GEZE - A GEZE elhozza a fényt
Brigitte Vöster-Alber és Joachim Geiger
Esslingen-i vakok közössége
GEZE - A GEZE elhozza a fényt
Kefekészítők munka közben
Esslingen-i vakok közössége

A GEZE elhozza a fényt

A GEZE 50.000 € összegű adománnyal támogatja az Esslingen-i vakok közösségének munkáját. Joachim Geiger, a vakok közösségének vezetője közvetlenül Brigitte Vöster-Alber ügyvezető asszonytól vehetett át a csekket. A tulajdonosok már sok éve támogatnak szociális intézményeket. A jövőben hosszú távon szeretnének az intézmények, és ezáltal mindenekelőtt a vakok mellett támogatóként kiállni.

Az Esslingen-i vakok közösségében 47 gyengén látó ember készít ipari és háztartási seprűket és keféket. Egy további vakokat foglalkoztató műhely található Augsburgban. Lübeckben egy vakokat foglalkoztató szövőüzem biztosít jövőt a látássérültek számára. Az szívvel és odaadással vezetett Esslingen-i vakok közössége különösen hálás ezért a támogatásért: A csökkenő megbízási állomány a vakok közösségének vezetőit arra kényszerítette, hogy átmenetileg részmunkaidőt vezessenek be. Azoknak a látássérülteknek, akik darabáron dolgoznak, ez nem csak anyagi gondot jelent. A munka jelenti a vakok számára a fényt – a kefekészítő képesítés és egy saját munkahely növeli az érintettek önbecsülését és erőt ad számukra. A GEZE által adott adomány ezért továbbra is biztosítja a fényt a látássérültek számára.

A vakok közösségével kapcsolatos további információkat és a vásárlási lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatást a www.besen24.de honlapon talál.

Adományokat küldhet közvetlenül a vakok közösségének:

Blindengemeinschaft Esslingen
Gemeinnützige GmbH
Deutsche Bank Esslingen
Számlaszám: 102 21
BLZ 611 700 76