GEZE - door closer, ISS Dome, Düsseldorf
SecuLogic RWS
GEZE - RWA, ISS Dome, Düsseldorf
SecuLogic RWS
GEZE - ISS Dome, Düsseldorf
ISS Dome, Düsseldorf

A Rajna menti nagyváros új, multifunkcionális arénája

Építésziroda: RKW, Düsseldorf

2006. szeptember 2-án nyitotta meg kapuit Düsseldorf északi Rath városrészében az ISS DOME multifunkcionális aréna. A csarnok a düsseldorfi DEG Metro Stars jégkorong csapat hazai mérközésein 13.400 nézőnek biztosít helyet, és így ISS DOME az LTU arena mögött Düsseldorf városának második legnagyobb rendezvényközpontja. Koncertek és más rendezvények esetén az aréna 12.500 néző befogadására alkalmas.

A jégkorong csapat a Brehmstraße utcában lévő stadionból az ISS Dome aránába költözött, mivel az ekkor már a 71 éves helyszín nem felelt meg a kor követelményeinek. Az új csarnok 4.000 állóhellyel rendelkezik – ami egy multifunkcionális csarnok szemszögéből igen figyelemre méltó tény.

A GEZE az új létesítményt különböző SecuLogic mentési útvonal rendszerekkel látta el, amely vészhelyzet esetén elengedhetetlen tartozéka egy ilyen méretű csarnoknak. A TS 5000 felső szerelésű ajtócsukó rendszer különböző változatai biztosítják több száz ajtó kényelmes csukását. A különböző E 212 electric drives elektromotorok nyitják az ablakokat, így kézi működtetés nem szükséges.