GEZE - GEZE TSA 325 revolving doors, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 325
GEZE - Slimdrive SD-Servo drive, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
Slimdrive SD-Servo
GEZE - GEZE IGG, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
GEZE IGG
GEZE - TSA 160 Invers, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 160 Invers

A GEZE teliüveg rendszerei szabad bepillantást engednek

A GEZE teliüveg rendszerei szabad bepillantást engednek

A Mercedes-Benz új világhoz illeszkedve a Mercedes-Benz múzeum egy szokatlan utazásra hív - a vállalat és az autózás történelmének megismerésére.

A múzeum épületének figyelemre méltó építészeti alapszerkezete hasonlít egy háromlevelű lóherére. Középen íves alakban így egy háromszög alakú átrium alakult ki, a kiállító helyiségek ekörül helyezkednek el. A hatalmas dupla csavarvonal két körvonalba fonódik a különböző szintek között, összesen 16.500 m² kiállító területtel. A látogatók körsétája nem a földszinten kezdődik, hanem liftek viszik őket a múzeum legmagsabb pontjára és onnan sétálnak le a csavarvonal mentén. A séta során a kiállítás követi az autók életpályályát. Így a látogató fentről lefelé haladva kronológiai sorrendben élheti át a márka és a Mercédesz mítosz fejlődését.

A GEZE TSA 325 forgóajtók a GEZE teliüveg rendszerei a látogató számára már a múzeumba való belépéskor biztosítja nagyszabású előcsarnok és kiállító tér belátását. A forgóajtók maguktól természetesen illeszkednek az üveghomlokzatba és különösen jól harmonizálnak a múzeum építészeti stílusával. Az IGG integrált teliüveg rendszer egybe van építve nyílóajtókkal is.

A Mercedes-Benz Múzeumot a Német Szövetségi Köztársaság Arany Dizájn Díjával tűntették ki.