Esettanulmányok

Tolóajtó rendszerek a szakképzési központban: Innováció az oktatásban és a tervezésben

A Kottenmatte Sursee szakképzési központ modern, négyemeletes új szárnya a luzerni szakképzési központ helyhiányát hivatott enyhíteni. A szakképzési központ előcsarnokának meghatározó elemei a GEZE modern tolóajtó rendszerei, amelyek a kényelmet egyesítik a menekülési utak biztosításával.

GEZE tolóajtó-rendszerek: Biztonság, kényelem és dizájn

A Kottenmatte Sursee szakképzési központ a svájci emmeni, surseei és willisaui szakképzési központok egyesítésével jött létre. A surseei telephely már több mint 30 éve kínál közgazdaságtani, informatikai és technológiai szakképzéseket, és az utóbbi időben az egészségügyi és szociális munkás szakokat is felvette kínálatába. A Kottenmatte szakképzési központ a modern, négyemeletes új szárnnyal a luzerni szakképzési központok és az ott tanuló 4400 diák számára kevésnek bizonyuló hely problémájára ad választ, és teszi lehetővé a szakképzés hatékony tervezését. A projekt része volt a már meglévő főépület felújítása, és egy új, négyemeletes szárny építése is.

Az épület főbejárata egy nagy, üveg GEZE tolóajtó rendszer, amely amellett, hogy tökéletesen beleillik az új épület modern arculatába, kényelmes és akadálymentes átjárást is biztosít. A tolóajtó rendszerek nemcsak helytakarékosak, de az elegáns, üveg kivitelezés a napfény optimális hasznosítását is lehetővé teszi, így az előcsarnok még világosabbnak és átláthatóbbnak tűnik.

Csendes és erős: Automata Slimdrive tolóajtók

Üveg tolóajtók napmintával a főbejáratnál.

A napot ábrázoló mintával ellátott automata tolóajtók folyamatosan változó képet mutatnak. © GEZE GmbH

A tolóajtó rendszer menekülési útvonalhoz való kivitelű, GEZE Slimdrive SL tolóajtó mozgatóval lett felszerelve, csakúgy mint a szakképzési központ menekülő útvonalain lévő többi automata tolóajtó. A moduláris és rendkívül kompakt kivitelű motort – a maga 7 cm-es magasságával – kifejezetten a tok nélküli teliüveg rendszerekhez tervezték, és így tökéletesen illik az épület modern arculatához. Az üvegelemek minimalista stílusát az integrált teliüveg technológia egyáltalán nem befolyásolja. A tolóajtó mozgató csendesen és nagyon precízen működik, és tökéletesen alkalmas arra, hogy kezelje a szakképzési központ bejáratainál és folyosóin a forgalmasabb időszakokban közlekedő emberek áradatát.

Első osztályú funkcionalitás egyedülálló dizájnnal

A szakképzési központba vezető főbejárat tolóajtó rendszere nemcsak funkcionalitásában egyedülálló, hanem a megjelenése miatt is: Daniella Tuzzi páratlan, „A nap, ő maga...” címet viselő alkotása egyedi jelleget és eleganciát kölcsönöz az előcsarnoknak. A napot ábrázoló minta egy része az automata tolóajtókra került, így az ajtók nyitásakor a folyamatosan változó képek kaleidoszkópszerűen viselkednek. A művészt a minta megalkotására Justinus Kerner „Wanderlied” (Vándordal) című verse ihlette, amely az álmok és a gyermekkori barátságok témájával foglalkozik.

GEZE termékek a Kottenmatte Sursee szakképzési központban

  • Automata Slimdrive tolóajtók
  • Integrált teliüveg technológia
  • GEZE Slimdrive SL tolóajtó mozgató IGG-vel