Élvonalbeli beruházás: a GEZE új fejlesztési központja

A új, korszerű fejlesztési központ megnyitását tegnap ünnepelték, amin részt vett Dr Nicole Hoffmeister-Kraut, Baden-Württemberg gazdasági, munkaügyi és lakásépítési minisztere; Bernhard Schuler, Leonberg polgármestere és a GEZE vállalati vezetősége. A beruházás az ajtó-, ablak- és biztonságtechnika, valamint az épületautomatizálás specialistájának újabb kötelezettségvállalása a leonbergi székhellyel és a „készült Németországban” minőségi szabvánnyal szemben. Összesen 28,8 millió eurót fektettek itt be az elmúlt öt hónap alatt. További 15 millió eurót irányoznak elő az új GEZE akadémia számára.

Nincs helyhiány az „intelligens” épületekben

A teljes épülettechnika vezérlése az „okos épületben”. Fénykép: Jürgen Pollak a GEZE GmbH megbízásából

A teljes épülettechnika vezérlése az „okos épületben”. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

A négyszintes, teraszos építmény, amely összesen 2300 négyzetméter területet biztosít vizsgáló és validáló helyiségek, irodák, konferencia- és találkozóhelyek és alkotóterek számára, platformot biztosít a GEZE cégnek, ami által innovatív, hálózatba kötött rendszermegoldásokkal tudja bővíteni az „intelligens” épületek ajtóit és ablakait kiegészítő szolgáltatásainak portfólióját. Az új fejlesztési központ messzire tekint a jövőbe. A GEZE biztosítja az infrastruktúrát és az optimális munkafeltételeket, hogy tovább bővíthesse innovációs képességeit, és kiváló minőségű rendszermegoldásokat kínálhasson a jövő „okos épületeiben” a teljes épülettechnika kezelésére.

A GEZE GmbH nem csupán modellcég Baden-Württemberg számára. Sokkal inkább olyan sikeres globális szervezet, amely nemzetközileg növekszik, és ezzel egyidejűleg célzott beruházásokkal erősíti gyökereit és üzemét Németországban. Ez is hangsúlyozza azt a jelentős hozzájárulást, amit a hagyományos családi vállalatok, mint például a GEZE ad a német gazdaság egészéhez.

Dr Nicole Hoffmeister-Kraut, Baden-Württemberg gazdasági, munkaügyi és lakásépítési minisztere

Kivételesen okos: az új fejlesztési központ maga is egy „okos épület”

Egyértelmű, hogy az új fejlesztési központ maga is egy „okos épület”. Az összes terület egy intelligens hálózatba van kötve, és integrálva van az épületirányítási rendszerbe. A fűtés, szellőztetés, világítás, árnyékolás, ajtók és ablakok optimálisan kommunikálnak és működnek együtt. Természetesen az ajtókon és ablakokon az összes automatizálási és biztonsági funkció GEZE termékekkel valósult meg, beleértve a teljes füst- és hőelvezető rendszert. Ennek eredményeként az új fejlesztési épület nem csupán laborként fog szolgálni, hanem „vizsgáló- és tanulóközpontként” is. A megszerzett ismereteket arra használjuk, hogy továbbfejlesszük a GEZE termékek „intelligenciáját”, és világszerte optimális megoldásokat kínáljunk a vevőknek.

„Büszkék vagyunk új, innovatív épületünkre, amely teljesen új lehetőségeket fog megnyitni a fejlesztési osztályunk számára. Célunk az, hogy vevőink és partnereink számára világszerte kiváló minőségű termékeket és hálózati megoldásokat kínáljuk, amelyek tökéletesen igazodnak az igényeikhez.

Brigitte Vöster-Alber, a GEZE GmbH igazgatója

További beruházás a természetvédelembe: a GEZE segíti a méhek kihalásának megakadályozását

Az új élőhely védelmet nyújt a rovaroknak és a növényfajoknak. Fénykép: GEZE GmbH

Az új élőhely védelmet nyújt a rovaroknak és a növényfajoknak.

Amellett, hogy innovatív projektekbe és új építkezésekbe fektet, a GEZE GmbH jelentős támogatást is nyújt a környezetvédelem és a fenntarthatóság számára. Egy teljes élőhelyet intergráltak újonnan az épület külső terébe. A létesítmény új élőhelyet biztosít a kihalással fenyegetett méhek, rovarok és növények számára. A hely lelkét méh- és rovarhotelek, valamint szokatlan fák és cserjék alkotják, amelyek tökéletes ökoszisztémát hoznak létre. Az elképzelés a GEZE képzési műhelyéből származik. Ez volt az a hely, ahol néhány évvel ezelőtt megterveztek és elkészítettek az első rovarhotelt karácsonyi ajándék gyanánt Brigitte Vöster-Alber, a GEZE vezérigazgatója számára. Az alap elképzelés most kiegészült, és a szakmunkás tanulók és a leonbergi székhelyű cég segítségével emberek és állatok számára „helyi rekreációs területet” alakítottak ki. Mint olyan, a GEZE tevékeny szerepet játszik a méhek kihalásának és a kapcsolódó következmények veszélyének megakadályozására tett intézkedésekben. Egy sétautat és egy új tavacskát is kialakítottak, ahol az összes alkalmazott élvezheti a friss levegőt a pihentető szünetekben.

„A fenntarthatóság és a környezetvédelem mindig is fontos volt a GEZE számára, mind a gyártásban, mind pedig mindennapi dolgozó életünk valamennyi területén. Az újonnan kialakított külső térnek köszönhetően örömmel ragadjuk meg a lehetőséget, hogy tovább segítsük a környezetvédelmet, és új élőhelyet hozzunk létre a kihalással veszélyeztetett méhek számára” – mondta Brigitte Vöster-Alber.