Szívügy: a GEZE 100 000 eurót adományoz az UNICEF sürgősségi segélyprogramjának

A GEZE-nél régi hagyománya van annak, hogy vállalatként a fenntarthatóság jegyében tesz valamit a társadalom javára – különösen karácsonykor. Ebben az évben a Stuttgart melletti leonbergi székhelyű családi vállalat 100 000 eurót adományoz az UNICEF sürgősségi segélyprogramja számára. Így a pénz a világ minden táján élő gyermekek javát szolgálja.

Gyermekek az idei adományozás középpontjában

131123_Weihnachten_Malwettbewerb_Elisabeth Bejzel.jpg

A GEZE-nél régi hagyománya van a karácsonyi társadalmi szerepvállalásnak az „Ajándékozás helyett adakozás” mottó jegyében. © GEZE GmbH

„Nyugtalan időket élünk. Mi sem muatja ezt jobban, mint a világ számos válsággal sújtott övezete. Sok ember szenved nap mint nap a háború, a természeti katasztrófák vagy az éhezés következményeitől. Nehéz eldönteni, hogyan lehetne a legjobban segíteni” – véli Sandra Alber, a GEZE jogi és pénzügyi vezérigazgató-helyettese. A GEZE különösen karácsonykor, az elmélkedés, a család és az emberek közötti összefogás idején szeretne a kicsikre összpontosítani: „A gyerekeknek szerte a világon békében és szabadságban kellene felnőniük, és félelem nélkül élniük egy értékes, élhető életet. Szívügyünk, hogy segítsünk azoknak, akik sajnos nem tudják ezt megtenni” – magyarázza Alber.

A gyerekeknek szerte a világon békében és szabadságban kellene felnőniük, és félelem nélkül élniük azt az életet, amelyet érdemes élni. Szívügyünk, hogy segítsünk azoknak, akik sajnos nem tudják ezt megtenni.

Sandra Alber, a GEZE jogi és pénzügyi vezérigazgató-helyettese

Gyors és átfogó humanitárius segítségnyújtás

UNICEF 2023

A GEZE 100 000 eurót adományoz karácsonyra az UNICEF a rászoruló gyermekeket támogató sürgősségi segélyprogramja részére. © UNICEF/UNI418632/Bidel

Mivel világszerte több millió rászoruló gyermek él, a GEZE idén úgy döntött, hogy „Ajándékozás helyett adakozás” mottóval projekttől független karácsonyi adományozást szervez. Cserébe a vállalat lemond az ügyfelek karácsonyi ajándékairól. „A pénz az UNICEF sürgősségi segélyprogramjához kerül, hogy adományaink komplikációk és kerülőutak nélkül pontosan oda jussanak el, ahol a legégetőbb szükség van rájuk. Gyors és átfogó humanitárius segítséget nyújt világszerte akut válság- és katasztrófa sújtotta területeken” – mondja Alber. „Ily módon a segélyszervezet maga rendelkezhet a pénzzel, és azt a leginkább rászorulók megsegítésére fordíthatja.”

UNICEF 2023

Az UNICEF sürgősségi segélyprogramja gyors és átfogó humanitárius segítséget nyújt világszerte az akut válság- és katasztrófa sújtotta területeken. © UNICEF/UNI437348/Hazori

Az UNICEF valóban sok mindent elérhet a pénzből. 100 000 euróból a segélyszervezet például több mint 1800 higiéniai csomagot tud biztosítani víztisztító tablettákkal és higiéniai cikkekkel a betegségek elleni védelem érdekében, több mint 2000 súlyosan alultáplált gyermeket tud hat héten keresztül rendkívül tápláló mogyoróvajjal ellátni, vagy tanulási anyagokat és játékokat tud beszerezni, ami 8000 gyermek számára biztosítja a tanulás és a játék lehetőségét.

A pénz az UNICEF sürgősségi segélyprogramjához kerül, hogy adományaink komplikációk és kerülőutak nélkül pontosan oda jussanak el, ahol a legégetőbb szükség van rájuk. A segélyprogram gyors és átfogó humanitárius segítséget nyújt világszerte az akut válság- és katasztrófa sújtotta területeken.

Sandra Alber, a GEZE jogi és pénzügyi vezérigazgató-helyettese