GEZE a FENSTERBAU FRONTALE 2018 eseményen

Fűtés, világítás, szellőztetés és klímaszabályozó rendszerek: mindegyik nagyszerű és természetesen hasznos. Ugyanakkor az okos épületek valójában csak akkor igazán „okosak”, ha az ajtók és az ablakok szintén automaták, és integrálva vannak az épületrendszerbe. A 2018. március 21. és 24. között tartott Fensterbau Frontale szakmai vásáron a GEZE új és innovatív megoldásokat mutat be az ajtó-, ablak- és biztonságtechnika, valamint az épületautomatizálás területén a Nürnbergi Kiállítási Központ (NürnbergMesse) 2. csarnokában, a 2-424 standon.

Professzionális megoldások: intelligens megoldások ajtókra és ablakokra

Fensterbau 2018 logó

Fensterbau Frontale 2018

A szakmai vásár bemutatójának egyik érdekessége a GEZE Cockpit lesz: az új BACnet épületautomatizálási rendszer, amely okossá teszi az épületeket, és most már lehetővé teszi az automata ajtók és ablakok integrálását is egyetlen épületirányítási rendszerbe. Az okos épületekben az ágazatot átfogó hálózatba kötésnek köszönhetően a GEZE Cockpit új lehetőségeket kínál a kényelmes, biztonságos és energiatakarékos épületüzemeltetéshez. A rendszer egyedülálló előnye az automata GEZE termékek központi vizuális megjelenítése, üzemeltetése és felügyelete az ajtó-, ablak- és biztonságtechnika területén. A GEZE Cockpit használható független rendszerként, de akár fölérendelt épületirányítási technikába is integrálható, hogy nagyobb legyen a munka- és otthoni környezet kényelme, biztonsága és energiahatékonysága.

Itt találhatók további tájékoztató információk

A GEZE bemutatja a Powerturn nyílóajtó mozgató rendszer F/R-IS/TS változatát, az automata és manuális ajtószárnnyal ellátott egyedülálló és komplett multifunkcionális megoldást, amely a GEZE Cockpit hálózatába van kötve, és ezért központosan vezérelhető. A több díjat elnyerő, „erős” Powerturn meghajtást és a bevált GEZE ajtócsukó technológiát alkalmazó ajtórendszer ötvözi a távműködtetést és -felügyeletet az akadálymentes és biztonságos ajtókomforttal, menekülési út biztosításával, tűzvédelemmel és fokozott betörésgátlással. Az ajtómozgató burkolata – amely egyöntetűen nyúlik mindkét ajtószárny fölé – tökéletes látványt nyújt.

A GEZE új termékekkel rendelkezik az ajtócsukó technológia terén. A nagy véghelyzeti csukóerővel rendelkező új változat akkor is biztosítja az ajtók biztonságos csukását, ha korlátozott a hely vagy kedvezőtlen a környezet, pl. többemeletes autóparkoló zsiliprendszer területein. A csapódó ajtók elkerülhetők további ajtócsillapítók használata nélkül is. A GEZE rögzítőrendszereit új, vezeték nélküli komponens egészíti ki. Az új megoldás ideális mennyezeti tűzjelzők beszereléséhez.

A homlokzatok több feladatot láthatnak el!

Az automata, hálózatba kötött ablakoknak köszönhetően a homlokzatok igazodnak a klímához. Az ellenőrzött, természetes szellőzés érdekében a GEZE IQ windowdrive sorozat motorjaival ellátott homlokzati ablakokat mutat be. Az új generációs Slimchain 230 V láncos motorok különösen praktikusak. A beszerelés és az üzembe helyezés most még gyorsabb és könnyebb. Az IQ box KNX interfészmodul révén az ablakok közvetlen buszegységként csatlakoztathatók a KNX épületrendszerben, és „intelligens” módon felügyelhetők és kezelhetők.

Élő megoldások: az új GEZE ActiveStop ajtócsillapító

A GEZE bemutatja a GEZE ActiveStop ajtócsillapító tokra szerelt, új változatát. A rendszer biztosítja a beltéri ajtók szabályozott, csillapított nyitását és csukását. A tokra szerelt változat egyszerűen illeszthető a helyére, majd később igény szerint eltávolítható. A GEZE szakmai vásár standján élőben végzett beszerelések során a látogatók maguk is láthatják, milyen egyszerű a változat beszerelése. Az ajtóba integrált változathoz hasonlóan ez is már két díjat kapott.

Szervizmegoldások: a GEZE szerviz szerszámokkal könnyebben végezheti a munkát

A GEZE új szerszámokat mutat be, amelyek megkönnyítik a szerelők és tervezők munkáját. Ezek egyike a WinCalc. Az ablaktechnika konfigurátora megkönnyíti az optimális ablakmozgató motor kiválasztását. Az új, korszerűbb WinCalc 2.0 használata még inkább intuitív. Most már továbbfejlesztett számítási opciókat és rövidített számítási módszert is kínál.