GEZE Insights

#GEZEhack – egyedi mestermunka GEZE Slimchain meghajtással

A GEZE automata ablak- és ajtómeghajtások nem csak szállodákban és kórházakban nyújtanak lenyűgöző hatást nagy projekteknél, hanem egyedi megoldásként is. Jonas Wessler „mestermunkája” éppen azt mutatja, hogy milyen sokoldalúak lehetnek termékeink DIY projektekben.

Mesteri: komód hangszóróval és csúcstechnológiás eszközökkel

Jonas Wessler ácsmesterként oktat. A szaktudás átadása az oktatás fontos részét képezi. A zenét és technikát kedvelő Jonas Wessler gyorsan megértette: szaktudásának zenével kell párosulnia – még pedig innovatív technikai meglepetés útján.

  • A cél: saját tervezésű komód beépített zenerendszerrel.
  • Az az okos benne, hogy a hangszóró szükség szerint kiemelhető mobiltelefonos intelligens rádiós távirányítóval.
  • A kihívás abban áll, hogy a hangszórónak és az emelőmotornak lenyűgözően karcsú dizájnt és intelligens felhasználói kényelmet kell kínálnia.
  • A megoldás: a Bose Soundbar 300 a Slimchain lánchajtással és a Somfy Smart Home alkalmazással együtt.

A cél megvalósítása – az első tervrajztól a teljes műszaki megvalósításig

A tálaló – a hangfal szinte mindent láthatatlan módon rejt el belül.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

A Slimchange láncos motornak köszönhetően a hangszóró kiemelkedik a komódból.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Jonas Wessler elmagyarázza, hogyan valósult meg mozgó elektromos zenerendszere, amelyet a saját tervezésű komódba épített be.

„Amikor elkészültek az első tervrajzok a komódomról, vettem egy Bose Soundbar 300 hangszórót, mivel annak karcsú kialakítása jól illett az általános koncepciómba. Mivel a helyigény minimális volt, egy kicsi és diszkrét motort kellett keresnem.”

A nehézség abban állt, hogy olyan hajtómotort kellett találni, ami karcsú kialakítású és csöndes üzemű. Itt jött jól Jonas Wessler szakmai háttérismerete:

„Harmadik generációs tagként egy olyan családi vállalkozásban, amely Németország-szerte forgalmazott bejárati ajtókat gyárt, és emellett regionális faipari üzemet működtet, nagyon jól ismerek több professzionális terméket. Ez volt az én előnyöm: vettem egy GEZE Slimchain láncos motort, ami általában ablaknyitásra szolgál, és amit könnyen lehetett a karcsú kialakításának köszönhetően be lehetett építeni a zeneszekrényembe. Több próbálkozás és átgondolás után pontosan úgy tudtam elektromosan mozgatni a hangszórót a motorral, ahogyan azt elképzeltem.”

Az intelligens GEZE Slimchain ablakmozgató motor használatának ötlete egy másik előnyt kínált a DIY projekt számára:

Ezután azzal a problémával találtam szembe magam, hogyan tudom szabályozni úgy a motort, hogy a hangszórót mobiltelefonnal lehessen lesüllyeszteni és kiemelni. Ezért választottam a Somfy Smart Home vezérlőt. Ezzel tudom használni a Somfy alkalmazást, ami egyébként általában redőnyöket vezérel, ezúttal a GEZE Slimchain motor vezérlésére.

Jonas Weßler

Az eredmény lenyűgöző: leeresztésekor a hangszóró láthatatlan, ezért igazi kuriózum, amikor a hangszóró kiemelkedik a GEZE meghajtással és a Somfy alkalmazással.

„Még ma is lenyűgözőnek találom ezt a megoldást, mivel most már a mobilommal tudom kiemelni a hangszórót a komódból, ezután pedig a Bluetoothon keresztül csatlakozom a hangszóróra, mielőtt lejátszom a kívánt zenét.”

Lenyűgöző megoldás intelligens felhasználói kényelemmel

Ez az intelligens megoldás nem csak Jonas Wesslert és oktatóit nyűgözte le: 2018. november 10-én lehetőséget kapott arra, hogy széles közönség számára mutassa be zeneszekrényét Koblenzben, a „Nacht der Technik” technológiai bemutatón. Julia Klöckner szövetségi miniszter, a szakmai vásár látogatója szintén imádta a megoldást.

Ezért a következő kérdést kell feltennünk: vannak még olyan GEZE vevők, akik innovatív módon használnak GEZE rendszereket DIY projektekhez? Ha Ön is ilyen, vagy ismer ilyen embert, kérjük, keressen meg bennünket! Örömmel várjuk, hogy megossza velünk #GEZEhacks információit!

A GEZE egyedi megoldásai

Innovatív megoldást keres egy adott projekthez? Kérje szakértőink tanácsát: egyedi megoldást találhat saját projektjéhez. Például az automata GEZE nyílóajtó-mozgató nem csak szállodák számára kínál kényelmet: használható kandallóajtón, ami a tűzifa adagolását sokkal kényelmesebbé teszi. Jól hangzik? Tudjon meg többet a GEZE egyedi nyílóajtó megoldásáról.

Tudjon meg többet a GEZE egyedi nyílóajtó megoldásról