A Ferrari World Abu Dhabi madártávlatból
A GEZE Slimdrive EMD-F forgóajtó hajtás biztonságról és bejárhatósági kényelemről gondoskodik a Ferrari World Abu Dhabiban

A GEZE akadálymentes bejárási kényelmet biztosít

Az Egyesült Arab Emírségek híres lélegzetelállító épületeiről – nem utolsósorban a világ legnagyobb felhőkarcolójáról, a 828 méter magas Burj Khalifáról. 2010 végén egy másik monumentális épület készült el: a Ferrari World Abu Dhabi. Az Abu Dhabi Citytől keletre és a repülőtér közelében fekvő 2.500 hektár területű Yas Island sziget újjáépítésének keretében megalkotott különlegességként a vidámpark a világ összes részéről magához vonzza a látogatókat. A Ferrari World Abu Dhabi az első Ferrari témapark és ezenkívül a világ legnagyobb fedett témaparkja. A Ferrarival kapcsolatos több mint húsz élményvasútjával és attrakciójával a park összeköti a Ferrari designját a technológiával és interaktív élményekkel kelti életre a Ferrari történetét.

A témaparknak helyet adó, építészeti szempontból rendkívüli épületet a Benoy Architects iroda tervezte. A Ferrari GT klasszikus oldalsó profilja által ihletett Benoy építészirodának az volt az ötlete, hogy olyan épületet tervezzen, mely tükrözi a Ferrari sportkocsi íves vonalvezetését. Így született meg a hosszanti, hullámos tetejével ez a környezetbe olvadó épület, melyre egy óriási Ferrari-piros lapos tető feszül. A Ferrari World Abu Dhabi tetőszerkezete 200.000 m2 alapterületű és több mint 700 m átmérőjű. A tetőt díszítő 65 méteres Ferrari logó a világ eddigi legnagyobb Ferrari jele. A Ferrari World Abu Dhabi összterülete 86.000 m2, mely hét, hosszában egymás mellé terített futballpályának felel meg.           

Akadálymentes bejárási kényelem

Az akadálymentesség ma egyre inkább szabványnak számít a középületekben. „70 mm designú“ GEZE Slimdrive EMD-F meghajtású filigrán automatikus forgóajtó gondoskodik az akadálymentes bejárási kényelemről, hogy a gyerekek és a „felpakolt“ vagy mozgásukban korlátozott látogatók is a lehető legkényelmesebben jussanak be a Ferrari World Abu Dhabi világába. A Slimdrive EMD meghajtásokat kifejezetten forgóajtók átjárásához fejlesztették ki, ha a kézi nyitás körülményes, vagy fáradságos lenne, vagy éppen nagyon kevés erőkifejtéssel szeretnék megoldani. Csupán 70 mm-es beszerelési magasságának és csúszósínes technikájának köszönhetően a Slimdrive EMD meghajtások különösen vékony ajtóprofiloknál és szűkös helyviszonyoknál nagy segítség. Visszafogottan illeszkednek be a Ferrari World rendkívüli homlokzati kialakításába. Az ajtó a vezérlés után mozgásérzékelővel vagy gombbal automatikusan nyílik. A be- és kikapcsolható „Push&Go“ funkció az ajtószárny rövid megérintésével teszi lehetővé az ajtó meghajtásának irányítását. A „szervó üzemmód“ ezenkívül megkönnyíti a témapark látogatóinak a kézi kinyitást. A nyitómotor segít abban, hogy az ajtó mindkét irányból kényelmesen és csekély erőkifejtéssel használható. A Slimdrive EMD forgórendszerek nagyfokú biztonságot szavatolnak és a DIN 18650 szerint lettek bevizsgálva. Ezenkívül az EMD-F változat füst- és tűzvédelmi ajtókhoz is engedélyezve van.

A Ferrari World Abu Dhabiban összesen 42 Slimdrive EMD-F meghajtás került beépítésre. A bejárati ajtókon kívül az attrakciók kijáratait is a meghajtásokkal szerelték fel és így a száguldó élmények közben is akadálymentességről gondoskodnak.