Esettanulmányok

Esztétikus üvegmegoldások: GEZE teliüveg ajtók a Leonardo Glass Cube-ban

Az integrált teliüveg rendszerek (IGG) a piacon lévő leginnovatívabb üvegmegoldások közé tartoznak. Az esztétikus üvegmegoldások egyik lenyűgöző példája a Leonardo Glass Cube Bad Driburgban; az épületbe a GEZE integrált teliüveg rendszereket telepített, GEZE TS 550 IS padlócsukóval.

Integrált teliüveg rendszer a Leonardo Glass Cube-ban

A formatervezett üvegtermékeket előállító Leonardo vállalat konferencia- és rendezvényközpontja 2007-ben nyílt meg. A GEZE integrált teliüveg rendszer nagy szabadságot adott az impozáns üveghomlokzat megtervezésében, amelynek arculatára nagy hatással voltak a tolóvasalat rendszerek és profilok.

Megszakítás nélküli üveghomlokzatok – GEZE teliüveg ajtókkal

Kétszárnyú teliüveg ajtó a Leonardo Glass Cube-ban, belső nézet. Fénykép: MM Fotowerbung a GEZE GmbH megbízásából

Átlátszó üveghomlokzat, egyetlen látható technológiai elem nélkül: Teliüveg ajtó GEZE TS 5000 ajtócsukóval.

A GEZE teliüveg ajtói a profilokat és a tolóvasalat rendszereket láthatatlanul integrálják a síkban záródó üvegtáblák közé, és így megszakítás nélküli felületet alkotnak, az üvegfelületen megjelenő esetlen és látható elemek nélkül. A kiváló minőségű felület teljes átláthatóságot és könnyed látványt nyújt. Az ablakok „okos” része az ablaktáblák között található: köszönhetően az ablaktáblán belüli, diszkréten nyomott élnek, a mögöttes technológia gyakorlatilag láthatatlan marad. Így jöhetett létre az egységes stílusú homlokzat, függetlenül attól, hogy éppen moduláris üveg tolófalakat, üvegből készült kézi vagy automata toló- vagy nyílóajtókat, esetleg üvegezett egyszárnyú vagy lengőajtókat látunk.

Egyedi üvegajtók GEZE integrált teliüveg rendszerrel

A teliüveg rendszer rugalmasan alkalmazható kültéri és beltéri teliüveg homlokzatoknál, fix és mozgatható térelválasztó falrendszereknél. Használható térelválasztóként repülőterek várótermeiben, konferencia- és rendezvényközpontokban, bevásárlóközpontokban, bankokban, pultoknál vagy modern irodaépületekben. A kivitelezési lehetőségek száma végtelen. Emellett a GEZE teliüveg ajtói a dizájnra és a funkcionalitásra vonatkozó követelmények széles körének is megfelelnek:

  • Az egyedi dizájnra vonatkozó követelmények speciális (például szitanyomott mintájú) üvegtípusok használatával valósíthatók meg.
  • A GEZE IGG termékek az olyan speciális igényeket is kielégítik, mint a nagyobb fokú hőszigetelés, a hangszigetelés vagy a szigorúbb biztonság.
  • Megbízható funkcionalitás: Az IGG megoldásokban a megbízható GEZE tolóvasalat rendszerek előnyei korlátozások nélkül, ugyanúgy érvényesülnek – ideértve a számos egyedi beállítási lehetőséget is.

A már meglévő GEZE tolóvasalat rendszerekhez hasonlóan, az integrált GEZE teliüveg rendszert szintén alacsony karbantartási költség és nagyfokú kényelem jellemzi.

Teliüveg ajtók maximálisan esztétikus kivitelben

Kétszárnyú teliüveg ajtó a Leonardo Glass Cube-ban, külső nézet. Fénykép: MM Fotowerbung a GEZE GmbH megbízásából

Észrevétlen ajtóprofil kiváló funkcionalitással: Integrált teliüveg rendszer a GEZE-től.

A Leonardo Glass Cube minimalista teliüveg ajtói a finom, lágy szerkezetek és a letisztult, egyenes vonalú épületköpeny kombinációját hangsúlyozzák. Az integrált teliüveg rendszereink hozzájárulnak ahhoz, hogy az üveggyártó márka a megcélzott „lifestyle company” stílust vihesse tovább.

GEZE termékek a Leonardo Glass Cube-ban, Bad Driburgban

  • Integrált teliüveg rendszerek (IGG)
  • GEZE TS 550 IS padlócsukó
  • GEZE TS 5000 ajtócsukó