AIDAdiva
GEZE MSW
GEZE - VTM 300 tolóajtó
VTM 300

GEZE az AIDAdiva fedélzetén

2007. április 20-án a hamburgi kikötőben egy látványos fényjáték keretei között zajlott az egyedülálló luxushajó, az „AIDAdiva“ avatása. Ez az első abból a négy hajóból álló sorozatból, melyet az AIDA Cruises számára építenek. Az utasok kegyeit a legmodernebb technika és a kényelmes berendezések szolgálják. A kabinok nagy része külső kabin, sok közülük saját erkéllyel. A tengerjáró hajó hangulatát jól szemlélteti a hajó színpadi és szórakoztató elektronikája. Első útjára a az „AIDAdiva“ április 30-án indult Hamburgból Palma de Mallorca felé.

Ennek az óceánjáró óriásnak a GEZE széles termékpalettájának legkülönbözőbb ajtó- ablak és ajtóműködtető rendszereit szállította. A GEZE VTM 300 vagy a GEZE Slimdrive VTM tolóajtó automatikák, ideális megoldást kínálnak nagy közönségforgalomhoz és megkönnyítik az olyan ajtókon való áthaladást, ahol a kézi működtetés nagyon körülményes vagy nehézkes lenne. A különböző forgó- és teleszkópos tolóajtó rendszerek tökéletesen kiegészítik a fedélzet különleges építészeti kialakítását. Nem minden GEZE termék tűnik fel első pillantásra, hiszen a GEZE Boxer ajtócsukó, mely teljes egészében az ajtólapba van integrálva, és így a csúszósín is csak nyitott állapotban látható. 

A további rendszerek GEZE TS 2000, TS 4000, TS 5000 ajtócsukók vagy a TS 4000 Tandem. A GEZE innovatív technikájával találkoznak az utasok a kabinok, az éttermek, a bárok ajtóinak és ablakainak nyitásakor és csukásakor, valamint a fedélzeten tett séta esetén is.

Az AIDAdiva szórakoztató programkínálata is éppoly változatos és nagyszabású, minden más is a hajón. A 13. fedélzeten a hajó lehetőségek széles választékát kínálja a vendégek részére, többek között hét étteremmel, tizenegy bárral, egy fitnessz és wellnessz részleggel, valamint egy kaszinóval. Természetesen ezeken a területeken is GEZE termékek szolgálják a kényelmet.

A poolbárnál szintén GEZE termékeket alkalmaztak. Az ellipszis alakban elhelyezkedő, üvegtáblából álló manuális eltolható fal rendszer (MSW) körbefogja felső fedélzeten található DJ pultot. Így a teljes terület kézzel és nagy erőráfordítás nélkül teljesen elzárható, vagy akár tetszőleges szélességre tárható. A GEZE mérnökei a poolbár kialakításánál is bizonyíthatták tudásukat: Körben ragyogó függönyként kanyarognak a szörfdeszkára emlékeztető eltolható elemek. Ezek GEZE MSW vezetősínben mozgathatóak. A projekt különös szakértelmet követelt a vezetősínek és a korrózióvédelem területén.

Az AIDAdiva a világhírű AIDA Cruises tengerjáró hajó flottát bővíti egy újabb luxusóriással. Az elődeihez hasonlóan (AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura) az AIDAdiva is a papenburgi Mayer hajógyárban került vízre. Az 1795 óta működő, hatadik generáció által vezetett Meyer hajógyár nevével összeforrtak a kiváló minőségű termékek, a minőségi és mindenekelőtt luxus óceánjáró hajók építése trületén – ezért alkotnak kiváló párost a GEZE termékekkel, melyeknek ugyanilyen elvárásoknak kell megfelelniük.