GEZE - automatische Schiebetür Slimdrive SL bei John-Radcliffe Childrens Hospital, Oxford
Slimdrive SL
TS 4000
TS 4000

Kellemes légkör a kis betegek számára

Építésziroda: Parry Bowen

Egy gyermekkórház megtervezése során a szükséges kórház-funkciónak a kellemes közérzetű környezettel való összekapcsolása áll az előtérben. A GEZE Nagy-Britanniában is az ajtó-, ablak- és biztonságtechnikai rendszerek vezető forgalmazói közé tartozik. Az Oxford-i John-Radcliffe gyermekkórházban a GEZE Ltd. UK megtalálta a kis betegek számára az ajtók ideális megoldását a barátságos, bejárat megteremtéséhez.

A John-Radcliffe gyermekkórház a kórháztervezés legújabb szabványai szerint épült meg. A főbejárat ékkövét a kétszárnyú, automata tolóajtó alkotja az erőteljes GEZE Slimdrive SL meghajtással. Kompakt formatervezésével és alacsony, csupán 7 cm-es szerkezetmagasságával a Slimdrive SL automatika alig látható. Az automatika egyidejűleg teljesíti a funkcionális és megjelenési követelményeket, mert feltűnésmentesen és elegánsan illeszkedik a kórház modern homlokzatába. Robusztus és nagyteljesítményű, így könnyűszerrel megfelel a nagy betegforgalomnak és a napi több ezer nyitási ciklusnak.

A GEZE termékek a kórház komplexum teljes területén megtalálhatóak, többek között a TSA 160 automata nyílóajtó rendszer és a TS 4000 felső szerelésű karos ajtócsukó. A TSA sorozat ajtómeghajtásai különösen alkalmasak olyan területeken történő felhasználáshoz, ahol különösen fontos az ajtókon való áthaladáskor nyújtott segítség és kényelem. A nyílóajtókat egy elektromágneses reteszelő rendszerrel szereltük fel, amely a kórház kritikus területeit, mint pl. a műtőket és az intenzív osztályokat, megbízhatóan lezárja. A biztonsági előnyök mellett a TSA meghajtássorozat különösen alkalmas a kórház sűrűn látogatott részeihez történő beépítésre, mert elengedhetetlül fontos előnyöket egyesít: Az ajtószárny nyitása a legcsekélyebb erőráfordítással is lehetséges és így a gyengébb személyeknek,  mindenekelőtt gyermekeknek, kényelmes átjárást biztosít. Ezen felül a TSA automatikák megkönnyítik az ápolók részére a betegek szállítását is.

„A John-Radcliffe Gyermekkórház igényes megépítéséhez olyan biztonságos és hosszú élettartamú termékekre van szükség, melyek nem csak szakadatlan használat mellett állnak helyt, hanem tökéletesen illeszkednek az épület megjelenésébe is. Ehhez a Slimdrive SL volt a legmegfelelőbb megoldás. A TSA terméksorozat nyílóajtó automatikái elengedhetetlenek a kórházakban, mivel lehetővé teszik az egyszerű és kis erő ráfordítási történő átjárást és így az épület egész területén biztosítják a gyors közlekedést – ez elengedhetetlen feltétel, amely a kórházakban életet menthet,“ mondja Jules Quested-Williams, a GEZE Ltd. UK értékesítési és marketing vezetője. Ezzel kapcsolatban Vickie Holcroft, a kórház projektvezetője a következőket nyilatkozta: "Nagyon elégedettek vagyunk a bejárati rész kialakításával. Illeszkedik ahhoz a környezethez, amely egy nagyon modern gyermekkórházban elvárható. Nem utolsósorban a kiváló minőségű kidolgozás is hozzájárul betegeket és a kórház dolgozóit körülvevő kellemes és barátságos környezethez.