GEZE - 105 E RWA system, LTU arena, Düsseldorf
LTU arena
GEZE - TSA 160 automatic swing door, LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160, LTU arena, Düsseldorf
TSA 160 mozgáskorlátozott WC
GEZE - RWA 105 E, arena, Düsseldorf
RWA 105 E

Színes, mint a világ

Építésziroda: J.S.K. Perkins & Will, Düsseldorf

LTU arena a neve annak a multifunkcionális arénának, amely Düsseldorf északi részén, a Rheinstadion helyén épült. A létesítmény elsősorban a Fortuna Düsseldorf és a Rhein Fire labdarúgó csapat hazai mérkőzéseinek helyszínéül szolgál. Az LTU arena a példaértékű tűzvédelem „Sprinkler Protected“ minőség védjegy – kitűntetésében részesült.

A stadion ülőhelyeinek elhelyezési koncepciója is figyelemre méltó. Az arénában a székek csak látszólag vannak rendszertelenül, különböző tarka színekben elhelyezve. A színes ülések elrendezése valójában az építész pontos tervén alapszik, mivel így a stadion, a tévéközvetítések során, alacsonyabb nézőszám mellett is azt a benyomást kelti, hogy a stadion megtelt. A színes székek koncepciója az olimpiai játékok reklámozásának mottójához és logójához is illeszkedik: „Színes, mint a világ“, miközben sárga, piros, kék, fekete és fű zöld színével az olimpiai karikák színeit idézi.  

A GEZE saját rendszereivel járult hozzá a csarnok biztonsági koncepciójához és kényelméhez. Az RWA 105E berendezés egy olyan intelligens szellőztető rendszer, amely vészhelyzetben megakadályozza a füst szétterjedését. Az TSA 160 automata nyílóajtó meghajtásnak egy speciális változatát építettük a mozgáskorlátozott mosdókhoz, így az ajtó kényelmesen ülésmagasságból is gombnyomásra nyitható. A TS 5000 L ajtócsukó rendszer különböző változatai, mint pl. a TS 5000 L, valamint a TS 3000 V biztonságosan és megbízhatóan csukják az ajtókat.