GEZE NRWG

GEZE NRWG


Az NRWG alkalmazása

A DIN EN 12101 2. részének megfelelően németországban minden olyan helyen NRWG-t kell alkalmazni, ahol az építésügyi jogszabályok természetes „füstelvezetőt” írnak elő. A füstelvezető olyan, tűz esetén működésbe lépő füstmentesítő (forrófüst-mentesítő) rendszer, amelynek stabil, alacsony füsttartalmú légréteget hoz létre a talaj közelében, így a menekülési és mentési útvonalak biztonságosan használhatók.

A GEZE mozgatók többek között Schüco, Akotherm, Kawneer Alcoa, Wicona, Heroal és Aluprof alumíniumprofilokkal, valamint M Sora fa- és fa-alumínium profilokkal együtt bevizsgált és tanúsított NRWG.

  • Értékesítési rendszerünk szakértő kapcsolattartókkal és széles NRWG rendszerpartneri programmal áll rendelkezésre a projekt- és kereskedői-műszaki kérdésekben
  • Leányvállalataink és értékesítési képviseleteink egész Európát lefedő hálózatának köszönhetően a GEZE NRWG-k Németország határain kívül is kaphatók
  • Emellett támogatást nyújtunk a tanúsítási folyamathoz és a megfelelő dokumentumok elkészítéséhez is

GEZE természetes füst- és hőelvezető berendezések


A GEZE természetes füst- és hőelvezető berendezések (NRWG-k) nagyfokú rugalmasságot biztosítanak a bevizsgált és tanúsított mozgatók és profilrendszerek kiválasztásakor.

Az NRWG-k vizsgálata és besorolása

A természetes füst- és hőelvezető berendezés (NRWG), mint új építési termék az egész Európai Gazdasági Térségre érvényes DIN EN 12101 2. részének eredménye. Az NRWG-k olyan természetes módon működő füst- és hőelvezető berendezések, amelyek tűz esetén gondoskodnak a füst és a forró gázok épületből történő kivezetéséről.

Az NRWG rendszer

A DIN EN 12101 2. része alapján az NRWG az alábbi alkotóelemekből áll:

  • ablak a hozzá tartozó alkatrészekkel (profilok, tömítések, vasalatok)
  • felosztás (pl. üvegek, panelek), valamint
  • mozgatórendszer a hozzá tartozó alkatrészekkel (motor, konzolok, vasalatok)