához.

A fekete Slimdrive SL NT csekély, alig 7 cm-es beépítési magasságával tökéletesen illeszkedik az épület minimalista dizájnkoncepciójához. © Alberto Violante / GEZE GmbH

Intelligens ajtórendszer a biztonságért és a higiéniáért

A bejárati ajtónak egy különleges követelményt is ki kell elégítenie: képesnek kell lennie arra, hogy megbirkózzon a Chianti dombságon gyakran előforduló viharos erejű széllel. További elvárás, hogy érintés nélkül, kényelmesen és higiénikusan működjön. Erre a célra a Slimdrive SL NT tolóajtórendszer mutatkozott ideális megoldásnak, ISO üvegprofilrendszerrel, kétszárnyú változatban. A RAL 9005 fekete és a különösen csekély, alig 7 cm-es beépítési magasságnak köszönhetően az erős és szinte láthatatlan rendszer jól illeszkedik az épület minimalista koncepciójához.

A Slimdrive SL NT egyenletes járású és kopásmentes egyenáramú motorja kevés karbantartási ráfordítást igényel.

A Slimdrive SL NT egyenletes járású és kopásmentes egyenáramú motorja kevés karbantartási ráfordítást igényel. © GEZE GmbH

Egyszerű beépítés és biztonság

Azon túl, hogy a Slimdrive SL NT visszafogottan illeszkedik az épülethez, a CAN-busz hálózatba kötése révén az ajtórendszer jól integrálható az épülettechnikai irányítási rendszerekbe is. A biztonságról integrált akkumulátor gondoskodik, amely – például – áramszünetben vésznyitást biztosít.

Apropó, biztonság: A Slimdrive SL NT-hez különböző mechanikus és elektromágneses reteszek választhatók a fokozott betörésvédelem érdekében.

További információk az épületbiztonsággal kapcsolatban

Csekély mértékű kopás, csekély karbantartási igények

A Slimdrive SL NT tolóajtót mozgató meghajtó egy egyenletes járású és kopásmentes egyenáramú motor. Ha működés közben hiba történik, akkor ezt a rendszer magától észleli és naplózza, így az gyorsan kijavítható. Az öntisztító görgőskocsinak köszönhetően a karbantartási ráfordítás is jelentősen csökken. Ez nemcsak költségeket takarít meg, hanem hozzájárul a fenntarthatósághoz is.

További információk az energiahatékonysággal kapcsolatban

Energiahatékonyság a GEZE ajtórendszereivel

Az olyan automata ajtók, mint a Slimdrive SL NT nem csak a higiénia szintjét növelik a nagy forgalmú épületek bejáratánál. Az automatikusan nyíló és megbízhatóan záródó ajtók az épület energiahatékonyságára is jótékony hatást gyakorolnak, és így hozzájárulnak az épület fenntarthatóságához. Egy jól átgondolt épületautomatizálási rendszerrel integrálva különösen magas fokú kényelmet, biztonságot és energiahatékonyságot biztosítanak.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ ÉPÜLETAUTOMATIZÁLÁSRÓL

Fenntartható épületek: A Furla kitüntetést kapott

A vállalat egyik fő törekvése, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt káros kihatásokat. Az új épületkomplexumot úgy alakították ki, hogy az ipari tevékenységből eredő hatásokat minimalizálni lehessen a régióban. A termékek fejlesztésével foglalkozó részleg szintén folyamatosan keresi az innovatív, fenntartható gyártási megoldásokat.

2022 májusának végén a Furla bejelentette, hogy az új székház környezetközpontú irányítási rendszeréhez megkapta az ISO-tanúsítványt. A tanúsítvány előfeltétele a vállalati környezetvédelmi politika, a környezetvédelmi célok és a környezetvédelmi program meghatározása, valamint a megfelelő irányítási rendszer, amely segíti a célok elérését.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A GREEN BUILDINGRŐL