GEZE - automatic sliding door drive, Airport, Barcelona
Econodrive EL-BO
GEZE - TSA 160, Airport, Barcelona
TSA 160
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR

"Építészeti Oszkárral" kitűntetve!

Építésziroda: Richard Rogers Partnership

Befejeződött Spanyolország legnagyobb és legfontosabb repülőtérének, a „Madrid-Barajas“-nak építése. Az új terminál megnyitásával a lehetőségek is megnyíltak az évente 70 millió utas fogadásához szükséges kapacitás feltételeinek teljesítésére. Az Antonio Lamela spanyol építész és brit kollégája, Richard Rogers által tervezett ultramodern 120.000 négyzetméteres létesítmény világszerte az egyik leglátványosabb repülőtéri épület. Ezt az építészeti mestermunkát az „Építészeti Oszkár“-nak nevezett, „Stirling Prize 2006” díjjal tűntették ki. Nagy-Britannia legfontosabb építészeti díját Londonban hat építési projektnek ítélték oda.

A fő terminál három szintre oszlik, mindezek felett feszül egy acél „fákra” támaszkodó hatalmas tető, melynek íves formája ajkakra és szárnyakra emlékeztet. Az egyszerű anyaghasználat, a sok bejutó napfény és az átlátható terek közvetlen karaktert kölcsönöznek az épületnek – amely mély benyomást kelt a méreteivel és funkcionalitásával. A műszaki felszereltség a Check In résztől az informatikai rendszeren át egészen az utas- és csomagszállításig a ma elérhető legmodernebb vívmányokat vonultatja fel.

A beépített GEZE termékeket a funkcionalitás, és az architektúrával való visszafogott harmónia jellemzi. Megfelelnek egy repülőtér magas biztonsági követelményeinek és ezzel egyidejűleg hangsúlyozzák az épület futurisztikus és modern megjelenését. A GEZE Econodrive EL-FR tolóajtó meghajtásokkal felszerelt bejárati rész a színeket és az összbenyomást illetően is illeszkedik az előcsarnokhoz, eleget tesznek a biztonsági követelményeknek, ezen túlmenően pedig szélfogóként is szolgál.