A GEZE a BAU 2023 vásáron: fenntartható, digitális, okos

Április 17-e és 22-e között rendezik meg Münchenben a BAU 2023 vásárt, a világ vezető épülettervezési, építőanyag és épületrendszer szakkiállítását. A modern ajtó-, ablak- és biztonságtechnika specialistájaként a GEZE innovatív termékeket, rendszermegoldásokat és szolgáltatásokat mutat be, és az építészek, tervezők, üzemeltetők és szerelők tapasztalt, kompetens partnereként pozicionálja magát. A B1 csarnokban, az 538-539-es standon található az az 500 négyzetméteres kiállítási stand, amelynek mottója a következő: „Az élhető épület: fenntartható, digitális, okos”.

Nagy örömünkre szolgál, hogy négy év kihagyás után az építőipar ezen fontos rendezvénye végre ismét élőben és személyesen valósul meg. A BAU számunkra nem csak azt teszi lehetővé, hogy innovációinkat mások is megtapasztalhassák. Kiváló lehetőség arra is, hogy személyes kapcsolatot alakítsunk ki megrendelőinkkel és partnereinkkel, hogy elbeszélgessünk a trendekről és a fejlesztésekről, és hogy közvetlenül tőlük halljuk, hogy mi érdekli őket, és mire van szükségük abból, amit mi adhatunk.

Tomislav Jagar, a GEZE termékstratégiai és értékesítési vezetője

Okos és fenntartható megoldások

A GEZE érdeklődésének központjában az élhető épületek fejlesztése áll. Az idei BAU-nak és főbb témáinak megfelelően a vállalat ezért a fenntartható építéshez szükséges okos és jövőbiztos megoldásokra fókuszál a vásári bemutatóján.

A myGEZE Control: Az okos épület következő generációjának hálózati megoldása

A myGEZE Control termékkatalógus

A myGEZE Control elnevezésű új hálózati megoldás integrálja épületirányításhoz tartozó ajtó-, ablak- és biztonságtechnikát. © GEZE GmbH

„A BAU-n a vásár egyik látványos attrakciója a myGEZE Control, a következő generáció hálózati megoldása lesz” – állítja Jörg Willmann, a termékmenedzsment és a nemzetközi partnerkezelés vezetője. A GEZE az új, moduláris platformmal az ajtó-, ablak- és biztonságtechnika az épületirányítás különféle területeit átfogó rendszerébe való integrálására fókuszál. Ehhez a rendszer a nyílt forráskódú standard BACnetet használja. Az épület automatizált folyamatai és a központi felügyelet így kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetik az épület használatát. Ráadásul az egész épület üzemeltetésének energiafelhasználása is optimalizálható. Az építészek, tervezők és rendszerintegrátorok a szolgáltatóktól és az alkalmazott épületirányítási terméktől teljesen függetlenül használhatják a szabványosított BACnet lehetőségeit. A myGEZE Control integrálható a gyártófüggetlen épületirányítási, veszélykezelési és CAFM-rendszerekkel. A myGEZE Visu opcionális szoftverrel együttesen a GEZE termékrendszerek önálló megjelenítési megoldásai is lehetővé válnak.

Az új hálózati megoldáson kívül a GEZE további, kiváló minőségű és modern megjelenésű termékújdonságokat is bemutat:

  • Revo.PRIME: Az alacsony keresztmagasságú és keskeny profilú automatikus forgóajtó rendszer úttörő technológiát alkalmaz a jobb fenntarthatóság érdekében.
  • F 1200+: Az ablakmozgató motor többek között nagy, nehéz, akár 200 kilogramm szárnysúlyú bukó-nyíló, ill. bukó ablakok mozgatására képes. Az erős, mégis nagyon halk motor az IQ box KNX segítségével egyszerűen integrálható az automatizált vezérlési koncepcióba.
  • TS 5000 SoftClose: A bestseller GEZE TS 5000 ezen változatát mindenütt használják, ahol az ajtónak lehetőleg nagy biztonsággal, mégis a lehető leghalkabban kell záródnia. Az új ajtócsukó rendkívül gyorsan és egyszerűen felszerelhető.

Felelős, fenntartható tevékenységi formák a biztonságos jövő érdekében

A GEZE-nél a fenntarthatóság a vállalati kultúra szerves része; gondolkodásunk és üzletmenetünk is ezen alapul. „A fenntarthatóság nálunk három pillérre épül: regionális felelősség, klíma és környezet, valamint a fenntarthatóság a termék teljes életciklusában. Termékeink nemcsak a fenntartható, élhető épületek kialakításához járulnak hozzá, de a természeti erőforrások felelős felhasználása is fontos szempont. Magát a kiállítási standot is a lehető legfenntarthatóbbra terveztük: Újrafelhasználható rendszerelemeket alkalmazunk, valamint újrahasznosítható és tanúsított anyagokat használunk. Ahol csak lehet, bérelt berendezéseket használunk” – hangsúlyozza Angela Staiber, a marketing és adatkezelés vezetője.


A GEZE április 17-e és 22-e között a müncheni vásár B1 csarnokában, az 538-539-es standon lesz megtalálható.