2019. évi Német Innovációs Díj: a GEZE ismét nyer a TS 5000 SoftClose termékével

És a győztes ... a GEZE TS 5000 SoftClose! Egymás után másodszor kapta meg a GEZE az áhított Német Innovációs Díjat, amelyet évente ad át a Német Tervezési Tanács. Rendkívül erőteljes, mégis finom TS 5000 SoftClose ajtócsukónk ismét azt bizonyítja, amit a GEZE képvisel: Németországban készített innovatív termékek.

Testet öltött innováció: a TS 5000 SoftClose

A GEZE TS 5000 SoftClose ajtócsukója

A GEZE TS 5000 SoftClose ajtócsukója különösen az igen nagyfokú rugalmasságával nyűgözte le a tisztelt bírálóbizottságot. © GEZE GmbH

Az innováció nagyon elvont fogalom. Ezért a Német Innovációs Díj célja, hogy láthatóvá és konkréttá tegye az innovációkat. A Német Tervezési Tanács idén ismét elismerésben részesítette azokat a termékeket és megoldásokat, amelyeket főként egy dolog különböztet meg másoktól: felhasználó-centrikusak, és valódi hozzáadott értéket adnak a meglevő megoldásokhoz képest. „A GEZE TS 5000 SoftClose ajtócsukója különösen az igen nagyfokú rugalmasságával nyűgözte le a tisztelt bírálóbizottságot. A felhasználó igényeitől függően az ajtó végzárása egyedileg állítható be, vagy az ajtószárny az utolsó nyitási szinten állítható meg. Ez lehetővé teszi az ajtók csukódását akár nehéz külső körülmények alatt is” – mondja a Német Tervezési Tanács.

Az ajtók megbízható, biztonságos és csöndes csukása – az alkalmazások széles körében

Az optimalizált csukási folyamatnak köszönhetően az ajtó biztonságosan és megbízható módon, egyöntetű erővel húzódik be a zárba akár szeles vagy huzatos feltételek mellett is, pl. a zsiliprendszerek a földalatti autóparkolók bejáratainál vagy a lépcsőházakban. A TS 5000 SoftClose ajtócsukó szintén a megfelelő választás, ha az ajtót csöndesen és biztonságosan kell csukni – akár klinikákon, szállodákban, akár lakóépületekben. Ha röviddel a zárt helyzet elérése előtt történik az ajtó csillapítása, az megakadályozza a becsapódását. A végső csukási sebesség könnyen és rugalmasan szabályozható egy szelepen keresztül.

A díjat Gerald Haas, a GEZE ügyvezető igazgatója vette át a díjátadó ünnepségen

A díjat Gerald Haas, a GEZE ügyvezető igazgatója vette át a díjátadó ünnepségen

Az összes díjnyertes elismerésben részesült a berlini Német Technikai Múzeum gálaestjén. Az üzlet, politika és a média világából 350 vendég fogadta el az exkluzív meghívást 2019. május 28-án. Gerald Haas, a GEZE fejlesztési igazgatója vette át nagy örömmel és büszkeséggel a díjat. „Ez a díj ismét világossá teszi, hogy családi vállalatként stabil helyet biztosítottunk magunknak Németország felső innovációs ligájában. Célunk az, hogy olyan lakó- és munkatereket hozzunk létre, ahol érdemes élni, ezért törekszünk folyamatosan arra, hogy még okosabbá tegyük a termékeinket.”