GEZE a BAU 2019 vásáron: megoldás hozzáadott értékkel - az élhető épületekért

Célunk, hogy az épület életciklusának minden fázisában támogassuk az ügyfeleket és a partnereket. Jöjjön el, és látogasson meg bennünket a müncheni BAU szakmai vásáron, a B1 csarnokban az 538-539 standon, 2019. január 14. és 19. között. Szeretnénk Önnel együtt kitalálni, hogy mi lenne a legjobb megoldás az Ön épülete számára. Mert a sikeres projekt mindig a megfelelő párbeszéddel kezdődik. Tapasztalja meg a GEZE Cockpit okos épületautomatizálási rendszert az élhető épületek érdekében.

Automatikus megoldások, amelyek nyitott és intelligens módon kommunikálnak

A BAU 2019 vásárán a GEZE megoldásait is bemutatják – a vásár fő témáival összhangban – az intelligens módon hálózatba kötött rendszerek hátterében. A BACnet és a KNX nyílt kommunikációs protokoll segítségével kommunikálnak. Az interfészmodulokkal és automata termékekkel együtt a GEZE Cockpit épületautomatizálási rendszer lesz ismét a stand egyik érdekessége. Folyamatosan fejlesztjük, és a legújabb szoftververzió új, intuitívabb felhasználói felülettel és további funkciókkal, például riasztás beállításokkal rendelkezik.

A megbízható ECdrive tolóajtó megoldás új fejlesztése egy másik érdekesség. A meghajtó és az újonnan fejlesztett, hőszigetelt profil kombinációja jobb futási jellemzőt és könnyebb beszerelést kínál. Ráadásul az ajtómozgató burkolatának csökkentett magassága és a finomkeretes profil biztosítja, hogy a kialakítás diszkrét és tetszetős legyen. A GEZE az integrált motorzár-vezérlő egységgel ellátott automata motorzárak új generációját is be fogja mutatni.

Biztonságos, kényelmes, inspiráló: új fejlesztések az ajtó- és ablaktechnikában

Az ablaktechnikában egy új interfészmodul teszi lehetővé, hogy intelligens módon érzékelők védjék az automata ablakokat. A GEZE IQ windowdrive sorozat összes motorjával kombinálható. A GEZE standján látható lesz egy új kompakt központ is, amely különösen a gyors és könnyű beszerelést segíti. 

Az ajtótechnika szektor részéről is megjelennek új fejlesztések a BAU vásáron: az állítható magasságú, kitolható funkcióval ellátott új füstjelző központ biztosítja, hogy a füstbemenetek könnyen elhelyezhetők legyenek a nehéz kiváltó elhelyezkedésekben. Bemutatják még az új TS 5000 SoftClose felső szerelésű ajtócsukót is: a követelményektől függően beállítható végzárás, vagy az ajtószárny az utolsó nyitási szögig lelassítható. Ugyanakkor az ajtó biztonságosan húzható be ugyanakkora teljesítménnyel, akár nehéz környezeti feltételek mellett is.

Ezzel a néhány komponenssel innovatív megoldás lehetséges. Fényképek: Jürgen Pollak a GEZE GmbH megbízásából

Az új FA GC 170 rádiós bővítéssel ellátott rögzítőrendszer program még diszkrétebb és biztonságosabb: ennek eredményeként a kábelcsatlakozások most az üdvözölt rádiós megoldással pótolhatók, akár átalakítási projekteknél is. Kettős győztes: a GEZE rádiós bővítés elismerést kapott az ICONIC AWARDS 2018 eseményen: Innovatív Építészet és Német Tervezési Díj 2019. Emellett a kézi tolófalrendszerek (MSW) új automata reteszelési koncepciója még biztonságosabbá és könnyebbé teszi a használatot például magas színvonalú bolti kialakításnál.

Az új ajtócsillapító

A GEZE új ActiveStop változata minden ajtóhoz jól illik, a megjelenése tökéletes. Fénykép: GEZE GmbH

Egy másik érdekesség a tokra szerelt GEZE ActiveStop ajtócsillapító új változatának bemutatása, beleértve az élő szerelést a GEZE standon. A rendszer a szobaajtók vezérelt, csillapított nyitását és csukását biztosítja, és ennek eredményeként teljesen újfajta kényelmet kínál. A tokra szerelt változat egyszerűen illeszthető a helyére, majd távolítható el később.

Nemzetközi és szolgáltatási megoldások: a vevők kívánságainak megfelelő megoldások

Nemzetközi szinten működő cégként, amelynek Németországban, Szerbiában, Kínában és az Ibériai-félszigeten vannak gyártóhelyei, a GEZE országspecifikus megoldásokat kínál. A GEZE Powerturn ajtómozgató rendszer padló alatti működtetőként is elérhető, amely kifejezetten a brit piac számára kell kifejlesztve. A teljes ajtóautomatizálás gyakorlatilag láthatatlan módon van beépítve a padlóba és a falba. Legfeljebb 125 kg súlyú és 1250 mm szélességű ajtók mozgathatók vele. A padló alatti változat különösen a rendkívül magas esztétikai igényeket támasztó környezetekhez alkalmas, vagy üvegajtókkal használható. 

Az elektromos ajtónyitó, amely kifejezetten a skandináv piac igényeihez lett kifejlesztve, szintén szerepel a kiállításon, csakúgy, mint a GEZE kínai gyártóhelyén az ázsiai piac számára gyártott termékek: a kiállított tárgyak között füst- és hőelvezetés (RWA), padlócsukók és tolóajtó mozgatók területéről tekinthetők meg megoldások. 

A GEZE által kínált széles körű, a tervezéstől az eladási utáni szolgáltatásokig terjedő szolgáltatások bemutatása teszi teljessé a BAU 2019 szakmai vásárt. A GEZE a BIM objektumokkal végzett korai tervezési szakaszoktól az egyedi szolgáltatási csomagokon és képzési kurzusokon keresztül a karbantartási szolgáltatásokig a GEZE a projektben érintett összes ügyfelet és partnert hálózatba köti know-how-ja révén az épület teljes életciklusa alatt.