Beléptetés és higiéniai biztonság a rheinhauseni általános iskolában, a GEZE-vel

A biztonság és a higiénia egyre fontosabbá válik az iskolákban. A rheinhauseni általános iskola új épületében a GEZE automata ajtórendszerek biztonságos, kényelmes és higiénikus belépést biztosítanak, érintésmentesen. A GEZE INAC beléptető megoldás biztosítja, hogy csak az arra jogosult személyek léphessenek be akadálytalanul az iskola épületébe, ami az iskola biztonsági koncepciójának fontos részét képezi.

A GEZE INAC beléptetőrendszer választásával időt és pénzt takarít meg

A MIFARE RFID kártyákat a rheinhauseni általános iskola bejáratánál a GEZE INAC olvasóhoz tartják

Kényelmes belépésvezérlés: a felhasználóknak a MIFARE RFID-kártyát egyszerűen a GEZE INAC olvasóhoz kell tartaniuk. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Még az új iskolaépület megépítése előtt Rheinhausen önkormányzatának már volt beléptetőrendszere a meglévő épületekben, például a városházát, koncerttermet és dísztermet tartalmazó közösségi házban, valamint a könyvtárban és a több generációs ház napközivel, fekvőbeteg-ellátással és kávézóval. Ez több kérdést vetett fel a tervezők és az épületüzemeltetők számára. Két különböző rendszert kellene használni a meglévő és az új épületekben? Ha igen, hogyan? Vagy teljesen ki kell cserélni a régi rendszert, hogy ugyanazt a rendszert lehessen minden épületben használni? Egyik lehetőség sem volt különösebben kielégítő, mivel mindkettő jelentős idő és anyagi erőforrás ráfordítással jár.

A GEZE azonban költséghatékony, jövőbiztos megoldást tudott ajánlani. Az új hibrid technológia használatával lehetséges volt kombinálni a GEZE INAC rendszert a meglévő rendszerrel. Ezért nem volt szükség a régi beléptetőrendszer cseréjére, ami időigényes és drága lett volna. További előny, hogy a rendszeres szoftverfrissítések elősegítik a GEZE INAC korszerűségének fenntartását, tartós megoldássá téve, amely hosszú távon időt és költségeket takarít meg.

A kényelmes kártyák lehetővé teszik a kulcs nélküli belépést

GCVR 800 UP olvasó a GEZE INAC beléptető rendszerhez, a rheinhauseni általános iskola külső falára telepítve.

A GEZE INAC beléptetőrendszer GCVR 800 UP olvasója diszkréten illeszkedik a homlokzat kialakításához. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Az épületüzemeltetők számára kiemelt fontosságú volt, hogy a beléptetőrendszer mindenki számára könnyen és kényelmesen használható legyen. A cél az volt, hogy egyetlen azonosítókártya legyen a meglévő és az új rendszerhez. A GEZE hibrid technológiára támaszkodva sikeresen megbirkózott ezzel a kihívással. Vagyis minden kártya kétféle chipes technológiát tartalmaz. Az épületek felhasználói számára csak egy belépőkártya szükséges az összes épülethez, mivel a kártyák mindkét rendszerrel működnek. Ez a felhasználóbarát megoldás lehetővé tette az új GEZE INAC rendszer telepítését az új épületbe, anélkül, hogy a meglévő rendszert módosítani kellett volna a többi épületben. Ez időt és költségeket takarít meg, anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötni a felhasználóbarát kezelés terén.

A beléptetőrendszer telepítése és beállítása egyszerű

© Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

A GEZE INAC beléptetőrendszer kiemelkedő kényelmet kínál - és nem csak az épület felhasználói számára. A gondosan átgondolt GEZE megoldásból a telepítők és az épületüzemeltetők is profitálhatnak.

„Intelligens épületprojektek részlegünk előre konfigurálta a GEZE INAC rendszert az ügyfél specifikációi szerint, és minden azonosítókártyát beprogramozott és leszállított. Ez azt jelentette, hogy ügyfelünk a rendelkezésre álló dokumentáció segítségével pillanatok alatt be tudta állítani a beléptetőrendszert. A kis beállításokat a könnyen érthető rendszernek köszönhetően könnyű volt megvalósítani, és a telepítők a helyszínen hajtották végre azokat”- mondta Christoph Keller, a GEZE biztonságtechnológiai Key Account Manager munkatársa.

A telepítők és az épületüzemeltetők számára kínált előnyök egyértelműek: egy előre konfigurált INAC beléptetőrendszer telepítése és üzembe helyezése sok időt takarít meg az ügyfél számára az építkezésen, miközben fokozott funkcionális biztonságot is nyújt.

GDPR-nek megfelelő adatbiztonság

Az épületüzemeltetők számára fontos szempont volt, hogy a GEZE INAC beléptetőrendszer az EU általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően működjön. A rendszer az egyes vállalatok és intézmények adatvédelmi szabályaihoz is könnyedén hozzáigazítható. Végül is az adatbiztonság létfontosságú minden ágazatban. A MIFARE DESFire EV2 RFID kártyák, amelyek lehetővé teszik a felhasználók érintkezés nélküli azonosítását az épület belépési pontjain, a titkosított kommunikációnak köszönhetően további adatbiztonságot kínálnak.

Fedezze fel ipari megoldásainkat oktatási intézmények számára

Olyan megoldásokat szeretnénk kínálni ügyfeleinknek, amelyek pontosan saját igényeikhez igazodnak. Ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Slimdrive automata tolóajtó rendszerünk és GEZE INAC beléptető megoldásunk lehetővé teszi számunkra, hogy felhasználóbarát, költséghatékony megoldásokat nyújtsunk.

Christoph Keller, Key Account Manager, biztonsági technológiák, GEZE

GEZE megoldások személyre szabott biztonsági koncepciókhoz

A rheinhauseni általános iskola bejáratának belső nézete, felszerelve a menekülési és mentési utak GEZE Slimdrive tolóajtó rendszerével, valamint a GEZE INAC beléptető rendszerrel.

Biztonságos, higiénikus megoldás: a menekülési és mentési útvonalakra szánt GEZE Slimdrive tolóajtó rendszer automatikusan nyílik és záródik, elkerülve a fizikai érintkezést. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Gondoskodhat róla, hogy az ajtók csak azok számára nyíljanak ki, akiknek kell. A belépésvezérléssel megbízhatóan megtagadható a nemkívánatos vendégek belépése, és csak az arra jogosult személyek számára engedélyezett az áthaladás. A GEZE kínálatában megtalálja az Ön igényeinek megfelelő beléptetőrendszert.

Tudjon meg többet az épületbiztonságról

Belépésvezérlő termékismertető letöltése (PDF | 458 KB)

Kényelmes, biztonságos és higiénikus: az új iskolai bejárat GEZE tolóajtó rendszerrel

Fontos, hogy a tanulók, az oktató személyzet és a látogatók kényelmesen át tudjanak haladni az iskolák bejárati ajtaján – és vészhelyzet esetén gyorsan és biztonságosan el tudják hagyni az épületet.

A rheinhauseni általános iskola új épületének bejáratához az eredeti terv egy forgóajtó felszerelése volt. GEZE tervezési tanácsadóink azt ajánlották, hogy az ügyfél válasszon egy automatikus tolóajtót, amely a GEZE Slimdrive SL NT-FR tolóajtó rendszerrel rendelkezik a menekülési és mentési útvonalakhoz.

Az ajtószárny automatikusan oldalra nyílik, így a felhasználók számára mindkét irányból kényelmes a hozzáférés. Ez biztosítja, hogy a tanulóknak ne kelljen lengőajtóval küzdeniük, amikor belépnek vagy elhagyják az iskola épületét. A választott automata ajtó másik legfontosabb előnye, hogy teljesen automatikusan nyílik és csukódik – tehát fizikai érintkezés nélkül, ami kiküszöböli a kórokozók, baktériumok és vírusok átadásának egyik módszerét. Ez a kényelmes, biztonságos és higiénikus GEZE megoldás a tervezőket és az ügyfeleket is lenyűgözte.

Fedezze fel a GEZE egyéb megoldásait a bejáratokhoz (PDF | 396 KB)

Ismertük a GEZE beléptetőrendszereit és azok különböző alkalmazási lehetőségeit néhány más építési projektünkből. Ezt szem előtt tartva örültünk a GEZE projektmenedzserének azon javaslatának, hogy továbbra is alkalmazzuk a meglévő rendszereket a többi épületben, és hibrid technológiára támaszkodva integráljuk az új iskolaépületet a teljes biztonsági rendszerbe. Meggyőzött minket a kapott, előremutató szaktanácsadás. Az automatikus tolóajtó telepítéséről hozott döntésünk hamarosan megtérült, mivel a biztonság és a higiénia jelenleg egyre fontosabb szerepet tölt be az iskolákban.

Dr Jürgen Louis, polgármester

GEZE termékek a rheinhauseni általános iskolában

  • GEZE INAC beléptetőrendszer, amely DC800-DR ajtóvezérlőket, GCVR 800 UP olvasókat, MIFARE RFID kártyákat és tápegységet, valamint GEZE INAC szoftveralkalmazást (alkalmazást) tartalmaz a GEZE Cockpithez
  • Slimdrive SL NT-FR, a menekülési és mentési útvonalak lineáris tolóajtó rendszere
  • TS 5000 R felső szerelésű ajtócsukó tűz- és füstvédő ajtókhoz, elektromos nyitva tartó rögzítőszerkezettel és beépített füstkapcsoló vezérlő egységgel