GEZE RSZ 7 füstjelző központ: biztonságos tűzvédelem, még kihívást jelentő beépítési körülmények között is

Az új RSZ 7 füstjelző központtal a GEZE tovább javította a füstre és tűzre vonatkozó, kipróbált korai figyelmeztető technológiája hatékonyságát és megbízhatóságát: az új, kitolható funkció teljes körű funkcionalitást tesz lehetővé, még kedvezőtlen telepítési helyzetben is az ajtó kiváltóban. A füstkamra elég messzire meghosszabbítható ahhoz, hogy akár a 30 mm-es kinyúlásokat is áthidalja. Az RSZ 7 füstjelző központ minden GEZE rögzítőszerkezet esetében használható.

Hatékony füstjelző központ kihívást jelentő beépítési körülmények között

Az RSZ 7 észrevétlenül olvad a környezetébe 30 mm-es összmagasságával és jellegzetes GEZE kialakításával.

Az RSZ 7 észrevétlenül olvad a környezetébe 30 mm-es összmagasságával és jellegzetes GEZE kialakításával. © GEZE GmbH

A rögzítőrendszerekben a füstjelző központoknak mindig hibamentesen kell működniük, hogy az ajtókat megbízható módon lehessen csukni tűz esetén. A beépítési feltételek nem mindig ideálisak ehhez, különösen akkor, ha új tűzvédelmi előírásokat kell bevezetni a meglévő épületekben. Az intelligens, új, kitolható funkcióval rendelkező RSZ 7 füstjelző központjával a GEZE bebizonyítja, hogy ez márpedig lehetséges. A rugalmas, állítható rögzítőrendszer EN 14637 tanúsítvánnyal és Z-6.500-2308 szabványnak megfelelő általános típusengedéllyel rendelkezik. Az RSZ 7 a GEZE rögzítőszerkezetek minden típusával kompatibilis, még az ajtómozgatókkal is. A készülék észrevétlenül olvad a környezetébe 30 mm-es összmagasságával és jellegzetes GEZE kialakításával. A 230 V-os áramellátáshoz csatlakozik, és 24 V-os egyenáramú feszültséget biztosít megbízható módon a csatlakoztatott GEZE rögzítőszerkezetek számára. A beépítés további vezetékes és vezeték nélküli mennyezeti füstjelzővel és kézi aktiváló nyomógombbal bővíthető.

Vészhelyzet esetén biztonságosan zárja be a tűzvédelmi ajtókat

Az új füstjelző központ kitolható GEZE funkcióval rendelkezik.

Az új füstjelző központ kitolható GEZE funkcióval rendelkezik. © GEZE GmbH

Az RSZ 7 füstjelző központot a mozgó szárny fölötti merőleges falra kell szerelni. Füst vagy tűz észlelésekor az érzékelők riasztanak, és a rögzítőszerkezetek (például a vezetősínre szerelt rögzítőszerkezetek vagy ajtótartó mágnes) feszültségellátása megszakad: az ajtók azonnal bezárulnak.

Szükség esetén két további mennyezeti jelző is csatlakoztatható. Az integrált füstkapcsoló automatikusan a riasztási küszöbértékhez van igazítva: ez ellensúlyozza a füstkamra könnyű szennyeződését és növeli a vezérlőegység élettartamát. A füstkapcsoló aktuális állapotát vizuális jel jelzi.

Tekintse meg az RSZ 7 funkcióit bemutató videónkat