GEZE TS 550 IS, Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 550 IS, Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 500 IS

Esztétikus üvegmegoldások igényes épületekben

Építésziroda: 3deluxe, Wiesbaden

Az integrált teliüveg rendszerek (IGG) a leginnovatívabb megoldásoknak számítanak az üvegtermékek piacán. Ahol az üveg elemek formavilágát eddig a vasalatrendszerek és a profilok törték meg, ott a GEZE IGG rendszer most lehetővé teszi a szabad alkotást. 

A GEZE IGG a profilokat és a vasalatrendszereket láthatatlanul integrálja a két üvegtábla közé és így egy megszakítás nélküli felület keletkezik – az üvegfelületen megjelenő vagy látható emelek nélkül. A kiváló minőségű felület teljes átláthatóságot és könnyed megjelenést eredményez. Az „okos” ablak lényegi része az üvegtáblák között található. Az üveg pereménél a nyomat az üveg belső oldalára került, amely a teljes technikát elrejti. A homlokzatok folytonos megjelenése a stílus megtörése nélkül megvalósítható, függetlenül attól, hogy a tervekben moduláris eltolható fal rendszerek, manuális vagy automata toló- vagy nyílóajtók, esetleg lengőajtók szerepelnek. A GEZE IGG teliüveg rendszere kültéri és beltéri homlokzatoknál, fix és mozgatható válaszfal rendszereknél egyaránt alkalmazható. Felhasználási területe lehet, pl. üléstermekben, repülőterek váróiban térelválasztóként, kongresszusi- és rendezvényközpontokban elválasztóként. Alkalmazható továbbá bevásárló központokban, bankokban, pénztártermekben vagy modern irodarészlegeken is. A  felhasználási lehetőségek változatosak: a GEZE IGG a legváltozatosabb követelményeknek is eleget tesz: szitanyomott motívumok vagy speciális üvegtípusok felhasználásával egyedi dizájnötletek is megvalósíthatók. A GEZE IGG olyan funkcionális előírásoknak is megfelel, mint pl. a magasabb hőszigetelő érték és zajvédelem, vagy a szigorúbb biztonsági követelmények. A GEZE közismert vasalatrendszereinek előnyei az IGG megoldások esetén is korlátozás nélkül érvényesülnek. Ezen felül számos beállítási lehetőség, csekély karbantartási ráfordítás és magas kényelem jellemzi a rendszert.

Az integrált teliüveg rendszer (IGG) a GEZE kétszárnyú ajtókhoz való GEZE TS 550 IS padlócsukójával, kiemeli a lágy szerkezetek és a letisztult, egyenes vonalú épületköpeny közötti kapcsolatot, melyet először a formatervezett üveg termékek forgalmazójának 2007-ben Bad Driburg-ban megnyitott Leonardo Glass Cube kongresszusi és rendezvényépületében valósítottunk meg. Ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy az üveggyártó márka továbbfejlődjön a megcélzott Lifestyle Company irányba.