ECdrive T2 automata tolóajtó rendszer Németország legfejlettebb technológiával rendelkező ALDI fiókjában

Az új Mühldorf am Inn-i ALDI fiók valóban vonzza a tekinteteket. Favázas szerkezetével és egyszerű mégis méltóságteljes megjelenésével ez a szupermarket egy esztétikai felkiáltó jel a környezetében található kiskereskedelmi park építészeti monotóniájának közepén. Örömünkre szolgált, hogy hozzájárulhattunk az ALDI SÜD új építészeti koncepciójához a GEZE ECdrive T2 automata tolóajtó rendszer révén.

Élvonalbeli ajtó technológia az igényes építészethez

Amikor ügyfelek érkeznek az új fiókba, a bejárati rész körüli hatalmas üvegportál azonnal lenyűgözi őket. Az átlátszó homlokzat nagy mennyiségű természetes fényt enged be az 1200 négyzetméteres padlóra, és hívogató külsőt kölcsönöz az üzletnek. Az ALDI SÜD-nél kapcsolattartóink számára az volt a legfontosabb, hogy e modern építészeti gyöngyszembe műszakilag megbízható és szemre is tetszetős panelek kerüljenek. Egyöntetűen kedvezően fogadták ECdrive T2 tolóajtó rendszerünk kétszárnyú változatát.

Az új GEZE ECdrive T2 teljes mértékben eleget tesz ügyfeleink elvárásainak nem csak a fenntarthatóság, hanem – a hőszigetelt profiloknak köszönhetően – a tervezés, a rugalmasság és az ajtó beépítéshez szükséges szakértelem területén egyaránt.

Josef Viehbeck, a GEZE regionális igazgatója

Meggyőzőek a hőszigetelt profilok és az ECdrive T2 további funkciói

Az ECdrive T2 kettős elrendezése biztosítja a kényelmes, zavartalan és érintésmentes bejutást az üzletbe.

Akadálytalan bejutás a GEZE ECdrive T2 segítségével © Robert Sprang / GEZE GmbH

A felelős építésszel folytatott konzultációt követően hamarosan világossá vált, hogy erőteljes és szilárd tolóajtó rendszerünk ideális módon illeszkedik az ALDI SÜD követelményeihez – nem utolsósorban azért, mert a rendszer képes kezelni a különösen nagy forgalmat. Meggyőzőnek bizonyult a számos észszerűen kidolgozott részlettel bíró, jól átgondolt fejlesztés. Például az ajtók hatékony telepítését előfúrt sínek és ovális furatok segítették elő. További pluszt jelentett az esővíz folyamatos elvezetését szolgáló padlóvezető; valamint a karbantartási költségeket csökkentő öntisztuló görgőskocsi. Végül a GCprofile Therm támogatja az ügyfél fenntarthatósági törekvéseit, mivel a hőszigetelt profilrendszer kiemelkedő energiahatékonyságot nyújt.

Tolóajtó, keskeny, elegáns formatervvel

Tökéletesen beleillik a bejárati rész nagyméretű üvegezésébe – a ECdrive T2.

Látványnak se utolsó – a ECdrive T2 tolóajtó rendszer. © Robert Sprang / GEZE GmbH

A ECdrive T2-t nem csak a megmunkálási minőség és a számtalan funkció teszi különlegessé. Az építészeknél a beszerelt termékek megjelenése is fontos szerepet játszik. Éppen ezért a 100 mm burkolatmagasságú tolóajtó rendszer formavilága különlegesen keskeny és elegáns. Ráadásul a finomkeretes ajtóprofil, stabilitása ellenére is leküzd minden akadályt. Teret enged az alkotói szabadságnak is: Így a hajtáshosszúságot a megadott helyigényhez lehetett igazítani, és 2.100 mm-re le lehet rövidíteni.

ECdrive T2 videó megtekintése

A beépítés előtt a mozgó szárny gyártásával kapcsolatos műhelyt szerveztek, amely jelentős mértékben megkönnyítette az ALDI fiók méretre szabott ajtajának beépítését. Ez azt is jelentette, hogy a tervezési folyamat és a mozgatás hosszának lerövidülése nem okozott problémát számunkra.

Fritz Grassl, a Fritz Grassl Metallbau tulajdonosa

Teljes körű szolgáltatás a teljes projekt során

Első lépésként a tökéletes megoldás kiválasztásában, valamint az optimális konfiguráció kiválasztásában működtünk együtt az ALDI SÜD-del. Az egyik legfontosabb feladatunk az volt, hogy tanácsot adjunk az ügyfélnek a szükséges profilrendszerek kiválasztásában. Következő lépésként a beépítést végző céget támogattuk. A Fritz Grassl Metallbau-val közös műhely keretében kidolgoztuk a tolóajtó rendszer beépítésének testre szabott koncepcióját. GEZE tanúsítvánnyal rendelkező készlet beépítő mérnökként az ebben érintett dolgozók képesek voltak megoldani a részletes tervezés feladatát, külön összeszerelni a meghajtó egységet és adaptálni a meghajtás/mozgatás hosszát. Természetesen konzulenseink folyamatosan rendelkezésre álltak, hogy segítsenek a feladatokban érintettek számára.

A GEZE megbízható partner a teljes életciklus során

Az ALDI SÜD számára természetesen fontos tényezők voltak az ECdrive T2 termék minősége és a kedvező feltételek. De ami a legfontosabb, hogy a projekt megerősítette hozzáállásunkat az átlagon felüli szolgáltatási csomagra vonatkozóan. Örülünk annak és büszkék vagyunk arra, hogy képesek voltunk teljes mértékben eleget tenni ügyfelünk és a beépítést végző cég elvárásainak. Ez a célunk. Támogatást nyújtunk a tervezési szakaszban, majd a beépítés és a karbantartás során is. Röviden: Ügyfeleink megbízható partnerei vagyunk a termék teljes életciklusa alatt. A GEZE ECdrive T2 automata tolóajtó rendszeren kívül az új, Mühldorf am Inn-i ALDI SÜD fiókot különböző GEZE TS 5000 ajtócsukókkal is felszereltük. Ez csodás visszajelzés ügyfelünk belénk vetett bizalmára vonatkozóan.