Revo.PRIME a GEZE-től: Design-orientált, prémium kategóriás megoldás forgóajtókhoz

A GEZE cég, mint az ajtó-, ablak- és biztonság specialistája, a Revo.PRIME termékkel egy új, prémium kategóriás megoldást vezet be a piacra a forgóajtók területén. A terméket különösen csekély keresztmagasság és keskeny profilrendszerek jellemzik. A design-orientált építészek és építtetők ezáltal maximális átláthatóságot érnek el, és modern enteriőrt teremtenek a szállodák és irodaházak bejárati részén. A Revo.PRIME forgóajtó még kényelmesebb áthaladást biztosít még tökéletesebb forgás mellett, ráadásul az energiafogyasztást is csökkenti. 

Revo.PRIME: Maximális formatervezési igények – minimális keresztmagasság

A Revo.PRIME termékkel a GEZE egy új, design-orientált forgóajtó-megoldást vezet be a piacra.

A Revo.PRIME termékkel a GEZE egy új, design-orientált forgóajtó-megoldást vezet be a piacra. © GEZE GmbH

A forgóajtók számos előnnyel rendelkeznek a tolóajtókhoz képest: Nemcsak csökkentik a szennyeződésnek és zajnak való kitettséget, hanem jelentősen hozzájárulnak az energiamegtakarításhoz is. Az ajtórendszerek használatával a huzat szinte teljesen kiküszöbölhető. A Revo.PRIME termékkel a GEZE új, design-orientált forgóajtó megoldást kínál mindössze 75 mm-es keresztmagassággal. Az ajtó új födémszerkezete különösen szűk helyeken is lehetővé teszi a rendszer használatát. Az ajtószárnyon és az oldalelemeken található mindössze 60 mm-es profilok nagyon látványosak, és növelik az átláthatóságot.

A Red Dot Award és a German Design Award zsűrijét is lenyűgözte a Revo.PRIME formavilága. A két rangos versenyen a GEZE forgóajtója a „Product Design 2022“ kitüntetést és a „Kiváló terméktervezés – épület és elemek” (Excellent Product Design – Building and Elements) kategóriában a legjobb terméknek járó díjat kapta.

A Revo.PRIME csökkenti a szennyeződésnek és zajnak való kitettséget, és szinte teljesen kiküszöböli a huzatot.

A Revo.PRIME csökkenti a szennyeződésnek és zajnak való kitettséget, és szinte teljesen kiküszöböli a huzatot. © GEZE GmbH

Még kényelmesebb áthaladás a még tökéletesebb forgásnak köszönhetően 

A forgóajtók esetében különösen fontos az áthaladás: A GEZE Revo.PRIME forgóajtónál egy 1.000 Nm forgatónyomatékú kefe nélküli egyenáramú motor (BLDC) gondoskodik a kényelmes áthaladásról. A motor javítja az ajtó mozgásjellemzőit, ami pozitív hatással van az áthaladásra. Ráadásul az ajtórendszer átmérője akár a 3800 mm-t is elérheti, ami megfelel a mai építészeti követelményeknek.

Energiatakarékosság és elektromos biztonság

A Revo.PRIME forgóajtóval az üzemeltetők akár 30 százalékkal több energiát is megtakaríthatnak a korábbi modellekhez képest – ezt a motor csökkentett teljesítményfelvétele biztosítja. A szerelők pedig a fokozott elektromos biztonságot és az egyszerű vezetékezés előnyeit élvezhetik az ajtó szerelésekor. A GEZE Revo.PRIME rendkívül egyszerűen üzembe helyezhető a dugós csatlakozással vagy a plug and play segítségével. Ezen kívül az ajtó a meglévő épületirányítási rendszerre is csatlakoztatható.