Esettanulmányok

A GEZE automata ajtói elősegítik a gyermekkórház kellemes hangulatát

A GEZE az Egyesült Királyságban is a vezető ajtó-, ablak- és biztonságtechnika-szolgáltatók közé tartozik. A GEZE UK Ltd. valósította meg az oxfordi Radcliffe gyermekkórház modern ajtómegoldásait is, okosan ötvözve a kórházi funkcionalitást és a kis betegek számára fontos kellemes hangulatot.

Láthatatlan hatékonyság: Slimdrive SL tolóajtó rendszerek

Üvegezett tolóajtó rendszerek a gyermekkórház bejáratánál.

Diszkrét, 70 mm-es tervezési magasságú Slimdrive SL motorokkal ellátott automata, üveg tolóajtó rendszer.

A Parry Bowen építésziroda munkatársai által tervezett John Radcliffe gyermekkórház a kórházakra vonatkozó legújabb építészeti standardoknak megfelelően épült. A mindössze 70 mm-es magasságának köszönhetően szinte láthatatlan GEZE Slimdrive SL motorrendszerrel felszerelt főbejárat kétszárnyú, automata tolóajtó rendszere vonzza a tekinteteket. A Slimdrive SL automatikus ajtómozgató amellett, hogy teljesen feltűnésmentesen és elegánsan illeszkedik a kórház modern homlokzatába, csendesen és hatékonyan működteti mozgásciklusok ezreit minden nap ebben a nagy forgalmat bonyolító gyermekkórházban.

„Nagyon tetszik az előcsarnokunk új dizájnja. Pontosan olyan hangulata van, mint amilyen egy modern gyermekkórháztól elvárható. A kiváló minőségű kivitelezés nagyban hozzájárult ahhoz a kényelmes és hívogató hangulathoz, amely a kórház betegeit és dolgozóit itt várja.” – mondja Vickie Holcroft, a John Radcliffe kórház projektmenedzsere.

Automata nyílóajtók: kényelem a kórház teljes területén

A kórházkomplexum minden pontjára, ahol a funkcionalitás és a kényelmes átjárás különösen fontos, a GEZE TSA motorsorozatába tartozó ajtómozgató rendszerek kerültek. Az automata TSA 160 ajtómozgató lehetővé teszi az automata ajtók könnyed és megbízható nyitását és csukását, még a gyakran használt ajtóknál is. A TS 4000 felső szerelésű ajtócsukó a kézi működtetésű nyílóajtóknál biztosítja a rugalmas és kényelmes átjárást. Az ajtócsukók csukóereje egyedileg állítható be, így pontosan a kórház különböző területeinek eltérő igényeihez igazítható. Segítségükkel az ajtószárnyak akár minimális erővel is nyithatók, így gyermekek vagy gyengébb felnőttek is könnyen használhatják. A TSA motorokkal egyszerűbb az ágyak és/vagy betegek mozgatása.

A John Radcliffe gyermekkórház kifinomult építészeti megoldásai olyan biztonságos és tartós termékeket kívánnak meg, amelyek ellenállnak a nagy igénybevételnek, és esztétikailag is illenek az épülethez. Ehhez a Slimdrive SL a tökéletes megoldás. A TSA terméksorozat ajtómozgató rendszerei elengedhetetlenül szükségesek a kórházakban. A kényelmes és kis erőkifejtést igénylő belépés garantálja a kórházban a gyors mozgást, ami akár életeket is menthet.

Jules Quested-Williams, értékesítési és marketing vezető, GEZE UK Ltd.

Belépésvezérlés a felügyelt kórházi területekre

A kórház nem mindenki számára látogatható területeinek biztosítása érdekében a műtőkbe és intenzív osztályokra vezető nyílóajtókat elektromágneses reteszelőrendszerrel ellátott TSA motorral szerelték fel. Ennek köszönhető, hogy ezekre a területekre csak arra jogosult személyek léphetnek be.

GEZE termékek a John Radcliffe gyermekkórházban

  • TSA 160 automata ajtómozgató
  • TS 4000 felső szerelésű ajtócsukó