GEZE - door systems, Carl Benz Center, Stuttgartrt
Carl Benz Center
GEZE - Slimdrive SCR köríves tolóajtó, Carl Benz Center, Stuttgart
Slimdrive SCR
GEZE - door closer TS 5000 R, Carl Benz Center, Stuttgart
TS 5000 R

Feltűnően kialakított szálloda bejárat

Építésziroda: KBK Architekten, Stuttgart

A stuttgarti NeckarPark-ban a Porsche-Arena és Gottlieb-Daimler-Stadion között fekvő Carl Benz Centert a Carl Benz Arena és a 4 csillagos „Hilton Garden Inn“ alkotja, amely a VfB Stuttgart számára szurkolói és szolgáltató központként szolgál. Az akár 2.000 személy befogadására alkalmas Carl Benz Arena 1.500 m²-es területével különböző sport-, kulturális és üzleti rendezvények helyszínéül szolgál. 

Lekerekített homlokfalával az épület kecses és keskeny hatást kelt. Homlokzatán, amely már ma jelképpé vált, pikkelyszerű üveg elemek váltakoznak piros kávákkal és ezüstös fém panelekkel. Az építészek ötlete az érdekes „színjáték” létrehozása volt: a szemlélő helyzetétől függően az épület ezüstösen vagy piros színben csillog.

Mindehhez az építészeti elgondoláshoz a GEZE az épület legkülönbözőbb részein megtalálható automata ajtórendszereivel és ajtótechnikájával járult hozzá. A füstzáró, Slimdrive SL-RD meghajtással rendelkező tolóajtó a konyhai részen található és vész esetén a biztonságot szolgálja. Többek között a homlokzaton is megtalálhatók olyan különböző ajtócsukó rendszerek, mint a TS 5000 R beépített füstjelző kapcsolóval, valamint a TS 5000 L-ISM változat (a pánttal ellentétes oldalú ajtólapra standard módon felszerelve). A Slimdrive SCR-FR circular sliding door íves tolóajtó, amely menekülő és mentési útvonalakon is alkalmazható, modern és igényes megjelenésűvé teszi a luxushotel bejáratát.