Esettanulmányok

Egyedülálló dizájn Abu Dhabiban: Akadálymentesség a Ferrari Wordben

A Ferrari World Abu Dhabi 2010 év végi megnyitásával az EAE újabb turisztikai látványossággal, és egy különleges építészeti csodával gazdagodott. A világ első Ferrari témaparkjában a GEZE az általa biztosított automata ajtókkal és modern motorokkal nagyban hozzájárult az akadálymentesség megvalósításához.

Kényelem automata ajtókkal a világ legnagyobb fedett témaparkjában

Az Egyesült Arab Emirátusok híres lenyűgöző építészetéről – főként a világ jelenlegi legmagasabb felhőkarcolójáról, a 828 m magas Burj Kalifáról. 2010 végén a sivatagi állam újabb különleges épülettel gazdagodott: a Ferrari World Abu Dhabi témaparkkal. A világ első Ferrari témaparkja a 2500 hektárnyi területet elfoglaló Yas-szigeti fejlesztés kiemelt projektje, és a világ legnagyobb fedett témaparkja. A Ferrari témája köré épült élményvasutak és attrakciók egyrészt kombinálják a Ferrari dizájnját és technológiáját, másrészt életre keltik a híres sportkocsi történetét.

GEZE motorokkal: Akadálymentesség több mint 86 000 m²-en

A Ferrari GT klasszikus oldalprofilja által ihletett, és a Benoy Architects építésziroda tervei alapján megvalósult egyedi épület a sportkocsi ívelt formáját adja vissza. Ennek megfelelően a komplexum oldalfalai a környező infrastruktúrába szinte teljesen beleolvadó hullámvonalat mintáznak, az épületre pedig egy óriási, ferraripiros lapostető feszül. A Ferrari World Abu Dhabi több mint 200 000 m²-es és 700 m átmérőjű tetőszerkezete a külső megjelenésre is nagy hangsúlyt fektet: ez a cél jelenik meg a tetőt díszítő 65 méteres logóban is, amely jelenleg a világ legnagyobb Ferrari logója. A lenyűgöző, 86 000 m²-es komplexumban – amelynek alapterülete hét, egymás mellé fektetett futballpályának felel meg – a GEZE a beépített ajtóival a legmagasabb szinten, a Ferrari témapark kifinomult dizájnjával összhangban valósította meg a kényelmet, a biztonságot és az akadálymentességet.

Kényelem és funkcionalitás vonzó külsőben

Az akadálymentesség szerves részét képezi a Ferrari World Abu Dhabi koncepciójának. Az előcsarnokban egy GEZE Slimdrive EMD-F motorral felszerelt, keskeny kivitelű automata nyílóajtó gondoskodik arról, hogy a gyerekek és a mozgásukban korlátozott látogatók is könnyen bejussanak a fedett parkba. A diszkrét Slimdrive EMD típusú, oldalra nyíló szárnyhoz való motorok kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy a nyílóajtókat minimális erőfeszítéssel lehessen kinyitni. A mindössze 70 mm-es szerkezeti magasságának és a csúszósínes technológiának köszönhetően az oldalra nyíló szárnyhoz való motorok kifejezetten alkalmasak a keskeny ajtóprofilokban és korlátozott méretű helyeken való használatra. Diszkrét kialakításukkal észrevétlenül simulnak bele a Ferrari World nem mindennapi homlokzatába.

Az okos motorok közelebb hozzák az élményeket

A bejárat automata ajtója mozgásérzékelő segítségével nyílik, de akár nyomógombbal is nyitható. A be- és kikapcsolható „Push & Go” funkció teszi lehetővé, hogy a motor az ajtószárny rövid benyomásával is aktiválható legyen, így az automata ajtó az integrált szervo üzemmódnak köszönhetően mindkét irányba, minimális erőt kifejtve, kézzel nyitható. A GEZE Slimdrive EMD motorok a DIN 18650 szabvány szerint vannak bevizsgálva. A Ferrari Worldben alkalmazott EMD-F motorváltozat füst- és tűzgátló ajtókhoz is engedélyezve van. A bejárati ajtó mellett a GEZE további 41 darab Slimdrive EMD-F típusú motort szerelt be a Ferrari World Abu Dhabi komplexumban. A vidámparki részhez vezető ajtók oldalra nyíló szárnyhoz való, okos motorjai garantálják az akadálymentes élményeket.

GEZE termékek a Ferrari World in Abu Dhabi témaparkban

  • GEZE Slimdrive EMD és EMD-F nyílóajtó mozgatók