Ditzing-i futás az életért
A GEZE munkatársai 9000 Eurót „futottak össze“ a mukoviszcidózisabn szenvedő betegek részére.
Az adomány ünnepélyes átadása.

Ditzing-i futás az életért

2008. április 27-én szikrázó tavaszi időben vett részt a futáson a GEZE harminc futója nemes cél érdekében: A Landesverband Baden-Württemberg des Mukoviszidose e.V. egyesület által megrendezett „10. Ditzing-i futás az életért” rendezvény a mukoviszcidózisban szenvedő betegek megsegítését szolgálja.

A jutalomfutás célja, hogy a Mukoviszcidózis egyesület részére adományokat „fussunk össze” annak érdekében, hogy támogatásban részesüljenek azok a projektek, amelyek a mukoviszcidózis terápia és kutatás javítására, az orvosok és gyógytornászok támogatására és továbbképzésére, és az érintettek rehabilitációs kezelésére irányulnak.

A GEZE munkatársak csapata összesen 450,5 km-t futott. Minden „összefutott” kilométer 20 Euró támogatást kapott, így több mint 9000 Euró összegű adomány gyűlt össze. Szinte valamennyi részleg képviseltette magát a startvonalnál, a cég vezetőségétől egészen a gyakornokokig és az egykori munkatársakig. Érkeztek még GEZE munkatársak Hessen-ből, a Saar-vidékről és a Rajna-Neckar háromszögből. A futás az életért egy olyan nyílt futó-sétáló rendezvény, mely a profi futóknak és a hobbi kocogóknak egyaránt lehetővé teszi, hogy 8.30 és 16.00 óra között saját kondíciójuk és ritmusuk szerint fussanak. Michael Rasimus, a futás szervezője a GEZE vállalatnál, 50 kilométert futott három szakaszban, Björn Schradi gyakornok könnyedén tett meg 24 kilométert. Martina Martens az „életért sétálva“ nagy kitartásról tett tanúbizonyságot, és 17,5 kilométert tett meg. A szórakozást a GEZE valamennyi munkatársa jó cél érdekében megtett (lefutott, lesétált) hoszabb-rövidebb szakaszokkal kapcsolta össze. Peter Vogel erősítéssel állt rajthoz: 7 éves fia, Lukas 10 kilométert teljesített.

A nyílt futás fesztelen légköre – amelynél nem a gyorsaságon, hanem a támogatott kilométerek számán volt a hangsúly – jövőre minden bizonnyal további GEZE munkatársakat fog arra ösztönözni, hogy részt vegyenek a „futás az életért” rendezvényen, és így nem utolsósorban jobban megismerjék egymást, a más részlegen dolgozó kollégáikat.

A mukoviszcidózis a leggyakoribb veleszületett és gyógyíthatatlan anyagcsere betegség Közép-Európában. A mukoviszcidózisban szenvedő betegeknek intenzív fizioterápiára, légzésgyakorlatokra és inhalációra van szükségük, és folyamatosan gyógyszereket kell szedniük a fertőzések ellen. Intenzív gondviseléssel a várható élettartam meghaladhatja a 30 évet.