GEZE - automatische Türantriebe bei Radiance of the Seas
Slimdrive SL
GEZE - Türschließer bei Radiance of the Seas
Slimdrive SL

GEZE a nyílt tengeren

A 90.090 tonnás "Radiance of the Seas" 2000. október 14-én hagyta el a fedett dokkot és 2001. január 20-án az Ems-en Eemshaven-be (Hollandia) hajózott. Csupa luxust találunk tíz emeleten. Az egyik legnagyobb látványosság a 10 emeletes üvegszerkezetű központi rész és az üveg liftek, melyekből zavartalan kilátás nyílik a vízre. A 293 méter hosszú hajótest 2100 utas és több mint 800 fős személyzet számára nyújt kellemes időtöltést.

Az innovatív óceánjáróhoz a GEZE GmbH automata ajtómeghajtásokat, pl. a TSA 160 automatikát szállított. A bejáratnál egyedi megoldást alakított ki és TS 3000 V valamint TS 5000 ajtócsukókat szállított. Így az „akadálytalan” hajókázásnak már semmi nem állhat útjába.

A Meyer hajógyár
A papenburgi Meyer hajógyár hosszú évek óta családi tulajdonban van. A vállalat több mint 200 éves történelmével ma a világ legmodernebb hajógyárai közé tartozik. 1987-ben avatták fel a világ egyik legnagyobb fedett dokkját, amelyben igényes személyszállító hajók készülnek. Papenburg-ban nagy hagyománya van a személyszállító hajók és kompok gyártásának. A nyolcvanas évek közepe óta a Meyer hajógyár olyan luxus óceánjárókat készít, mint a HOMERIC, CROWN ODYSSEY, HORIZON, ZENITH, ORANIA, CENTURY, MERCURY, SUPERSTAR LEO/VIRGO, valamint az AURORA és az olyan új tengerjárókat is, mint a RADIANCE és BRILLIANCE OF THE SEAS.