A GEZE hosszú ideje tevékenykedő ügyvezető igazgatóját ünnepelte: Brigitte Vöster-Alber 80 éves

Brigitte Vöster-Alber 52 éven keresztül állt a GEZE, az ajtó-, ablak- és biztonságtechnikai specialista cég élén ügyvezető társasági tagként. Ő irányította az öt generációs családi vállalat szerencséjét , és vízióval és fáradhatatlan elkötelezettséggel a jelenlegi méretéhez vezette. Vöster-Alber asszony 2021 óta tagja a GEZE felügyelőbizottságának. Brigitte Vöster-Alber március 23-án ünnepelte 80. születésnapját.

Amikor Brigitte Vöster-Alber 1968-ban átvette a családi vállalatot nagyapjától, Reinhold Vöstertől, fiatal nőként a kevés kivétel közé számított a németországi ügyvezető igazgatók és cégvezetők között. Négy gyermek édesanyjaként és aktív vállalkozóként sokáig az is maradt. Brigitte Vöster-Alber a szó kettős értelmében egy családi vállalat tagjaként mesél az életéről: „Tudtam, mivel jár, ha elnyerem egy családi vállalkozás egyedüli elnöki tisztségét. Meg kellett vetnem a lábam, és érvényesülnöm kellett egy férfias területen. Minden év önmagában is izgalmas volt, és minden év végén azt gondoltam, hogy ez volt a legizgalmasabb. Még a GEZE felügyelőbizottságának tagjaként is kevés dolog változott számomra.”

Tudtam, mit jelent, ha egy családi vállalkozás egyedüli elnöki tisztét kapom. Meg kellett vetnem a lábam, és érvényesülnöm kellett egy férfias területen. Minden év önmagában is izgalmas volt, és minden év végén azt gondoltam, hogy ez volt a legizgalmasabb. Még a GEZE felügyelőbizottságának tagjaként is kevés dolog változott számomra.

Brigitte Vöster-Alber, a GEZE GmbH felügyelőbizottságának tagja
GFS Juni 2022

Brigitte Vöster-Alber március 23-án ünnepelte 80. születésnapját. © Sebastian Berger / GEZE GmbH

Vöster-Alber asszony a családi vállalattal kapcsolatban viselt közel 50 éves felelőssége során a GEZE-t országos és nemzetközi szinten egyaránt sikeres vállalattá fejlesztette. Férje, Hermann Alber szintén mellette dolgozott, a vállalkozás műszaki oldalán. Ezen idő során a vállalat manuális ajtó- és ablakmegoldások gyártójából a hálózatba kötött épületrendszerek szolgáltatójává vált. A 37 leányvállalat, a több mint 3000 alkalmazott világszerte és a számtalan kitüntetés, mint például a Baden-Württemberg tartományi érdemrend és a Német Szövetségi Köztársaság érdemrendje, valamint a Handelsblatt Hall of Fame-be való felvétel önmagáért beszél.

Brigitte Vöster-Alber mindossze három évvel ezelőtt vonult vissza a vállalat vezetésétől, és adta át a gyeplőt a következő generációnak. A felügyelőbizottság tagjaként továbbra is stratégiai tanácsadóként támogatja a vállalatot. „Mindig igyekszem nagyon előretekintően gondolkodni. A tapasztalat kincs, de bizonyos döntések meghozatalában akadályozhat is. Próbálok nem túlságosan a múltra koncentrálni” – mondja Vöster-Alber, aki így is él.

Mindig igyekszem nagyon előretekintően gondolkodni. A tapasztalat kincs, de bizonyos döntések meghozatalában akadályozhat is. Próbálok nem túlságosan a múltra koncentrálni.

Brigitte Vöster-Alber, a GEZE GmbH felügyelőbizottságának tagja