Geze Insights

A GEZE két világelsőséggel a digitális dobogón

A minden korábbitól eltérő időszak ellenére Gerald Haas, a GEZE fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója bizalommal tekint a jövő elébe. Beszámol a GEZE új termékeiről, saját elvárásairól, a piaci kilátásokról, valamint arról, amire igazán büszke.

Haas úr, nehéz a kapcsolattartás a piaccal és az érintettekkel manapság, a fizikai távolságtartás korában – fejlesztési vezetőként Ön hogyan kezeli a helyzetet?

Először is, igazán kár, hogy jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy közvetlen kapcsolatban álljunk ügyfeleinkkel és potenciális ügyfeleinkkel. Azonban globális vállalkozásként működünk – így hozzászoktunk hogy az összes többi lehetséges csatornán keresztül tartunk fenn szoros kapcsolatot munkavállalóinkkal, ügyfeleinkkel és partnereinkkel. Akár online képzési kurzusokon vagy virtuális találkozókon, vagy akár hagyományos telefonhíváson keresztül. Ezek a módszerek lehetővé teszik a fejlődés és a pici trendek megvitatását, az ügyfél elvárásainak megismerését – és őszinte visszajelzések fogadását termékeinkkel kapcsolatban. Ráadásul számos termékünk eleget tesz a helyzetből fakadó követelményeknek; csak gondoljunk az akadálymentességre vagy a higiéniára. Leegyszerűsítve: Nem kell megérintenem az automatikusan nyíló ajtót. Ez napjainkban különösen vonzó alternatíva. Végül nő online csatornáink, például weboldalunk jelentősége, és új kommunikációs formákat is használunk új termékeink és szolgáltatásaink bemutatására, például a digitális standot.

Tovább a digitális kiállításhoz

Az új termékek és szolgáltatások témakörében – mire számítsanak a digitális stand látogatói?

A GEZE F 1200+ és a GEZE NatVent megragadjuk a lehetőséget a GEZE helyzetének további megszilárdítására az ablak technológia és az automatizálás területén. F 1200+ megoldásunk automatizálja a hatalmas méretű és tömegű bukó-nyíló ablakokokat oly módon, hogy továbbra is működtethetők manuális úton. Jelenleg ha egy ilyen méretű ablak automatizált, akkor manuális működtetésére nincs mód. Az F 1200+ két üzemmódban működik: az ablak automatikusan bukó helyzetbe állítható, de van manuális beállítás is, amelyet használhatok a normál oldalra nyíló szárnyú ablakhoz hasonlóan. A felhasználó így gyakorlatilag késedelem nélkül válthat a két üzemmód között – ami páratlan a piacon!

F 1200+ megoldásunk automatizálja a hatalmas méretű és tömegű ablakokat oly módon, hogy manuális úton is működtethetők.

Gerald Haas, a GEZE fejlesztési ügyvezető igazgatója
Az éveken át változatos, „elektronikai, mechanikai és szoftveres” területen dolgozó Gerald Haas itt az egyik munkavállalóval, fejlesztési csapatának tagjával látható

Az éveken át változatos, „elektronikai, mechanikai és szoftveres” területen dolgozó Gerald Haas itt az egyik munkavállalóval, fejlesztési csapatának tagjával látható.

És milyen különleges jellemzővel bír a GEZE NatVent?

A GEZE NatVent megoldásával az „energiatakarékosság” globális tendenciáját követjük. Tény, hogy az épületek esetében a legtöbb energiát a fűtés, a hűtés és a légkondicionálás fogyasztja. Mérsékelt éghajlaton hihetetlen mennyiségű energiát lehet megtakarítani természetes szellőzéssel és az automatikus éjszakai visszahűtéssel. Ezzel kapcsolatban rendelkeztünk pár döntő jelentőségű darabbal a készletünk kirakós játékában: első az ablak automatizálása, a második saját GEZE Cockpit megoldásunk. Így nyilvánvaló volt, hogy a kettőt kombinálni kell – és most például már kínálni tudjuk a központi vezérléshez csatlakoztatott szellőzéssel ellátott új F 1200+ megoldásunkat. Azonban a GEZE NatVent természetesen működik a GEZE Slimchain vagy Powerchain opcióival is. Összességében izgatottan várom, hogy termékpalettánk kiegészüljön a két újonnan érkezővel.

Tudjon meg többet a természetes szellőzésről

Tudjon meg többet az automatikus éjszakai visszahűtésről

A nemzetközi viszonylatba helyezés kulcsszavai: Vannak olyan területek, amelyekre kiemelt célpiacként tekint?

Termékeink rendszerint bekerülnek a nemzetközi piacra. Kína különösen fontos, bővülő piac számunkra. Kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezünk a termékeinkhez szükséges országos és nemzetközi tanúsítványok területén.

Mit jelentenek az Ön számára a „tanácsadói szakértelem” és a „szolgáltatók” témakör?

A tanácsadás témaköre kiemelt jelentőségű. Kifejezetten a digitális tanácsadói szakértelem az, ami egyre inkább döntő vásárlási tényezővé válik. Vegyük például a BIM-et: ebben az esetben elmagyarázzuk az építészeknek és a kezelőknek, hogy termékeink hogyan építhetők be az ajtók tervezésének folyamatába a BIM modellek segítségével. Továbbá azt is, hogy hogyan biztosítjuk az adott funkciót a tényleges alkalmazásban, hogy eleget tegyünk a számos igénynek, amelyek között vannak egymásnak ellentmondók. Németországban különösen magas a tanácsadás iránti igény, és a berlini repülőtér negatív példája sokunkat ráébresztett, milyen jelentősége van a tűzvédelemnek. A beépítéssel foglalkozó vállalatok részéről is nő az igény: tanácsadást nyújtunk nekik a termékek kiválasztásával, a telepítéssel és a karbantartással kapcsolatban képzési kurzusok, műhelyek, telepítésről szóló videók segítségével.

Tudjon meg többet a BIM-mel történő tervezésről

Németországban különösen magas a tanácsadás iránti igény, és a berlini repülőtér negatív példája sokunkat ráébresztett, milyen jelentősége van a tűzvédelemnek.

Gerald Haas, a GEZE fejlesztési ügyvezető igazgatója

Még egy utolsó kérdés, Haas úr. Milyen szerepet játszik a „formatervezés” témakör a GEZE ügyfelek életében – és Ön hogyan látja saját szerepét ezzel összefüggésben?

Ezt a témakört mi nagyon, nagyon komolyan vesszük – erre az a tény a bizonyíték, hogy rendszeresen nyerünk el nemzetközi díjakat. Napjainkban a jó tervezés gyakorlatilag higiéniai tényezőnek számít, mivel az építészek normaszerűen elvárják a magas szintű vizuális élményt. Vegyük példaként legújabb, F 1200+ nevű termékünket: itt egy csúcstermékről van szó és elegáns alumínium házról, amelynél magasfényű kezelőelemek szolgálják az intuitív kezelést a kapacitív technológia terén – mindezt a legkiválóbb minőségű okostelefonok technológiai színvonalán. Ma ez már elengedhetetlennek számít!

Tovább kiemelt termékeinkhez és megoldásainkhoz