GEZE nyílászáró működtető rendszerek


Innovatív rendszermegoldások az intelligens technika segítségével

A GEZE az ajtó-, ablak- valamint biztonságtechnikai rendszerek világszerte vezető, fejlesztő és gyártó cégeinek egyike. A vállalat sikerét a leányvállalatok világszerte növekvő száma is bizonyítja. A GEZE megbízható rendszermegoldásokat kínál az építőipar valamennyi résztvevőjének.

A GEZE automata ajtórendszerek kiváló minőségükről, magas komfortfokozatukról valamint díjnyertes  formatervezésükről ismertek. A GEZE ajtócsukók évek óta a piac legismertebbjei közé tartoznak. A GEZE-nek megbízhatóan működő megoldásai vannak a tűzvédelem szempontjából hazánkban is egyre inkább előtérbe kerülő hő- és füstelvezető (RWA), valamint szellőzéstechnikai rendszerek kialakítására. A GEZE - ajtók számára kifejlesztett -  biztonságtechnikai megoldásai a legkorszerűbbek közé tartozinak akár menekülési útvonal biztosításról akár beléptető rendszerekről van szó.

Saját technológiai központjában a GEZE folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően döntő impulzusokkal befolyásolja az nyílászáró technika fejlődését. Tevékenysége középpontjában továbbra is a felhasználói igényeket maximálisan kielégítő megoldások kidolgozása áll.

GEZE Olajfékes ajtócsukók, tolóajtó vasalatok

A felső szerelésű csúszósínes, karos, rejtett és padlóba süllyesztett olajfékes ajtócsukók 1 és 2 szárnyú kültéri és beltéri (valamint tűzgátló) ajtókra egyaránt felszerelhetők. A folyamatos innovációnak köszönhetően az ajtócsukókba rejtett komfortfokozatok növelik az ajtók használati kényelmét, biztonságát és intelligenciáját.

A magas szintre fejlesztett kézi tolóajtó-vasalat rendszerek a legkorszerűbb belső üvegezett válaszfal rendszerektől a hagyományos belsőépítészeti kézi vagy motoros működtetésű tolóajtókon keresztül egészen a kültéri toló szerkezetekig (árnyékolók, mobil válaszfalak) nagy sikernek örvendenek az építészek és a felhasználók körében.

GEZE automata ajtórendszerek

Az automata nyíló-, toló-, harmónika, teleszkópos, íves toló- és forgóajtók, menekülő útba építhető pánikfunkciós kivitelben számtalan kiegészítő kényelmi funkcióval állnak az intelligens házak szolgálatában. Az automata ajtórendszerek biztosítják az épületek energiatudatos és intelligens bejáratát.

GEZE hő- és füstelvezető RWA rendszerek – szellőzéstechnika

A GEZE komlett  RWA füst- és hőelvezető rendszereinek fejlesztése hosszú múltra tekint vissza. Az ablakokat nyitó és reteszelni képes láncos, valamint csavarorsós motorok a nyílászáró zárt állapotában megfelelő légzárást biztosítanak. A hő- és füstelvezetésre kialakított természetes szellőztető rendszerek alkalmasak napi használatra is így a természetes szellőztetés előnyeiről nem kell lemondanunk. A nyílászáró működtető RWA központ felügyeli az ablakok nyitott állapotát valamint figyeli a külső környezetet és eső vagy erős szél esetén illetve előre beprogramozott időben önműködően becsukja azokat. A kézi, elektromos és láncos motorral működtetett ablakok segítségével a külső környezetre reagáló intelligens házat kapunk.

GEZE ajtóba integrált biztonságtechnika

A buszrendszerbe is köthető SecuLogic menekülési útvonalat biztosító (ajtóterminálok, vészkapcsolók, elektromechanikus zárszerkezetek) beléptető rendszerek (mágneskártya leolvasók, ujjlenyomat-olvasók) a legmagasabb biztonsági és XXI. századi technikai színvonalon szavatolják az intelligens házak előnyeit.

GEZE üvegvasalatok – üvegtechnika

A GEZE számos díjnyertes design fejlesztéssel jeleskedik az üvegvasalatok terén. Az IGG rejtett vasalatos, hőszigetelt üvegezésű, keret nélküli üvegfal-rendszer, az MSW parkolópályába egymástól függetlenül eltolható üvegfal-rendszer   valamint a nyílóajtókhoz és belső térelválasztó fix üvegfalakhoz kifejlesztett sarokvasalatok mellett az Aerolan felül megvezetett pontmegfogásos tolóajtó-vasalat és annak „alsó“ - padlón megvezetett - Geolan tolóajtó-vasalata egyaránt hozzájárul a belső terek transzparenciájához. Ez a transzparencia teszi lehetővé a belső terek természetes megvilágítását – csökkentve a mesterséges megvilágítás igényét.

Szolgáltatásaink

  • Kreditpontos műszaki továbbképzés a GEZE Akadémián. Bővebb információ és jelentkezési lap megtalálható a www.geze.hu oldalon a GEZE Akadémia „fülre“ kattintva. (mail:gezeakademia@geze.com)
  • Teljes körű műszaki tanácsadás. Tervezési segédletek építészek és tervezők számára.
  • Az ország egész területét lefedő viszonteladói hálózatunk segítségével termékeink üzembe helyezése, szerelése, karbantartása és javítása.

Egy, energia tudatos épületnél ma már nem elég egy jó szigetelő fal, nem elég egy korszerű ablak, nem elég egy biztonságos ajtó, ha az épület üzemeltetése nem használja ki maximálisan a nyílászárók működtetésében rejlő intelligens technika lehetőségeit, akkor a várt eredmény elmarad.

Dömötör Álmos
a.domotor@geze.com